Jump to content
Co nového? Mé kurzy

luk.popelka

Members
  • Počet příspěvků

    418
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. luk.popelka

    Brokerjet

    Hujda: účet mám a live obchoduji, ale akcie. Český broker = vyšší poplatky. Asi tak. CFD netuším, obchodoval jsem je dříve u XTB, ale naštěstí je toho konec. Už jen burzovní produkty, nyní akcie a do budoucna komoditní spready.
  2. luk.popelka

    Technická poznámka

    Dobrý den, rád bych si přehrál kurz i na mobilním zařízení (IE WP8), ale po přihlášení na stránky kurzu (spready) se mi nezobrazí play pro přehrávání jednotlivých lekcí. Nevíte, kde by mohla být chyba? Resp. potřebuji tedy ještě nějaké speciální ovladače?
  3. luk.popelka

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    To se mi bohužel nepodařilo dohledat. Kdyby se alespoň dala data stáhnout z PSE.
  4. luk.popelka

    Dividendové akcie - dlouhodobé investice

    Nemáte kolegové data k akcii CEZu cca 10 let zpětně v excelu? Popř. tip kde je získat. Bohužel jsem je nenávratně ztratil a nyní jsem schopný mít pouze asi dva roky a to je docela málo. Používám pro akcie Amibroker.
  5. luk.popelka

    Track 'n Trade Pro 4.0.

    Liborek77: Kupte si special bundle (odkaz je na straně 69-70 tuším), v košíku ještě uplatněte 100$ slevu (taktéž zde) a máte vše za 387$. a i s daty na celý rok.
  6. luk.popelka

    Track 'n Trade Pro 4.0.

    Liborek77: zkuste slevové kódy, které jsou ve vlákně uvedeny a nebo si zkuste s Erikem dohodnout cenu. Podle toho co chcete, on se docela snaží a jde to bez problému. A opravdu, s takovou zde budou tisíckrát opakované dotazy a vlákno nabobtná do nesmyslných rozměrů. Takže vyhledávání a trocha toho času s tím, je potřebné si dát. Ať se daří a krok po kroku postupujte dále.
  7. luk.popelka

    Track 'n Trade Pro 4.0.

    S tím respektem jsem to jen myslel tak, že do Erika nechci pořád bušit o větší a větší slevu. To by pak asi taky mohl být trocha nepříjemný. Asi jsem se špatně vyjádřil což je někdy úděl diskuzí. No s tím plug-inem si mě překvapil! ANO, TNT pořizuji zatím čistě jen na SPREADY. Menší účet mám v akciích bez páky a na technickou analýzu u nich používám AmiBroker a jsem spokojený. Na poziční obchodování futures jsem se rozhodl studovat právě spready a nechci obchodovat pozičně čistě futures kontrakty. A já myslel, že ty šipky na posouvání (a postupné vykreslení / umazávání vykreslení spreadu) je právě součástí historical plug-inu a bez něho to nejde. Takže pokud si to shrneme, tak v tom základu TNT je historie 30 let zpět, která je možné krokovat a spready z minulosti si takto zobrazovat. Tak k čemu sakra je ten historical plu-in? :) Pokud tedy platí ty slevy, tak ten set TNT program a Spread plug-in se dá koupit za cca 300$ + data (při koupi na 2 roky stojí při přepočtu 14,96$ měsíčně). Při koupi jeho setu ( i když 2 plug-iny budou nevyužité) je cena cca 400$ a data na rok 87$ (7,25$ měsíčně). Tak jak tak mě bude první rok stát v obou případech cca 480$ (a proč nemít 2 plu-iny k dobru...). Takže asi vezmu ten set a po roce jak padnou nabízené data, koupím jen data na další 2 roky dopředu, aby byly nejlevnější. Každopádně děkuji za konstruktivní diskuzi. Ať se daří. Já do spreadu právě začnu pronikat, uvidíme jak budu úspěšný.
  8. luk.popelka

    Track 'n Trade Pro 4.0.

    Ano, to není. Ale pokud chápu dobře, je to s ním lepší kvůli krokování v programu. Data jsme s Erikem řešil v noci a nakonec mi nábídnul set za 487$, tzn. roční data za 87$. Já nevím, mně to připadne dobrá cena, máš v tom program a 2 nadstavby (resp. 3, je v tom i Candlestick plug-in, který samozřejmě nepotřebuješ, ale asi to tak mají v Gecku nastavené) Víš jak, určitě bude akce i na Vánoce apod. ale to je za delší dobu a zase mám respekt k výrobci SW. Tzn. Sleva ano, ale know how něco stojí a má svojí férovou cenu. Pokud bych ale zkusil ten návrh výše, může to vypadat takto: TnT 5.0 EOD program / Spread plug-in / Historical trade s. 197 x 3 - 100 = 491 + data (nejlépe 2 roční) a nebo 197 x 3 -20% = 473 + data (nejlépe 2 roční) TnT 5.0 EOD program / Spread plug-in 197 x 2 - 100 = 294 + data (nejlépe 2 roční) a nebo 197 x 2 - 20% = 315 + data (nejlépe 2 roční) Pokud se s tím Historical trade s. plug-inem mýlím a opravdu není potřeba, je tedy nejspíše možné pořídit ten set za cenu okolo 300$ a navíc si platit za data. Díky za radu ohledně toho plug-inu, pokud máš v tomto zkušenost. Do konce týdne si to chci pořídit, tak ať vím.
  9. luk.popelka

    Track 'n Trade Pro 4.0.

