Jump to content
Co nového? Mé kurzy

tomas262

Members
  • Počet příspěvků

    712
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vítězných dnů

    5

tomas262 naposledy vyhrál/-a dne 27. prosince 2021

tomas262 měl nejvíce oceňované příspěvky!

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare

Poslední odznaky

33

Komunitní reputace

  1. tomas262

    1000% zhodnocení za rok 2020 E-mini NASDAQ - cipinkův útok

    Spokojen budu s čímkoliv. To je základní parametr toho, jak beru tenhle "intraday". V podstatě jako bokovku - prostě hru o tom, co z toho můžu cca za rok vytřískat a taky nic jiného vlastně pořádně neumím, tak mi nezbývá, než dělat tohle ?. Je třeba to tak brát, protože když trh nebude přát, tak se můžu rozkrájet a stejně to bude naprd. Cílím na cca 5-ti násobek toho co ty. Je to dáno parametry systému, který jedu, poměrně vysokým riskem na obchod a max počtem kontraktů, které systém může maximálně hrát, aniž by výrazněji ztrácel efektivitu Pokud bych účet ztratil kvůli velkému DD teď na začátku, zvážím jestli do toho jít znova, ale pokud se budu držet pravidel nebo se nestane nějaký výrazný fail, měl bych se vždy vejít s DD do 40% No, ale je tu půlka února a zatím se motám na lehké plusové nule :-)
  2. tomas262

    1000% zhodnocení za rok 2020 E-mini NASDAQ - cipinkův útok

    Zajímavé, jak každý jede svůj systém a ta podobnost tam je :-) Prosinec cajk, leden celkem ojeb Předtím to byly tweety, teď virus, příště to bude zas něco jiného. Nicméně já osobně hraju dál v souladu s back-testy neb můj roční cíl je ještě o pár násobků větší než ten tvůj a bez pořádného vzorku trejdů to nepklapne ? Keep consistent
  3. tomas262

    Scalping s Ninja trader

    technicky mezi demem a live žádný rozdíl není. Nepředpokládám, že bys chtěl obchodovat desítky kontraktů per trade, pak by to už rozdíl byl hodně štěstí :-)
  4. tomas262

    Komoditní spready - Jaké jsou vaše zkušenosti?

    hoj, me to najizdi tady https://www.financnik.cz/webinar/spready/
  5. tomas262

    Interactive brokers

    Unlimited: díky, to pomohlo :-) Nevíte někdo, proč když chci koupit 1 ks AAPL TWS ukazuje margin 240 USD (100 %) , ale když zadám 10 Shares tak už mi to ukazuje jen 600 USD (25 %)? Tohle platí do 7 Shares. Od 8 už se počítá margin jako 25 % :-)
  6. tomas262

    swingove obchodovanie- papo

    ahoj, pekne obchody, budes jeste pokracovat nebo si reportovani uz zabalil? jinak me zaujalo tohle: To prece plati ale i pro cisty cenovy graf. Jako predpovedni hodnotu ma vcerejsi cenova usecka pro dnesni den? Jako jistotu ti dava trendovy predchozi kontext pro dalsi vyvoj? Pouze pravdepodobnost. A podle me to EMA dela stejne
  7. tomas262

    Interactive brokers

    Ahoj, chtel jsem se zeptat na vase zkusenosti. Oteviram ucet u IB a chlapik vyzvida zdroj uvedenych Net Worth prostredku. Mate s tim nekdo zkusenost? Co je nejlepsi uvest apod? Budou chtit neco dokazovat / dokladat? Predpokladam ze to delaji kvuli nejakych narizeni SEC apod.
  8. tomas262

    Mikro kontrakty na akciové indexy

    v tom případě to celkem jde ... já šel prvně kouknout poplatky u svého brokera, který je zcela evidentně vyděrač, aspoň co se týče těch nových micro. Je to total cost per side ?
  9. tomas262

    Mikro kontrakty na akciové indexy

    za mě perfektní možnost jak začít dělat AOS na indexy případně obchodovat indexy pozičně s menším účtem. Na intraday je to podlě mě nesmysl. Pokud potřebuju 6 nebo 7 ticků jen abych pokryl komise ... na NQ mi stačí jeden tick, na DAXu mi z ticku zbyde ještě na poplatky na další 2 trejdy :-)
  10. tomas262

    Komoditní spready - Jaké jsou vaše zkušenosti?

    dřív byl tady na finančníkovi kurz na to, z nějakého důvodu to moc nefrčí. podle mě je to podle toho, že se to jednou předá a pak už to funguje. Není třeba to pořád dokola pitvat, dělat coaching, mentoring, trading rooms apod :-) pár článků na téma "spready" tu ještě je tak si to projdi. Obecně ti asi doporučím nějaký kurz od konkurence ? ušetří to asi dost času. Bohužel tu nemůžu dávat linky na nástroje, jiná fóra apod.
  11. tomas262

    Komoditní spready - Jaké jsou vaše zkušenosti?

    Zatím jsem nenašel lepší strategii, než je spreadový trading. Ta edge v podobě sezónních pohybů je tak silná, že je úplně hřích to neobchodovat ? Největší problém, který mě dlouho brzdil a to bych doporučil každému se na tohle zaměřit - nevrtat do otevřených obchodů. Nechat je "dožít" předem naplánovaný scénář a zaměřit pozornost na další dobrý trade
  12. tomas262

    Jakého doporučujete komoditního brokera?

    Nikde nedostaneš lepší spready na komodity než na futures trzích. Pokud máš malý kapitál, můžeš dělat komoditní spready. Spread, komise, to vše je náklad v obchodování, který ti bere peníze z účtu. Proč dávat víc, než je nutné pro účast v trhu? Ale pokud trváš na CFD kontraktech, ok ..
  13. tomas262

    Práce tradera

    Pokud tam polovina lidí neví co dělá, pak s informacemi z finačníka se můžeš brzy stát firemním top-traderem :-)
  14. https://www.financnik.cz/aktuality/ HTTP ERROR 500
  15. Já se dlouhé roky obchodování akcií ani nevím proč vyhýbal, ale tohle mě zajímá. Ta jednoduchost se mi moc líbí. Ke spreadovému obchodování ideální doplněk
×
×
  • Vytvořit...