Jump to content
Co nového? Mé kurzy

marek

Members
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. marek

    MetaTrader 4

    PaJaSoft: Ahoj, který konkrétně broker má v MT4 ER2 ? Jinak odlišnost v MT4 u volume a částečně i v cenách je myslím kvůli tomu že s FX brokerem neobchoduješ klasické futures na burze ale CFD (Contacts for Difference). Tedy z burzy oni přebírají víceméně ceny ale jinak je ten "produkt" jejich a sami si určují například spread, cenu za obchod ale i třeba margin. Na zkoušení a hraní si se to určitě hodí i kvůli tomu že podobně jako u FX je tam možnost většinou CFD obchodovat jako miniloty (tedy v desetinových i setinových obratech / marginech než přímo futures). Myslím ale že s většími zkušenostmi je lepší jít přímo na burzu na futures kontrakty protože fakticky u FX brokera se "hraje" vždy proti němu (není to pouze zprostředkovatel mezi burzou a klientem ale je přímo protistrana obchodů).
  2. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To namodro Zběžným pohledem do skriptu "miráklu" mám dojem, že se blíží spíše apríl než vánoce :D (tu)
  3. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    Standby I když je tam aktivní časovač tak otevřenou pozici AOS uzavře i mimo "povolené" hodiny (Samozřejmě ale až k tomu dostane korektní signál ! Nezavře ji jen kvůli tomu že už má "padla".). Dnes jsem to nechal běžet s časovačem a přesně tak se zachoval - pozici zavřel 12:40 EST na EXIT signálu (den skončil v plusu 14 pips). Čili nejjednodušší je nedělat nic a nechat systém ať to udělá za tebe :) Samozřejmě můžeš systém kdykoliv zastavit, pozici zavřít ručně a pak třeba ráno systém zas zapnout.
  4. marek