    Dá se domluvit speciální cena za tyto produkty 1. TnT 5.0 EOD program 2. Spread plug-in 3. Hictorical trade simulator plug-in Já jsem Erikovi navrhl 400$ a souhlasil. Lepší než 591$ v základu. Takže pokud někdo uvažuje o koupi spreadového kompletu, dá se pořídit za těch zmíněných 400$, což si myslím, je dobrý cena. A jde se papertradevovat :)
  10. Pro mne v současné době není největší problémčas ve smyslu reálného sezení a obchodování, ale studium nové oblasti tradingu - spready. Pokud již člověk ví co dělá a stačí mu ony zmiňované 2, 3 hodiny o víkendu a několik desítek minut, hodina denně, je to to pravé osvobození. Jenže dostání se do tohoto levelu předchází to studium, které mi zabírá neuvěřitelného času. A protože by se člověk zničil, musí to rozdělit do delšího časového rámce. Alespoň v mém případě. Uvidíme, jak na tom budu za jeden rok. Takže u mne platí, po menších dávkách delší dobu. Zkoušel jsem tlačit více na pilu, ale prostě jsem vyhořel, protože mi došla vnitřní síla a takto to prostě nešlo. Člověk musí počítat i s tím, že se to prostě nepodaří tak, jak měl v plánu. Alespoň se tedy přiblížit co nejvíce buď očekávanému zhodnocení a nebo časové náročnosti a dle situace si takto přivydělávat a nebo při dostatečném kapitálu z toho mít hlavní příjem, který nahradí dosavadní.
  11. Je možné do NT natáhnout vlastní data z excelu a používat ho jako analytický nástroj pro jakýkoliv trh, jehož data mám uložené v excelu?
  12. luk.popelka

    Brokerjet

    Abych se přiznal, tak vyrovnání T+3 moc neuvažuji, ale je to tím, že jsem to přijal jako fakt, ale nechce se mi nad tímto moc zamýšlet. Pokud nakoupíte a v ten samý den prodáte, peníze máte na obchodním účtu připsány v ten samý den. Můžete poté opět obchodovat. Ale jak říkám, nedokáži si toto moc představit u českého brokera. Ty poplatky Vás sežerou. Už do startu ohromně ztrácíte. Ale zase na druhou stranu, nic není nemožné, každý bojujeme sám za sebe. Hodně štěstí!
  13. luk.popelka

    Brokerjet

    Zdravim, chapu dobre ze mate v planu intrad. obchodovat ceske akcie, popr.ostatni u ceskeho brokera? Ty poplatky budou silene a akcie bez paky,no uvidite. Jinak pokud myslite prisani prostredku na obchodni ucet tak v okamziku prodeje, pokud prevod na soukromy ucet tak v rozmezi 1,2 dnu. Sam BJ pouzivam,ale na pozicni a swingove obchody a i tak mne darovane procenta ze zisku na poplatek netesi. Pekny den
  14. luk.popelka

    Akcie - reálná očekávání příjmů

    Pokud to po ročním shlédnutí děla cca 40% i za cenu mírných měsíčních výkyvů, toď super. Adekvátní obchodní účet dle každého = odproštění od systému a pravidel nevytvořených člověkem samotným. Musím říct, že od doby co se zde zjevily vlákna na akcie a příspěvky od xzajic, tom.swing a ještě dalších, plně jsem přešel se zájmem na akcie i za cenu nižších, ale pro mne reálnějších výhledů ve zhodnocení, pochopení celé problematiky a smíření se s požadavkem na vyšší účet. Takže tak, toď vše a ať se daří.
  15. luk.popelka

    Akcie - reálná očekávání příjmů

    Mno zajímavé xzajíc! Co tak sleduji vlákna a příspěvky, jde vidět, že jsi dost zkušený ( alespoň z mého pohledu). Cílíš na 3% p.m. Jak si úspěšný? Jde asi hlavně o to dosahovat konzistentní měsíční zhodnocení. Já se na to musel podívat z většího nadhledu a to určit si časový rámec ne měsíční, ale čtvrtletní. Ten objem mincí na účtu je velice individuální věc, dle toho jestli někdo očekává nahrazení dosavadního příjmu a bonus v podobě časového volna a nebo zvýšení životní úrovně a ještě ten bonus v podobě více volného času. Osobně bych řekl, že stačí 100k dolarů při zhodnocení zmíněných 40%p.a.
×
×
  • Vytvořit...