Jump to content
Co nového? Mé kurzy

jirib

Members
  • Počet příspěvků

    423
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

1

Komunitní reputace

  1. jirib

    Backtesting

    Máte někdo nápad, kde bych mohl získat data obchodních dní za posledních 10 let? Nebo neobchodních, to je fuk. Pokud to někdo máte po ruce a dal to sem jako txt nebo csv, stane se hrdinou mého dne :)
  2. jirib

    Software pro backtesting opčních strategií

    Thinkback bere všude mid. Ruční backtest je dost otravný i bez překlikávání ručně na Bid/Ask :) Doporučuji krátit výsledek mongolskou konstantou např. 80-90%. Pokud strategie chodí pro malé zisky, tak bude dopad mid i výrazně silnější. Asi má cenu vzít sample např. 20 obchodů a porovnat výsledky, aby bylo mongolskou kontaktu z čeho odvodit. Pokud beru ask/bid jako interval (0-100), tak při ručním obchodování je reálná cena někde na 20-30 při nákupu a 70-80 při prodeji. Čím větší spread, tím blíž bude cena k extrému, naopak u SPY, AAPL apod. se dá koupit i blízko Mid. Jo a při backtestu v TOS doporučuji všechny čísla zaokrouhlovat na horší celá čísla, tj. kredit a zisk dolu a nákupní cenu a ztrátu nahoru, ušetří to práci při přepisování do excelu a částečně eliminuje mid efekt.
  3. jirib

    Směrové opční strategie.

    kbtm, tuším jste tady někdy zmiňoval, že máte opční EOD data z TOS? Můžete se podělit o způsob, jak to udělat? díky, Jirka
  4. jirib

    Weekly opce

    Weekly se dají obchodovat na VXX, což je (ETF na VIXu).
  5. jirib

    OPCE

    Já mám celkem velkou pozici kalendář na SPY 163 s expirací tento pátek, takže mě stačí zítra 1620-30 :)
  6. jirib

    OPCE

    Tak tě volatilito vítám zpátky doma, doufám, že tu s námi nějaký čas zůstaneš :)
  7. jirib

    Směrové opční strategie.

    Google: european style S&P options první odkaz :)
  8. jirib

    KDO JSME A CO DELAME

    Pokud nějaký čas obchoduje a pořád ještě obchodujete, tak už se z toho stává rutina a pročítání internetových fór vám nic nového nedá...z toho důvodu tady těžko najdete dlouhodobě profitující obchodníky. Máme štěstí, že jsou výjimky jako např. kbtm, který se tady pořád jako dobrý duch objevuje a ochotně se dělí o to, co zná.
  9. jirib

    Směrové opční strategie.

    Roluju tak, abych dostal stejné peníze, za které musím odkoupit stávající spread a většinou roluju až když je podklad ATM, nebo klidně i ITM když se nedostanu k tomu všas.
  10. jirib

    Směrové opční strategie.

    Také se učím uvést do praxe heslo nějakého známého tradera, že "nejvíc peněz jsem vydělal, když jsem si seděl na rukou". Používám k tomu technickou analýzu a pravidla se vyvíjí průběžně, momentálně jsem upustil od pevných pravidel a řídím se podle toho, co vidím v trhu. Typicky roluju pozici tak 14 dní před expirací na další měsíc tak, abych dostal stejné nebo lepší prémium, většinou když je trh ATM a roluju na stejné strike, protože má pozice je založená na dlouhodobé spekulaci, že trh bude např. u PUTky výše a nevadí mi, že to bude až za měsíc, nebo klidně za další 3, protože rolováním jsem pořád na nule a sbírám prémium na druhé straně. Pokud dojdu k závěru, že má hypotéza byla blbě, tak si počkám na pohyb trhu směrem ke strike, skousnu ztrátu a vypíšu zase OTM. U týdenních opcí analogicky, např. weekly pozici na SPX -1590+1595 jsem minulý týden čtvrtek přeroloval o týden, protože jsem vycházel z toho, že trh z historických high dříve či později zkoriguje, ale minulý týden už bylo riziko že skončím ITM příliš veliké.
  11. jirib

    Broker pro opce

    Dokud mi někdo neukáže opak, jsem pořád přesvědčný, že TWS příkaz typu: Pokud má opční spread hodnotu -100 USD, uzavři spread. nelze zadat. Je možné zadat podmínku Pokud má podklad cenu 500, udělej se spreadem něco, ale to je z pohledu řízení opčního komba nedostatečné.
  12. jirib

    Směrové opční strategie.

    Exitem na SL nebo rolováním na vzdálenější expiraci...ale jsou to nervy,co? :)
  13. papermoney.thinkorswim.com/tos/myAccounts/paperMoneyInterface/paperMoney.jsp
  14. jirib

    Broker pro opce

    Tome díky za tuto zprávu. Musím se podívat na TWS na Win, provozuji to na Macu a tam některé věci nejsou, nebo jsem jen málo klikal :) Jirka tom_czr Napsal: ------------------------------------------------------- > to bram: > > I komplexnější strategie se dají v IB z pohledů > alertů řešit. Doporučuji pořádně proklikat a > prozkoumat.
  15. jirib

    Broker pro opce

    Umí to TOS (ThinkorSwm), ale ve free verzi to asi neposílá alerty na email a live se otevřít v ČR nedá. Toto mě dřív u IB hodně trápilo, ale časem jsem dospěl do stádia, že bych už žádné alerty ani dostávat nechtěl, protože obchoduju takové strategie, aby stačilo kontrolovat před koncem seance. Mám napozorozované, že z dlouhodobého hlediska úpravy během dne na základě reálné situace nepřínáší žádné edge. Tedy samozřejmě pro mě a můj styl obchodování. Jak řekl nějaký trading guru, jehož jméno už nevím, tak nejvíc peněz vydělávám, když nic nedělám. hodně zdaru, JIrka
×
×
  • Vytvořit...