Jump to content
Co nového? Mé kurzy

vldn

Members
  • Počet příspěvků

    120
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. vldn

    X-Trade Brokers

    Nejhorsi je na tom to, ze oni maji pravdu - oni sami jsou tvurci trhu....takze z trhu prijde cokoliv co oni chteji. Reseni je jedine - obchodujte na burze, ne u market makeru.
  2. vldn

    ICE - $110 poplatek za data od 1.4.2016

    LukeV Napsal: ------------------------------------------------------- > To vldn: kde jsi prosím zjistil, že bude russell > zpět na CME? investor.cmegroup.com/investor-relations/releasedetail.cfm?ReleaseID=925230
  3. vldn

    ICE - $110 poplatek za data od 1.4.2016

    mmba Napsal: ------------------------------------------------------- > Celkom palky, mozem sa spytat co obchodujes na > tejto burze a pripadne, ake ine burzove data mas > zakupene? > > Ked si to clovek tak spocita, ak chce mat moznost > obchodovat rozne komodity/burzy, kludne sa data > dostanu aj na 200$ mesacne :-/ > Ja jsem obchodoval TF na ICE burze. Od 1.4. jsem presel na NQ na CME. Nebudu kvuli Russellu platit 110$ mesicne za data z ICE. Od Q3 2017 prechazi Russell 2000 zpet na CME/Globex. Je fakt, ze TF se velice dobre obchoduje, zvlast kdyz je na ne clovek zvykly. NQ je trosku jine. Jeste zkusim 5$ YM (DowJones).
  4. vldn

    ICE - $110 poplatek za data od 1.4.2016

    Obchodujete nekdo na ICE trzich? TF, Dollar Index,...? Pry od 1.4.2016 zavadi poplatek za data $110 mesicne. Vite o tom neco vic? Asi se inspirovali u CME :-( Tohle mi dnes poslal muj broker:
  5. vldn

    X-Trade Brokers

    Já osobně věřím pouze burze. Tam není konflikt zájmů mezi obchodníkem a brokerem. Pokud s tím máš zkušenosti tak to sem napiš, ať so rozšíříme obzory. Od toho tady to fórum je.
  6. vldn

    X-Trade Brokers

    Já mám zkušenosti ze začátku jejich působení v ČR v letech 2007-2008. Už jsem to tady jednou psal. Tehdy měli pouze standartní účty (=market maker) na kterých nepodporovali scalping apod. Od té doby nevěřím nikomu kdo podporuje platformu MT4. Pro ty co neví o co jde: Zombie trh je všude kolem nás. Vygooglujte si tuto větu. Zajímalo by mě jestli má někdo reálné zkušenosti s novým ECN účtem. Konkrétně jestli někdo vydělává a jak se mu změnilo plnění příkazů, slippage, zamrzání MT4 atp. Možná to budu muset vyzkoušet sám :-) Jen taková zajímavost. Na otázku "na které ECN jste vlastně napojeni" se mě dostalo hodně neurčité odpovědi ze které tak nějak vyplynulo, že těch ECN je několik. Jen aby to nabyl nějaký větší market maker, který se tváří jako ECN.
  7. vldn

    Ropa

    MNovak Napsal: ------------------------------------------------------- > Pokud budou určité skupiny lidí potřebovat deformovat trh, tak může klesnout i na 20$. To je odpověď....za vším hledej nějakou záhadu. Za poklesem ceny ropy je přebytek nabídky a nedostatek poptávky. Dokud se bude denně na světě produkovat o 1 až 2 mil. barelů ropy víc než se spotřebuje, tak bude cena nízko. OPEC měl na minulém zasedání možnost omezit těžbu ale neudělal to. A teď s údivem OPEC zjišťuje, že nejsou vůbec jediní na kom v této hře záleží. Za vyšší ceny je na světě zatím ropy dost. A možná je to úmyslná hra OPECu na přebytek nabídky, aby ceny dlouhodoběji klesly a vyřadili tak jejich konkurenci v rozvinutých zemích (kde je těžba dražší a za nižší ceny se dlouhodobě nevyplatí). Pokud to tak opravdu je, tak ty nízké ceny ropy budou na dlouho = nebude to tak že by se cena odrazila zpátky nahoru.
  8. vldn

    Ropa

    A jeste bych k tomu doplnil, ze v okamziku vyhlaseni zasob jsme byli (a vlastne dal jsme) v silnem downtrendu, ikdyz s velkymi korekcemi. A pri pohledu na poslednich nekolik tydnu je jasne, ze mame kam dal klesat. Tato korekce a nasledny propad CL pri vyhlasovani zasob je opakovanim toho, co tady uz bylo minuly ctvrtek 5/29 take v souvislosti s vyhlasovanim zasob akorat v jine podobe = cely den vzrust na lower-high (=korekce trendu), pak otocka a pokles na lower-low. Minuly ctvrtek byly zasoby pozitivni a lepsi nez se cekalo. opet modre ramceky sedi s tim co je na grafech vyse
  9. vldn

