Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Kama4h

Members
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

1

Komunitní reputace

  1. Kama4h

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Ahoj, jsem Value investor, takže moje názory bez z tohoto pohledu: ADES vypadá celkem dobře, je třeba udělat podrobnější analýzu (nevím jak je to s tržbami v tomto segmentu, zda se prodává rovnou koncovým zákazníkům, nebo se spíš zakázky nějak tendrují atd.), díky za tip, škoda, že nepřišel o rok dřív. MNDO stejně tak, na první pohled vypadá dobře, je třeba podrobnější analýza, trošku nevýhodou je to, že se jedná o Microcap. Návrat ceny k vnitřní hodnotě tady často probíhá velmi pomalu, nebo vůbec, neboť společnost je moc malá pro investice fondů. Dividenda není již kryta dostatečným CF, takže není udržitelná, možná proto cena tak klesla. Je třeba jít do hloubky, ale osobně bych to už předem viděl pouze na nějakou spekulativní investici v malém rozsahu. JE nejzajímavější z těch tří. Rozhodně stojí za analýzu. Při prvním pohledu nechápu ty velké změny ve vlastním kapitálu a vadí mi záporná účetní hodnota na akcii, vše je ale třeba prověřit. Obecně si myslím, že tvůj výběr akcií je velmi zajímavý, nyní bych se zaměřil na to, proč tyto akcie tak výrazně klesly.
  2. Kama4h

    Jaké odpovědnosti mám za konání firmy jejíž akcie jsem koupil?

    Ahoj, ty nikomu peníze nepůjčuješ ani nesvěřuješ, ty kupuješ podíl na podnikání firmy od jiného vlastníka... V tomto ohledu je tvé riziko pouze do výše vkladu (ceny akcie) a tvůj úkol je zejména volit představenstvo společnosti, které již nese plnou právní zodpovědnost (majitel nikoliv). Statutární orgán (tedy představenstvo) je zodpovědný, nikoliv valná hromada, takže dokud nesedíš v představenstvu, tak můžeš být v pohodě :-) K
  3. Kama4h

    Ručení v CZK při Short Sale

    Ahoj, tvou největší chybou je to, že obchoduješ přes FIO. Mám IB a takové hlouposti řešit rozhodně nemusím, protože se ručí za celek (je jedno jestli to máš v CZK, USD nebo čemkoliv jiném) a směna na forexu je doopravdy s minimálním spreadem. K
  4. Kama4h

    Skupování vlastních akcií a daně

    Ano, přesně tak. Ušetříš 15% daň z dividendy.
  5. Kama4h

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Souhlas, díky za tip. V současné době vypadá doopravdy velmi zajímavě. Škoda, že jsi o tom neinformoval ještě o pár týdnů dříve :-)
  6. Kama4h

    Základní portfolio

    Jen pro info JAR = Jihoafrická republika...
  7. Kama4h

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Souhlas, KORS jedna z nejlepších současných investic o kterých vím. Osobně jsem ještě otevřel pozici na GILD.
  8. Kama4h

    Dlouhodobá investice do akcií - držení 20let

    Vzhledem k tomu, že tvoje akcie jsou ze zákona drženy na zvláštním účtu mimo Brokera, tak nevadí ani když broker zkrachuje, protože jsou mimo a navíc ještě pojištěny ve 100 %. Proto je paradoxně bezpečnější mít peníze nebo akcie u Brokera než v bance.
  9. Kama4h

    Základní portfolio

    To, že je něco rizikovější, tak je to vhodnější pro mladé lidi? To je obecně rozšířený mýtus. Naopak ztráty na začátku investiční kariéry mají největší dopad na profitabilitu portfolia v průběhu života. Jinak vážně nechápu, proč hledat investice v takovém prostředí jako je např. JAR, když je dostatek příležitostí na mnohem stabilnějších trzích jako je Kanada, US, Evropa nebo už i Japonsko. Výjimku tvořilo snad jen Rusko v období zavádění sankcí, koupit Sberbank za 5 dolarů a podobně, tomu se nedalo odolat ani přes hroznou government policy.
  10. Kama4h

    Skupování vlastních akcií a daně

    Ahoj, nákup samotných akcií náklad není, daňové výhody by to teoreticky mohlo mít až při jejich prodeji. Ale ty máš určitě namysli situaci, kdy US firma skupuje své vlastní akcie a pak je ruší a snižuje tak equity. Toto snižování je podle mě nedaňový náklad.
  11. Kama4h

    AKCIE

    Předpokládám, že každý podepisujete každý rok ten papír (začíná tuším písmenem W a následuje nějaké číslo) o zamezení dvojího zdanění. Při vyplňování daňového přiznání uvedete kolik vám bylo v USA již zdaněno a to už podruhé nedaníte...
  12. Kama4h

    AKCIE

    Jen pro info citace z investopedie: Distributions are not taxed when they are received, unlike dividends, which are taxed during the tax year when they are realized. Instead, the distributions are considered a reduction in the cost basis in the investment in the MLP. The tax liability from the distributions is only realized when the interest in the MLP is sold, and is thus deferred. Tzn. že broker by mi ani těch 15% neměl strhávat v USA, ale neřeším to, protože bych to stejně platil v ČR.
  13. Kama4h

    AKCIE

    To jsem vážně ještě neslyšel a odporuje to celé logice MLP. Jak říkám, broker mi strhává klasiku 15%. To, že nějakému residentovi v USA mohou strhávat více, protože participuje v 401k nebo IRA to už je něco jiného (záleží na konkrétním retirement plánu), ale to u tebe nepředpokládám.
  14. Kama4h

    AKCIE

    Ahoj, nevím, odkud máš informace, ale rozdíl mezi MLP a normální společností (kromě jiného) je to, že MLP nevyplácí dividendy nýbrž tzv. distribution unit. Co se týče té daně 30-40%, tak to je hloupost a je to vlastně přesný opak toho, proč se MLP vůbec vytváří. Výplaty mi broker normálně zdaňuje 15%. I když bych to teoreticky měl danit až já v daňovém přiznání a broker by mi neměl strhávat nic. To proto, že distribution unit je považováno jako kapitálový výnos (stejně jako když koupíš akcii a prodáš se ziskem), nikoliv dividenda. Výplaty z MLP teoreticky tedy nemusíš danit vůbec (pokud je započítáš se ztrátami z ostatních obchodů, nebo pokud máš příjmy pod 100 tis. Kč). Snad to pomůže. K
  15. Kama4h

    Akcie komoditního typu

    Normálně na takové výkřiky nereaguju, ale tentokrát udělám vyjímku, která ti snad pomůže v sebereflexi. Přečti si tyto 2 tvoje inteligentní "názory": " chce to vždycky ale počkat na nějaké "krásné" cenové úrovně..." (kdo by to byl řekl že?) nebo "technologie se určitě mění, takže je dobré sledovat trendy třeba v elektronice, kde Western Digital koupil nedávno společnost SanDisk" (viz můj názor na fúzi výše. Aspoň si zjisti nějaké informace o společnostech než o nich něco napíšeš. O nějaké analýze nemluvě (td) ) Nicméně přání ti velmi rád splním a diskutovat určitě nebudu.
×
×
  • Vytvořit...