Jump to content
Co nového? Mé kurzy

marada

Members
  • Počet příspěvků

    73
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare

Poslední odznaky

2

Komunitní reputace

  1. marada

    Spreadové grafy v TWS

    to eryx: Měl jsem podobný problém. Já měl zájem o RangeBars. Ptal jsem se na supportu TWS, ale nejde to. Co TWS nabízí, to taky umí, ale nic víc.
  2. marada

    BacktestHelper

    Zdravím Laadiisi, právě jsem si stáhnul tu príma věcičku. Móóóc hezký. Akorát ji nemůžu používat bo nemám Excel ale OOo. A tak mě napadlo zkusit ti vnuknout nápad na přidání jedné vlastnosti/přepínače, chci-li přenést hodnoty do Excelu nebo jen zkopírovat do schránky jako text oddělený tabulátory, nejlépe asi v pořadí jak jsou zadána písmenka sloupců u mapování. Hmmm...? Díky.
  3. Též si myslím, že FTITW to má správně. Trochu jsem ještě studoval expectancy (dolarovou), a je to vlastně průměrný zisk (nebo ztráta, podle znaménka) na jeden obchod. Spočítat lze jako (stav_účtu_na_konci - stav_účtu_na_začátku) / celkový_počet_obchodů.
  4. Já bych svým příspěvkem vrátil směr diskuze zpět k psychologii. Povím vám, co se mi (a kolegovi) dnes stalo a na co jsem poté přišel. Ráno koukáme na jasnou situaci, všechny signály podle systému, ale přišli pochybnosti "co když to nevyjde". Tak jsme do toho nešli. A pak už jsme jen koukali, jak trh uhání naším předpokládaným směrem. Později jsem přeci jen ještě - podle pravidel - naskočil a kousek ut pro sebe uzmul. Po nějaké chvíli na to kolega kouká a s úmyslem taky něco utržit do toho leze. Podle systému to není, ale kliknul. Vstupoval s myšlenkou tlačenou podvědomím, že "chce taky vydělat" a "že by se to tady mohlo..." (obchodoval své přání, ne to co bylo na grafu). A ztratil. I popřemýšleli jsme, proč v případě validního signálu váháme a když tam nic není do toho lezeme bez bázně a hany. Asi to je tak, že v případě prvního validního signálu vědomí pozná, že vstoupit můžeme, ale pak se probere silnější podvědomí se svým strachem. V druhém případě žádný signál nebyl, vědomí to vědělo, a tudíž podvědomí se strachem nepřišlo. Přišla jenom ztráta :( Pohledem z opačné strany pro mě může být 'můj strach' vodítkem pro vstup do pozice. V prvním případě 'mám strach = mám vstoupit'. Proč? Strach přišel, protože mám validní vstupní signál a vstupem na trh budu riskovat své peníze. V druhém případě 'NEmám strach = NEmám vstupovat'. Proč? Nemám strach, protože na grafu není nic, kvůli čemu vstoupit. A když nevstoupím, neriskuju. Snad jsem to vědomí/podvědomí moc nepoplet. Popravdě řečeno jsem si už 'odvykl nevstupovat, když není důvod' (kolega ještě ne), ale i tak si od teď budu svůj strach do deníčku zapisovat. PS Já mám vlastně strach při každém vstupu, před i po... Perun...
×
×
  • Vytvořit...