Jump to content
Co nového? Mé kurzy

fi

Members
  • Počet příspěvků

    163
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Jo tak až při exekuci! Tak to jsem netušil. Já jsem zvyklý, že si Exchange vždy volím již při vkládání tickeru do platformy a při vstupu do obchodu to již neřeším. Díky moc bulline.
  2. bullin Kam kliknout na IDEALPRO? Zkouším to levým tlačítkem myši, do sloupce Exchange. Pokud to udělám, objeví se sice kousek pod kurzorem bledě modrý obdélník s textem: IDEALPRO, FXCONV pokud ale na něj najedu myší, zmizí. Nelze mi FXCONV vybrat. Bude to nějaká pitomost, pravděpodobně moje. Forex jsem totiž nikdy na IB neobchodoval, já vše jedu přes futures a opce.
  3. Zajímavý článek, zatím jsme dělali směny přes clearingové společnosti a tam mají horší spread. Určitě bychom to vyzkoušeli. Mám ale otázku. V článku je uvedeno, že je třeba zadat destination FXCONV. Skáče mi tam ale automaticky IDEALPRO, bez možnosti výběru. Když pak najedu kurzorem na položku Exchange, obě varianty se sice zobrazí, nejdou je ale měnit. Poradíte někdo jak přepnout či zadat FXCONV?
  4. fi

    Software pod PDA

    Po delší době se pokusím oživit vlákno. Symbian je mrtev, ať žije iOS. Máte někdo tip na zobrazování equity spreadů a složitějších syntetických pozic na iPadu / iPhonu? Nějaké to zpoždění dat by nevadilo, pokud možno ale ne jen EOD ( sleduji trochu též intraday ). Za jakékoli odkazy a rady budu vděčný.
  5. fi

    Dotaz na Amibroker

    Máte někdo zkušenost s AB 5.00 PRO CZ pod Windows 7? Budu přecházet z XP, tak co mne čeká. Díky všem za jakékoli informace k věci.
  6. fi

    Prevod penez od Interactive Brokers do Ceska

    Financial zkrachoval již v létě. Na jiných fórech je k tomu dost informací. Včetně odkazů na alternativní společnosti.
  7. K defaultu na niklu došlo v létě 2006. "Those with short positions in nickel falling prompt on Friday 18 August 2006, and on subsequent prompt dates until further notice, who are unable to effect physical delivery an/or unable to borrow metal at a backwardation of no more than $300.00 per tonne per day, shall be able to defer delivery for a day at a penalty of $300.00 per tonne. Those with long positions for prompt on those days who are subject to deferred delivery shall be entitled to compensation of $300.00 per tonne per day Commenting on the announcement, Simon Heale, LME Chief Executive said: "Nickel stocks are at historically low levels and we now have a genuine material shortage. Our first priority is to ensure that trading remains orderly and to prevent the risk of settlement defaults." Svými příspěvky do této diskuze chci jen upozornit, že futures a podobné nástroje nejsou to samé co fyzické držení komodity samotné. Konečně měl jsem k problematice nedávno přednášku na jedné nejmenované asociaci. Rozumný investor určitě zvažuje minimálně diverzifikaci mezi papírovým a reálným držením aktiv.
  8. Jistě 911, pokud se na otázku podíváme čistě optikou nováčka - neinvestora, máte pravdu. Ten můj příspěvek byl myšlen obecněji. I když uznávám, že by více patřil do jiného vlákna. Téma defaultu ale zaznělo tady.
  9. Riziko defaultu komodit nelze omezit na ojedinělý problém niklu v Londýně 2006. Již několikrát např. bezprostředně hrozilo neplnění dodávek u stříbra. Tento drahý kov je vůbec z hlediska vyváženosti zásob a spotřeby problémový. Proto sám část portfolia vždy držím ve fyzickém stříbře, menší množství ve zlatě. V případě nějakých vážných ekonomických otřesů budou cáry papíru, resp. virtuální pozice ve futures k ničemu.
  10. fi