    Obchodní strategie

    Namodro Asi to víš, ale zmíním se o tom - broker Oanda umožňuje libovolnou velikost lotu. Takže např. místo minilotu (10000$, 1pip=1$) je možné si zvolit lot o velikosti třeba 1000$ kde 1pip=0,1$ pak tedy 100 pipsový stoploss znamená risk 10$. Není to asi na zbohatnutí, ale na ověření strategií naživo s menším riskem by to někdo mohl uvítat. Případně se to může hodit i ve tvé situaci kdy potřebuješ najednou otevřít víc pozic s většíma stopkama a není k dispozici "pohodlný" kapitál ani na běžné miniloty. Zkoušel jsem jen demo Oandy - neumí to vůbec nic (ve srovnání s VT), někteří to řeší tak že jim běží VT kvůli indikátorům a technické analýze a přes Oandu realizují obchody.
  5. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    Standby tentokrát je to férové ZIPko takže jen rozbalit, systém je uvnitř Pozn. systém je vachnikdův, já jsem tam jen vlepil tu možnost vybrat si ve kterých hodinách bere signály ;)
  6. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To vachnikd Důvody pro vložení omezovače obchodních hodin mám dva: jednak se mi zdá že většina systémů funguje v trhu "kde se něco děje" a pak pokud budu chtít použít systém ne jako automat ale jako vodítko pro manuální obchodování tak mi nadefinování obchodních hodin ukáže pomocí profit displaye jak úspěšný byl byl kdybych u toho seděl. Pokusil jsem se program upravit podlé tvé rady, ale nejsem progrmátor takže výsledkem si nejsem úplně jistý - je to asi maximum co ještě zvládnu :-) Mám jen demo a na něm historii v tuto chvíli max. 1140 barů, výsledky bez omezovače na Eur/Usd 239pips (30win,20loss), s omezovačem 2:00-11:00 300pips (18win,3loss (!)).
  7. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To vachnikd Hmm, tak chybička se vloudila - tím že zakážu vstupy v učitém čase tak pokud byl tento vstup zároveň výstupem z přechozí otevřené pozice tak se neprovede ani to uzavření a čeká se až na regulérní exit, který se provede i v "zakázaném" čase... (td)
  8. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To vachnikd Pokusil jsem se do systému integrovat filtr obchodních hodin (tak aby bral jen signály z London a začátku NY, 2:00 až 11:00 EST), který jsem odněkud vykuchal :) Moje demo mi teď nabízí jen maximálně 1100 barů, ale i tam se to projevilo pozitivně - snížil se o dost počet obchodů a zisk mírně vzrostl. I na jiných párech to mělo stejný efekt. Bohužel nejsem zkušený programátor tak doufám že jsem tam nic nepokazil ;) Mrkni se na to, třeba to shledáš užitečným.
  9. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To galant Pokud zkoušíš ty AOS co jsou standardně ve VT (bez úprav) tak ty by měly otevírat a zavírat spolehlivě. Za jakékoliv importované nebo změněné se ručit nedá :-) Možná ale bude problém jinde - nepokoušej se spustit AOS pokud jsi předtím otevřel pozici ručně (kromě toho AOS který si s ní vysloveně umí poradit např. Trailing Stop Loss). Podle mě chtějí mít AOS při spuštění vždy graf "čistý" bez dříve otevřených pozic. Spuštěný AOS si tedy sám pozici otevře a sám zavře. Samozřejmě opačně to dělat lze - tedy nechat AOS otevřít pozici, pak ho vypnout, ručně vystoupit (třeba na profit targetu který nejde v tom AOS nadefinovat) a znovu na grafu bez pozic AOS spustit a nechat ho "číhat" na další příležitost ke vstupu.
  10. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To namodro Ve skriptu místo 0.0020 napiš třeba "DelkaSvice", takže to bude vypadat takto: ... AND abs(ref(CLOSE,-1)-ref(OPEN,-1)) Teď tedy musíš definovat proměnnou, takže se přepni do záložky "Výstup" (je to tam opravdu špatně, já mám nastavenou angličtinu ale popíšu to tak jak je to tam v češtině), klikni na "Nový" u položky "Typ" vyber z rolovací nabídky "float" (tzn. že proměnná bude desetinné číslo), do výchozí napiš hodnotu která má být nabídnuta standardně, například tedy tu naši 0,0020 (drobná vsuvka: tady v definicích proměnných musí být desetinné číslo s čárkou, ve skriptu s tečkou !). Do položek "Jméno" i "Zobraz jméno" pak napiš shodně DelkaSvice. Teď jen uložit a znovu připojit ke grafu - v Trading System Properties přibude naše položka "DelkaSvice" a její hodnotu bude možné přepisovat (další vsuvka: definujeme vlastně rozdíl v cenách nikoliv pipsy takže u JPY měn je nutné použít čísla s odpovídajícím počtem desetinných míst např. 0,20 (tu)
  11. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To namodro Ano, jde to zaměnit. Koneckonců si to můžeš vyzkoušet :-) Jinak obecně pokud někde ve skriptu VT uvidíš písmenka O, H, L, C pak je to to samé jako by tam bylo napsáno OPEN, HIGH, LOW, CLOSE (a tedy systém sem dosadí tu kterou cenu ze svíčky - a to buď z aktuální svíčky, která je právě "vykreslována" nebo pomocí příkazu ref(CLOSE,-1) ze svíčky předchozí).
  12. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To namodro Pokud ti jde o předchozí svíčku tak zkus přidat do "otevíracího" příkazu podmínku: ... AND abs(ref(CLOSE,-1)-ref(OPEN,-1)) Pak by to mělo fungovat jako filtr ať už ta předchozí svíčka bude klesající nebo stoupající - porovnává se absolutní hodnota rozdílu open a close předchozí svíčky. Dokážu si představit i tu samou podmínku i na aktuální svíčce - pak by podmínka mohla vypadat takto: ... AND abs(CLOSE-OPEN)
  13. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To Warrior Nevím sice jestli něco takového existuje ani jak to používat, ale ve skriptu to byl prográmek na dva řádky tak jsem ti to napsal. Soubor rozzipovat a indikátor importovat.
  14. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To Volf Ahoj, to co píšeš by mě vůbec nepřekvapilo, už v prvním příspěvku jsem psal že o pár svíček navíc a už to celé může vypadat jinak. Ovšem nezdá se mi na tvém screenshotu exekuce příkazů - pokud máš stejné nastavení a stejný systém pak by na tom kousku co vidím to mělo dávat stejné signály a stejné profity jako u mě - pouze celkový profit by byl jiný. Když se podíváš na obrázek se stejným úsekem který přikládám tak už na prvním signálu je neshoda - sice je na stejném místě, ale mě jde do mírného zisku (+6) ale tobě do ztráty a tedy vstup musel být jiný. Pak u mě následuje uzavření long pozice a hezký short s výstupem na profit targetu (+49) a podobně "nesedí" ani zbývající dva signály... Celkově pokud dobře vidím se na tomto kousku lišíme o 60 pips zisku ! Předpokládám tedy, že jsi použil jiné nastavení, případně nějakým způsobem upravil systém. Pokud například je ta linie protilehlá ke stoplosové linii profit target, pak je určitě na jiné hodnotě. Pokud můžeš tak prosím zkus pustit na live přímo ten systém co jsem výše přiložil, tak budeme vědět lépe na čem (zatím) jsme :-) Ale iluze si nedělám, z toho jsem už taky "vyrostl" (tu)
  15. marek

    Indikátory a obchodní systémy

    To Volf U počítadla jsem manuálně přepočítal prvních cca 15 obchodů a pak několik náhodně, vše sedělo. Bohužel ten problém s počtem svíček v demu jsem už popisoval zde: www.financnik.cz/forum/read.php?13,1663,7576#msg-7576 . Mám nastaveno 2048, ale teď dostanu jen 1700 na 10min. To honzas Je jasné, že se parametry takového systému musí nastavit na každý pár a timeframe zvlášť. A samozřejmě není zaručeno, že to bude fungovat na všech. A bohužel především není jisté že to bude v budoucnu fungovat obstojně i na těch kde to jede nyní - no uvidíme :-) Myslím si ale, že když má něco potenciál 1000 pips měsíčně jako automat s minimálním drowdownem tak opravdu stojí za to to alespoň dál sledovat :-) Inspect se zapíná tačítkem na spodní liště - ikonka s červenou šipečkou a modrou "vlnkou".
×
×
  • Vytvořit...