Jump to content
Co nového? Mé kurzy

e_michal

Members
  • Počet příspěvků

    136
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vítězných dnů

    2

e_michal naposledy vyhrál/-a dne 23. srpna 2018

e_michal měl nejvíce oceňované příspěvky!

Poslední návštěvnící profilu

1 977 zobrazení profilu

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

9

Komunitní reputace

  1. Diky za tip. Normálně podobné seznamy stahuji na barchart.com, ale ten má ve free verzi omezení na množství tickerů 1000 a souboru 10. Jde to skládat, ale toto je lepší ?
  2. Dody Studie v Sierra Chart obsahují jednotlivé fragmenty Woodies CCI, které jdou skládat dle libosti.
  3. e_michal

    Čtení grafů

    Wojky, Jen pro doplnění toho co napsal Rob99. Pokud chceš zobrazovat v Renko grafu Volume, musíš ho nechat zobrazit v ceně a ne v čase viz. scren. ;)
  4. Za ty roky mi tady chybí podobný článek s titulkem " XXX" – od konzistentních profitů k full time tradingu s FINWIN. Zároveň jsou absolventi www.financnik.cz/exe/webinare/emini1.php a www.financnik.cz/exe/webinare/emini2.php tak trochu pasováni do role majitelů trabantů, jsouc předjížděni mercedesy AMG (orderflow). A kdo v trabantu dojede do cíle dřív než v mercedesu ? Tím nechci říct, že to není možné. Je spousta míst po světě, kde to padesát let stará Jawa poslouží lépe, než Bmw 1200 gs adventure. A trabant na tom bude v porovnání s mercedesem podobně. Nicméně chybí mi zde, po těch letech pozitivní příběh toho majitele trabanta. Michal
  5. e_michal

    Sierra Chart - nastaveni II

    mrazekrad Dobrý den, V případě že nakupujeme (BUY), používáme nad LAST příkaz STOP a pod LAST příkaz LIMIT. V případě že prodáváme (SELL), používáme pod LAST příkaz STOP a nad LAST příkaz LIMIT. Více např. zde : http://www.financnik.cz/komodity/fin_obchod/typy-obchodnich-prikazu.html Chart DOM setting pak může vypadat například viz. obr.
  6. e_michal

    Sierra nastaveni grafu

    Ahoj, Pokud jde o MA totožného trhu, stačí násobit periodu MA na hlavním 5min grafu viz. obr.
  7. e_michal

    Trhy pro záčátečníky

    JakubP: Před studiem volatility a likvidity doporučuji knihu Dona Miguela a Jose Ruize - Pátá dohoda. Trochu rychlejší verze je zde: www.imotivator.cz/inspirace/vnimam-svet Michal
  8. e_michal

    Trhy pro záčátečníky

    JakubP Pokud chceš obchodovat nějaký trh zjisti si nejdříve hrubý charakter trhu, tj. likviditu a volatilitu - http://www.financnik.cz/wiki/volatilita a http://www.financnik.cz/komodity/fin_home/volume.html . Pak nejspíš zjistíš, že trh FGBS není pro ID obchodování moc vhodný. M.
  9. Honzin: Pokud by se chop skládal jen s LH a HL swingů, obchodoval by se se celkem dobře ne? Proražení posledního LH/HL swingu. Ale i v článku stojí cituji - "Jdou-li trhy do strany, můžeme vidět nepravidelnou strukturu vytvářející například HH-LL – tedy vyšší vrchol a nižší dno." Obchodování jakoby ze středu, se používá jako TTE reversní formace 123 na vyšších TF. Pokud je brakeout tohoto 123 (nové HH,LL) falešný (vznik chopu,TR), lze pozici opustit +- na nule. Jinak mi vstup ze středu TR (chopu) taky nedává smysl.
  10. Porovnání TTnet BIDxASK vs. IQfeed / SC - www.sierrachart.com/SupportBoard.php?ThreadID=4216 . Jak uvádí suport Sierry - "TT FIX and TT Net do not provide accurate Bid Volume or Ask Volume" Řešení je popsáno zde - www.sierrachart.com/SupportBoard.php?ThreadID=4218. Na druhou stranu TTnet využívají celkem zavedené instituce - www.tradingtechnologies.com/ttnet-customers . Michal
  11. e_michal

    SIERRA chart- nastavení

    Jonny-Em Zkus Study/Price overlay. Vkládá se do základního grafu referenčního trhu jako indikátor. Součástí webináře FIMS lekce 8 jsou i šablony FIMS. M.
  12. e_michal

    SIERRA chart- nastavení

    Nessaj Viz. obr. - pro všechny grafy nastavíš stejný Link Number. Pak zadáš co chceš v grafech se stejným Number Link synchronizovat. Aldanek Viz. obr. - v study settings - subgraphs - nastavíš SG1 a SG2 na Ignore. M.
  13. e_michal

    Infinity futures

    Dobrý den, Rád bych se zeptal někoho, kdo přes Infinity obchoduje nejen futka ale i spready. Infinity používá jako základní platformu Infinity AT(Sierra Chart). Ta je detailně popsaná ve video tutoriálech včetně obchodování z doomu. Nikde jsem však nenarazil na možnost zadávat combo příkazy pro obchodování spreadu. Je u infinity možnost zadat přímo combo příkaz, který má jako takový od počátku margin na spread? Případně další zkušenosti (zejména rozdíl proti IB nebo jiným brokerům). Díky Michal
  14. e_michal

    Backtesting

    No one Pokud chceš hledat DT DB a mít v tom trochu systém, musíš si zobrazit v grafu swingy a nastavit jejich sílu. Potom zařadíš strukturu swingů do kontextu nejlíp tak, jak to sám vnímáš. Třeba DT do down trendu. Nebo DB do up trendu. Případně DB DT v trhu co jde do strany. DT do down trendu může pak vypadat následovně.
  15. e_michal

    Backtesting

    no one, A až budeš mít vytvořeny podmínky pro vstup, jednou z nich budou časy, ve kterých budeš hledat příležitosti. A po 22:30 už moc příležitostí zřejmě nenajdeš (navíc intradenních). Na tom DT to zavře většina obchodníků v long pozici a jdou za jinou zábavou. Mrkni na volume první shortové svíce. Michal
×
×
  • Vytvořit...