Jump to content
Co nového? Mé kurzy

foglik

Members
  • Počet příspěvků

    902
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

1

Komunitní reputace

  1. peřte, není ostudou přiznat odkud pochází myšlenka... naopak pro široké čtenářstvo je to přínosem... pokud není smyslem článku cokoliv jiného...
  2. Kdo má zájem o systém, ze kterého článek vychazí a není zde zmíněn vůbec, tak hledejte u Connorse, v český luzích pak u xzajice.
  3. foglik

    Opce a Volatilita

    sirfalout: Pro pythona je knihovna, fachá skvěle... mapler: Quandl je super zdroj, ale je cítit dlouhodobý tlak na přechod k placení. Dříve bylo komplet vše free, stačila jen registrace - jinak nešlo stahovat více dat, zdrojů atd. najednou. Je fakt, že vývoj knihoven pro R, Pythona a koneckonců i excel něco "stojí" a většina jemnějších dat než EOD taky není zadarmo. Do excelu není potřeba nic instalovat, pokud znáš VBA - to jen poznámka pro ty, co neradi pouští do vlastního kompu cizí nástroje.
  4. foglik

    Kvalitní česká brokerská společnost

    XTB jsou Poláci. hofy22: Z jakých zkušeností vychází tvá informace, že je XTB kvalitní český broker. Pokud toto prohlašuješ, pak také uveď: - jak dlouho u nich obchoduješ - jaký máš typ účtu a jeho velikost (je mi to upřímně jedno, ale jinou váhu má účet pár tisíc korun a jinou účet pár desítek tisíc babek) - kolik obchodů a v jaké velikosti provádíš atd. - na základě čeho a ve srovnání s kým uvádíš, že je XTB kvalitní broker Jo a podívej se na komise XTB a např. IB...
  5. foglik

    Interactive brokers

    Taraka & spol.: Tak IB nakonec reagovali poměrně rychle. Reakce první den 10 min., druhý den už pár hodin, ale nakonec jen "suše" napsali: "We hereby confirm that after a review of your account and the Exhibit B form received, your subscriber status has been set up as: Non Professional" Bohužel nesdělili důvody, proč to na základě práskačů z NYSE předělali na PRO status. Patrně důvod chybí, pouze jen splnili "přání" NYSE. Ještě je budu chvilku prudit, ale moc nadějí tomu nedávám.
  6. foglik

    Interactive brokers

    saguaro: Nerozumím dotazu. Pokud se ptáš v čem je problém, tak to napsali hned v tom dokumentu "URGENT AND IMPORTANT..." - znění jsem dal výše. A problém je v "In a recent audit by the NYSE..." a jejich chápání PRO tradera a pak taky ze strany IB si to zjednodušili a prostě mi zrušili Non-Pro data a status mám Professional (z mé strany nelze změnit ručně v "Account Management" (td) ). Pokud se ptáš jestli to už IB řeší, tak řeším s IB - chtějí po mně vyplnit, podepsat a naskenovat (žádné elektronické podpisy jako při uzavírání smlouvy) "Agreement for Market Data Display Services", takže to budou mít asi pro NYSE) ... reagovali hned do cca 10 minut.
  7. foglik

    Interactive brokers

    Hugos: Právě, že ne. Takže zatím jsem zadal "obecný" ticket ve smyslu žádné podmínky pro Non-Pro jsem neporušil, vraťte mi Non-Pro Data. A teďkom budu čekat. Dotazy budou následovat, pokud to nevrátí - ručně to nejde, to už jsem zkoušel (td)
  8. foglik

    Interactive brokers

    Dostal jsem email od IB: URGENT AND IMPORTANT: MARKET DATA HAS BEEN TERMINATED, PLEASE READ CAREFULLY Dear Client, According to our records, you declared yourself to be a Non-Professional for purposes of accessing real-time market data via one of IB's trading interfaces. This declaration was part of your account application documentation although it is also accessible via Account Management. A copy of the terms are viewable at: www.interactivebrokers.com/en/?f=/en/accounts/fees/professionalDefinations.php In a recent audit by the NYSE, it was observed that your use of real-time market data does not meet the standards required to be classified as a non-professional user. While IB does not take a direct view on this subject, we are required as distributors of exchange information to respect the policies set out by the exchange. Your IB trading user appears to have one or more of the characteristics that define professional use and, as we are required to comply with exchange/data vendor policies in such matters, we must terminate your non-professional classification, and re-qualify your use as professional use. This change will take effect immediately as of the close of business Thursday July 16, 2015. In order to regain access to market data, please go to Account Management and select the data you require. Please note that you will no longer have access to non-professional market data services and therefore you should select from the variety of professional use data services offered. We recognize that professional subscriptions are usually more expensive than non-professional subscriptions but these fee schedules are established by the data vendors primarily. IB does have an alternative solution for professionals that do not need tick-by-tick data. While the data offered in the US Securities Lite Value Bundle does not include the primary exchange data (NYSE, AMEX, NASDAQ), the ECNs' prices in this bundle are identical to the major exchange quotes approximately 70% of the time. IB's SMART router will always ensure the best execution even if the user does not have a data subscription for one of the US national exchanges/ECNs. We have found that the US Securities Lite Value Bundle meets the information requirements for traders and investors who trade off the IB trading screens and don't use deep book or automated trading strategies. For more information about the Professional / Nonprofessional classification, please see KB2369. We apologize for the short notice and inconvenience this classification change may cause. If you feel this new data use classification is incorrect, you may open a customer ticket and include all relevant information to have your status changed. Please allow 5-7 business days for us to review a submitted ticket. We appreciate your patience in this matter. Interactive Brokers Client Services Ví někdo jak z toho ven - než otevřu ticket, rád bych měl pohromadě argumenty, protože Pro fakt nejsem.
  9. Dolar za 40 byl v USA naposledy v 7/2001 => příjem 300k (počítám CZK) by znamenal roční příjem v USD cca $90.000. V roce 2003 byla průměrná mzda u mužů cca $33.000 (tzn. v roce 2001 patrně nižší). Kde jsem udělal chybu, že dělník stavící letiště má mzdu 3x vyšší než je celonárodní průměr? To je jako by Laco bral za výkop 70K v českých.
  10. foglik

    Akcie swingově - otestovaný obchodní systém+výsledky

    Tak přispěj. ;)
  11. foglik

    Interactive brokers

    (tu) (tu) (tu)
  12. blecha: Zajímal by mě název toho semináře na odhalení ne OK brokerů - ne že bych FX někdy obchodoval nebo se na to chystal - ale takovou osvětu je potřeba šířit! tatanka: Škoda, že jsi tu ty grafy nedal před pár dny, když jsi to měl tak hezky zanalyzované.
  13. foglik

    Saxo Bank

    Tak mu vyhrožuj taky. Navíc od čeho tu máme regulátora. Pokud jsi v právu, jdi do toho.
  14. foglik

    Alpari

    U FXCM nejsou pojištěny vklady? Příp. do kolika? Mám pocit, že u IB je to do 500K.
  15. habaso: Pokud si dobře pamatuji ten článek o kterém píšeš v poslední větě, pak se jednalo o ostrý účet nikoliv treninkový. (td)
×
×
  • Vytvořit...