    Ropa

    Ja bych to jeste doplnil na range barovem grafu, kde jsou videt i pohyby a hlavne volume v tom "spike" ktery nas zajima. Modry ramecek oznacuje stejnou oblast jako na grafu vyse od trendfinder.
  10. vldn

    Ropa

    Dejme tomu ze ropa od rana posilovala na zaklade ocekavanych nizkych zasob (nizsi zasoby==>vyssi cena). Pri zverejneni hodne nizkych zasob se tedy potvrdilo ze cena jde spravnym smerem... a muze dal posilovat. Jenze misto toho se cena v moment zverejneni otocila na cene 103.70 a sla dolu. Pritom silna resistance z predchoziho tydne byla az na 103.95 ... ale dobre, to by tak odpovidalo. Nejvetsi objemy byly vcera zobchodovane v oblasti 103.30-103.40 Zrejme velci hraci co byli v longu zacali opouste svoje pozice (=prodavat) prave v tomto pasmu a poslali cenu jeste niz. Jakmile pri poklesu cena prorazila toto pasmo, tak uz sla volnym padem na 102.70 kde se take obchodovaly velke objemy. Dalsi pozvolny pokles sel dnes az na silny support 102.10 a ten se ted pri proslovu Draghiho z ECB prolomil a pokles pokracuje...tak uvidime co bude dal. Dnesni vyssi nez ocekavane "Unemployment Claims" mozna poklesu ropy take pomohly.
  11. vldn

    Ropa

    nick Napsal: ------------------------------------------------------- > panove, umite nekdo vysvetlit, proc se ropa (CL) > dnes tak vyrazne propadla prave po 11:30 jejich > casu? 16:30 Crude Oil Inventories -3.4M -0.2M 1.7M Kazdotydenni vyhlaseni zasob US ropy. Zasob bylo mnohem mene nez se cekalo ze bude, ropa na to reagovala vzestupem uz od vcera a po vyhlaseni se vratila tam kde byla vcera. To nebyl zase takovy propad. www.marketwatch.com/story/eia-says-us-crude-oil-supply-down-34-mln-barrels-2014-06-04 Vic tady: ir.eia.gov/wpsr/wpsrsummary.pdf
  12. vldn

    Ropa

    nick Napsal: ------------------------------------------------------- > panove, umite nekdo vysvetlit, proc se ropa (CL) dnes tak vyrazne propadla prave po 11:30 jejich casu?
  13. vldn

    Brokeri vseobecne

    jt168 Napsal: ------------------------------------------------------- > V pátek 7.3. jsem se skoro celý den nemohl přihlásit do systému (poprvé jsem to > zkoušel asi v 7:30, nešlo to, povedlo se to až asi ve 14:40). To se muze stat u kazdeho brokera. Co me fascinuje je to jak to lidi resi...kdyz se tohle stane, tak je nejlepsi zvednout telefon a volat brokerovi proc to nejde. Nebo je dalsi moznost pres LIVE CHAT, pripadne u nekterych brokeru pres Skype apod. a nebo pak pres email. Bez zakladu anglictiny to nejde. Ale pokud by byl problem jen u meho uctu, tak to na diskuznim foru nevyresim.
  14. vldn

    X-Trade Brokers

    Kdyz jsou vysetrovani a dostavaji velke pokuty (v US i v UK) regulovani forexovi brokeri jako napr. FXCM, tak pak nechci ani premyslet nad tim co delaji ti co nejsou vubec regulovani. :S (td) Tyhle firmy nejsou delane pro to aby si od nich nekdo odnasel penize a budou se tomu branit. Stejne jako treba sazkove kancelare. Princip je uplne stejny - zakaznika ktery je stabilne vydelecny se musi nejak elegantne zbavit.
  15. vldn

    X-Trade Brokers

    Jen aby to jejich STP neznamenalo, ze ten MM je nekdo jiny (vetsi), takze z hlediska klienta je XTB jen STP, ale ve finale to vyjde nastejno. To je potreba zkusit jak se to bude chovat az budes ziskovym klientem. Pak teprve zacne MM broker resit co s tebou abys mu nebral jeho $. Od 100 tisic Kc (5 tisic $) muzes v dnesni dobe jit k Dukascopy na jejich ECN....Btw: jeste pred nekolika lety byla tato hranice 50 tisic $.
×
×
  • Vytvořit...