Jump to content
Co nového? Mé kurzy

irk

Members
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

1 482 zobrazení profilu

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. irk

    Interactive brokers

    Dobrý den, jaké je minimum hotovosti, kterou můžete držet bez problému na IB účtu, aniž by vám dělali problémy?
  2. irk

    Triviální dotazy

    Ahoj Sacik - zkus se na to podívat z pohledu, kde v daný okamžik byly ceny bid a ask. neoScarlett - Pokud to budeš obchodovat přes futures, tak tam by tato omezení neměla být. Problém nastává u opcí. Pokud budeš obchodovat vícekrát denně tu samou opci, tak je vyžadován účet tuším 25 000 USD. Ale nejsem si tím úplně jist.
  3. irk

    Triviální dotazy

    Ahoj Sacik - zkus se na to podívat z pohledu, kde v daný okamžik byly ceny bid a ask. neoScarlett - Pokud to budeš obchodovat přes futures, tak tam by tato omezení neměla být. Problém nastává u opcí. Pokud budeš obchodovat vícekrát denně tu samou opci, tak je vyžadován účet tuším 25 000 USD. Ale nejsem si tím úplně jist.
  4. irk

    Zruseni uctu u IB

    Ahoj, potřeboval bych obchodovat AOS a na to se mi IB nehodí. Chtěl jsem se zeptat, jestli už jste někdo rušil účet u IB a jak to probíhalo. Za jak dlouho jste měli peníze zpátky na bankovním účtu. Zakládal jste si někdo účet znovu, poté co jste ho zrušili?
  5. Tomáši, díky za knihu. Velice si toho cením.
  6. irk

    Interactive brokers

    Zdravím. Jak získáváte výpis z IB tak, aby obsahoval i zúročení vkladů. Prostě, aby to bylo použitelné i pro daňové přiznání. Nebo IB neúročí vklady?
  7. Zdravím Nevíte prosím vás někdo, jak lze v sierra chart nastavit alert 10s před ukončením např. 2 minutového baru. Jde mi to nastavit akorát přesně, když je bar ukončen.
  8. Mně se ten film také velmi líbí. Dobře je na něm vidět to, jak tyto hráče ohrožuje psychika. Hlavnímu hrdinovi se ze začátku daří. Je talentovaný, plně soustředěný a dodržuje pečlivě připravený plán. Problém nastává v okamžiku, kdy se začnou projevovat jeho osobní problémy, které si přenáší do způsobu své hry a tento plán přestává dodržovat.
  9. irk

    Začínám ...

    Maker Roční zisk na Vašem obchodním účtu musíte zdanit. Je jedno, jestli to přijde na Váš běžný účet. Každopádně je dobré si najít dobrého daňového poradce, který by měl být členem komory daňových poradců(doporučuji ověřit) a tím pádem pojištěn pro případ, že by Vám poradil špatně. Nicméně ani tehdy nemusíte mít vyhráno, protože případnou daň budete pravděpodobně muset zaplatit tak jako tak. Jenom penále atd. by se měli hradit z pojištění. Každopádně toto by měl nejlépe vědět právě ten daňový poradce.
  10. irk

    Fundamentální analýza

    To pesiak Larry Williams obchoduje na základě toho, jak jednají lidé, kteří fundamentům rozumějí(zpracovatelé, producenti). Dobře to popisuje ve své knize - Jak jsem vydělal milion dolarů za rok obchodováním komodit.
  11. irk

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Ta sdrl vypadá opravdu zajímavě.
  12. irk

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Podle čeho se dá bezpečně zjistit, že společnost nemá žádné dluhy? US společnosti.
  13. Ahoj. V rozšiřování slovní zásoby,mi nejvíce pomáhají nástěnky po pokoji s kartami anglických slov. Mám je na polystyrenových deskách speciálně přichycené připínáčky kvůli snadné vyměnitelnosti. Pokud začnu mít pocit, že dané slovo už znám, tak tuto kartu dám do krabice. Na její místo vyrobím další kartu s novým slovem. Do menšího pokoje se takto na zdi vejde zhruba 500 slov, které se jsem schopen v pohodě naučit za zhruba 3 měsíce. Za rok je to zhruba 2000 slov. Je to metoda, kterou jsem zavedl nedávno a hodně lituji toho, že jsem si takto pokoj "nevyzdobil" jako dítě. To už bych slovník opravdu nepotřeboval. Další výhodou je, že tyto karty vám vydrží celý život. Takže pokud dané slovo pozapomenete, tak není problém ho z krabice vytáhnout a zase umístit na nástěnku. Vlastně si tím uměle vytvoříte anglické prostředí, samozřejmě jen pro čtení. Karty mají rozměry 14,5x10,5. Vyrábím je zpřehybáním A4 na 4 díly. Slova se dají samozřejmě vytisknout, ale já si je raději píšu značkovacím černým fixem, protože si je tím psaním také trochu učím. Vím, že tato metoda není nic moc, hlavně z estetického hlediska, ale nic lepšího jsem zatím na domácí podmínky nenašel.
  14. Tady je další zajímavý přístup k vydělávání peněz. www.sazeni.cz/lubor-dedic-sazeni-uz-je-pro-me-spis-rutina-ac351/
  15. Tady jsem narazil na docela zajímavé video o vydělávání na internetu. www.youtube.com/watch?v=2CXXbLTEYTc
×
×
  • Vytvořit...