    Software pod PDA

    To Antikir: Důležité, že Ti to vyhovuje. Já jsem bohužel zařízený na Symbian a tam ty možnosti nejsou takové. Takže asi již zůstanu u minintb. P.S: Na klasiku jsem nezanevřel. Jen to nekonečné počítání a balíčkování ve spreadech vydělaných bankovek mne tak vyčerpává, že již na příspěvky nemám náladu. ;)
  11. Se zpoždějím se také připojuji velkou pochvalou. Takto precizní a systémový přístup ke spreadům se u nás vidí málokdy. Snad Finančníci umožní setkání spreadařů na nějaké akci. Když už zablokovali možnost e-mailového kontaktu. :S Určitě bychom si měli s Václavem a dalšími o čem popovídat. Rád bych k tomu článku pár drobných formálních poznámek. Není to nic zásadního, jen ať se diskuze někam posune. 1. To třídění a názvy typů spreadů na začátku nelze brát jako jediné možné. Např. "Intermarket" je někde chápáno jako spread mezi různými komoditami. Připomínám to proto, aby někteří čtenáři nebyli zmateni pokud jinde uvidí úplně jiný klíč. 2. Formulace "Cenu spreadu lze chápat dvojím způsobem: jako rozdíl cen kratšího a delšího kontraktu, nebo naopak..." může být pro někoho nepřehledná. Já bych pro zjednodušení prostě určil, kontrakt s kladným znaménkem ( bez znaménka ) je long a ten za "-" je short. A je to jasné. Ono totiž pokud bychom se někdy věnovali složitějším konstrukcím jako crush spreadům a podobně, vznikl by v tom pěkný guláš. 3. A konečně mám na autora dotaz. Šlo by trochu rozvést otázku MM? Proč zrovna "5k ale raději více." Problematice MM a řízení pozic spreadů se dost věnuji a momentálně mi optimalizace tohoto hlediska zabírá téměř 1/3 času celého spreadového obchodování. Pravda, obchoduji multikontrakty a různé syntetické pozice. Ale i u základních spreadů je to nesmírně důležité. S poučkou rizika 5-7% účtu na drowdown nelze vystačit. Tak to jen aby řeč nestála. A ještě jednou, super článek! Petr Fischer
  12. fi

    Software pod PDA

    Díky Antikire za reakci. V podstatě jsem zatím myšlenku používat minipočítače ke sledování obchodů opustil. Malý notebook je lepší volba.
  13. fi

    EXCEL - rady a tipy

    Tak si odpovím sám, třeba se to někomu bude hodit. Jako nejschůdnější se mi zdá použít funkci nepřímý odkaz a označení listu řešit dodáním "!" do argumentu. =NEPŘÍMÝ.ODKAZ(B1&"!"&"A1")
  14. fi

    EXCEL - rady a tipy

    To makro šlape skvěle, z počítače se jen kouří. Aleš prostě umí! :) Narazil jsem ale ještě na jednu otázku. To již určitě bude standardní funkce Excelu. Poradí někdo? Otázka je jak zapsat odkaz na buňku na jiném listu ( např. Wheat!A1 ), pokud ale název listu Wheat nemůžeme dát přímo do odkazu ale musíme ho převzít z jiné buňky? Názorněji snad příklad: Tabulka má jeden list s názvem Hlavní a další listy s názvy komodit ( např. Gold, Wheat, Corn atd. ). Všechny komoditní listy mají ve své buňce A1 aktuální cenu. V listu Hlavní se do buňky B1 zapisuje jméno komodity. Jaký vzorec by měl být v A1 aby vždy ukazoval aktuální cenu komodity zapsané v B1? Už hodinu hledám v nápovědě a ne na to přijít. Předem díky.
  15. fi

    EXCEL - rady a tipy

    to piso: Po editoru CSV se určitě podívám. Abych pravdu řekl, netušil jsem, že takové věci jsou k dispozici. Záleží zda některý bude schopen pracovat v dávkách a nebudou mu vadit různé délky dat. to attivo: Ano, platí ty 2 zádrhele. 1. Je hrozná práce vše dělat ručně opakovaně pro tolik symbolů 2. Je třeba vždy vybírat konkrétní oblast kde se třídí Takže bych rád zapojil počítač do úlohy která mu přesně padne. Jen hledám jak.
×
×
  • Vytvořit...