Jump to content
Co nového? Mé kurzy

flakac

Members
  • Počet příspěvků

    185
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Tak se video přerušilo. Doufám že bude někde záznam
  2. cicobasket Napsal: ------------------------------------------------------- > Dokázal bys doporučit nějakou dobrou literaturu v češtině? Literatury mám spoustu ale že by bylo něco v češtině o tom nevím. Ale jak říkám, teorie je jedna věc ale v praxi člověk narazí na technikálie které ho zničí.
  3. Eubie Napsal: ------------------------------------------------------- > @flakac: A jaký jste měl důvod k tomu začít psát Chtěl jsem pro trading využít to co umím, t. j. statistiku, a najít pro sebe výhodu. Dnes se tomu říká statistická arbitráž. Ale těžce jsem narazil. V retailových platformách kromě nějakého setu indikátorů není NIC. Rozhodovací stromy, SVM, Naivní Bayes, neuronové sítě, nic, žádný z algoritmů strojového učení kterých je spousta, není implementován. Transformace časových řad do nějaké "rozumné" podoby v něčem jako je Metatrader, který dosud nezná vícerozměrná pole, nemá funkce pro násobení matic, atd. atd - ZAPOMEŇTE. Zbývá pokusit se o online export dat z retailové platformy do nějakého prostředí kde probíhá výpočet a import výsledků zpět. Že by s něčím takovým počítali soudruzi tvůrci? Vždyť to není potřeba. Platformy jako Metatrader, Ninjatrader, TradeStation jsou přece dokonalé, tam je všecho a využívá je 99.99% traderů k plné spokojenosti... Takže se člověk na různých forech dočte o krkolemnostech které začínají psaním vlastních DLL a končí dešifrováním proprietárních formátů ukládání souborů a nikde nedokumentovaných obskurností. A něco jako backtesting, kde je potřeba provést externí výpočet? Good luck! No, a druhá cesta je vlastní napojení na brokera přes API, vlastní backtesting, a jsme utopení...
  4. Musím vyjádřít obdiv Petrovi. V článku: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/prace-na-AOS-3-jake-potrebujeme-nastroje.html jsme byli po právu varováni, abychom nevytvářeli vlastní obchodní platformy. Je to ten nejhloupější možný začátek. A já s tím plně souhlasím. S algoritmickým obhodováním zatím neúspěšně válčím právě z tohoto důvodu.
  5. flakac

    X-Trade Brokers

    Jaktože ta špička jide není? Jak koukám tak koukám, tak tu osamělou špičku máš i u admiralmarkets.
  6. Pěkný článek. Zajímalo by mě jestli Tradestation neb Multicharts, bylo by fajn kdyby někdo napsal recenzi - porovnání obou programů. Používáte někdo multicharts NET? A co jiné platformy nebo jazyky (JAVA)? Je spoustu frameworků na AOS, některé profesionální a patřičně drahé.
  7. Chci se zeptat: Pokud se přihlásím na tento kurz, budu mít přístup do wip aos sekce kde přístup byl jen pro absolventy dvoudenního semináře? Včetně historie (bulletiny, diskuse, atd.)?
  8. flakac

    Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - VI.

    To jsem zvědavej, kolik brokerů to položilo.. Zatím se píše o 2. Přiznejte se, kdo máte účet u Alpari (((((
  9. flakac

    Programování v MT4

    Mám dotaz: Potřeboval bych importovat historická data pomocí skriptu. Našel jsem skript na load historických dat: www.mql5.com/en/code/1252 Nicméně, potřeboval bych něco co by fungovalo v MT4. Ten skript nejde přeložit Nevíte o něčem? Co by mi načetlo data ze všech instrumentů někam do adresáře. Díky
  10. flakac

    Metatrader 5 - bordel v adresářích

    Sinuhet Napsal: ------------------------------------------------------- > flakac: ja pouzivam porad mt4, ale tam to je > stejne... Tedy vsechny zmeny jdou do > Users.....Musis tedy pracovat s Users, ne v > puvodnim adresari.... Kdyz jsem to zjistil poprve, > taky jsem dost nadaval, navic ten adresar > BF4471748146471D6309B4B7D53D7134 (pro kazdou > instalaci jiny) Ano, já jsem to teď taky zjistil. MT4 jsem dloubho neměl otevřený a pokud mě paměť neklame, kdysi to bylo přístupné v té stejné programové složce. A teď jsem se podíval a je to skutečně i u MT4 v Users pod tou šílenou adresářovou strukturou. Pak nechápu, k čemu slouží kopie té adresářové struktury ještě v instalačním adresáři, která se mi nezdá přístupná, že by s ní program nějak pracoval s těmi skripty tam.. Obdrařte mě někdo nektarem poznání, abych si o MT nemyslel tolik špatného ...
  11. flakac

    Metatrader 5 - bordel v adresářích

    Zdravím vás, Tak jsem si stáhnul metatrader5 (admiral Markets) Jelikož mám W7 a do Program Files můžu zapisovat jen jako administrátor, nainstaloval jsem si ho do adresáře na jiném disku - disk D Již z MT4 jsem si zvykl na.. no .. řekněme tomu "specifikum" (td), že místo pro skripty je pevně dané ve stromové struktuře kde je program uložen. (tedy ne jako u jiných slušných programů kde si uživatel může vybrat, kam si svá data uloží a odkud je bude tahat, aby měl data zvlášť a program zvlášť. ) Nicméně MT5 mě nachystal další překvapení (td)(td) : Složky se skripty, indikátory a experty jsou na dvou místech: 1) tam kam jsem to nainstaloval. to je: D:\MetaTrader-Admiral Markets\MQL5 2) kupodivu, poté co jsem se snažil nainstalovat a zprovoznit skript jsem zjistil že téměř identická adrosářová struktura je také zde: C:\Users\MyName\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\BF4471748146471D6309B4B7D53D7134\MQL5\ Když jsem změnil skripty ve na disku D, tak v MT jsem žádnou vizuální změnu neviděl, pokud jsem chtěl něco doinstalovat, musel jsem do C\Users\.. hrůza.. Nejsem si vědem toho že bych měl při instalaci nějakou další volbu než kam nainstalovat hlavní program... Podotýkám, že rozhodně nejsem expert na Metatrader, proto prosím, poučte mě, jak to vlastně funguje / má fungovat. Diky.
  12. Hm.. ale to hlavní jsem se nedozvěděl.. Trhů futures je mnoho. ALE: Jaké jsou ty trhy, na kterých udělali nejvyšší shodnocení? Pomeranč, káva, energie, indexy? Co?
  13. flakac

    konvertor souborů *.hst (metatrader) ->*.txt

    Potřeboval bych něco na konverzi souboru *.hst co dělá metatrader do "normálního" formátu (txt nebo csv) Nemůžu nic najít. Nevíte o něčem? Podotýkám že těch souborů je víc, takže "klikošství" stylu načíst do Metatraderu -> konvertovat -> exportovat není řešení. Nemáte nějakou kommandlajnovou utilitu? Diky
  14. flakac

    Forex data a historická data

    Zdravím, Od jisté doby se mi nedaří vidět historická data u Dukase. Komponenta s měnami vůbec není na stránce. Myslel jsem si že je to vada prohlížeče, zkoušel jsem ledacos, ale nic nepomohlo.. I na druhém počítači se to nezobrazuje.. Nevíte co s tím mám dělat?
  15. flakac

    IB Gateway - odkud stáhnout

    Tak už jsem to našel.. je to uvnitře.. Celé toto mé vlákno může administrátor smazat.
×
×
  • Vytvořit...