Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Miles

Members
  • Počet příspěvků

    291
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Poslední odznaky

0

Komunitní reputace

  1. Miles

    Brooks Price Action

    to detroit Pokud vstupuješ na limit na místě kde měl být stop tak to chápu, to je něco jiného, ale jinak Al limit bere třeba pod úsečkou vstup do long a nebo nad úsečkou vstup do short, což je přístup vyžadující více zkušeností. Ale vždy limit příkazem vstupuješ proti aktuálnímu pohybu, kdežto stop příkazem do pohybu trhu. Ideální je, když po vstupu na stop jde trh rychle tím směrem a už se nevrací. Vstupem na limit už tato varianta nenastala.
  2. Miles

    Brooks Price Action

    to detroit ty vstupuješ i na limit příkazy? Není lepší se naučit napřed obchodovat na stop příkazy? Na limit by to mělo být rozhodně těžší. Nachci poučovat, jen takový postřeh.
  3. Miles

    Brooks Price Action

    Vidím, že tady někdo přispíví po dlouhé době. To mě těší, že je stále zájem o Brookse. Ty to obchoduješ live nebo simulovaně?
  4. Miles

    Brooks Price Action

    Já momentálně ne, jsem přihlášenej na intradenní seminář, tak čekám co se dozvím tam :-) Ale koupil jsem si ty Brooksovi nové knihy, příjde mi, že je tam to stejné jak v té první knize jen hoooodně rozepsané.
  5. Rozumně napsaný článek. Dobře to popisuje ve svých knihách i Al Brooks, v podstatě všechny malé úsečky bere jako DOJI, všechny větší s velkým body jako trend bar. Ostatní detaily nemají význam. Potom rozlišuje ještě Inside Bar a Outside Bar, ale samozřejmě záleží na širším kontextu. P.
  6. Miles

    Brooks Price Action

    Zdravím už asi 2 a půl měsíce sleduju Al Brooksův trading room, teda asi 2-3 hodiny denně.To co tam komentuje mě přijde logické, prostě mi to dává smysl, ale nějakej velkej kouzelník to asi nebude. Popravdě řečeno mě to trochu zklamalo. Dělal jsem si statistiky obchodů, které říkal v reálném čase: 0 0 -75 100 75 -130 -92.5 -168 celkem: -290,5 Většinou dopředu řekl, že bude vstupovat na stop příkaz. Na limitní příkazy to neříkal dopředu, vždy až něco jako I did buy... Jeho výsledek ale může být trochu jiný, protože někde třeba rychle vystupoval a vstupoval znovu jako re-enter když to vypadalo dobře. Každopádně mám z toho pocit, že to obchodování je hrozně na hraně. Rozhoduje se v posledních pár sekundách a jeho edge je hodně malej.
  7. Miles

    Brooks Price Action

    to lostekos Live ještě stále nejedu, ale každý den sleduju trading room. Beru to jako finální výukový krok :-) Vobčas říká dopředu, kdy bude vstupovat, úplně to svádí jet podle něho, ale většinou řekne, že byl v pozici až vystoupí. Dost důležitá je pro něj jeho analýza vyšších time frame (15 min, 60 min, Daily), takže se nekoncentruje jen na 5 min. Co to je FGBL?
  8. Miles

    Brooks Price Action

    to majkll a AND1 Naprosto souhlasím s tím co napsal AND1. Brooksův přístup je neustálá analýza situace, pořád odhaduje co udělají býci a co medvědi a když se to pro něho převáží na jednu stranu vstupuje do obchodu. Praktikovat se to dá jen na základě zkušeností s pozorováním grafu. Majkll to asi myslel tak, že si zapíšu do backtestu třeba H1 Pullback a statistika mi řekne jak na tom je ta situace, ale tak to není, vždy záleží na kontextu. Brooks analyzuje i denní a tádenní grafy, 60 minutové grafy, 15 minutové apod. Na základě dlouhodobější i krátkodobé situace si udělá obrázek o setupu, rozložení trhu a podle celkové situace může být H1 Pullback dobrý setup i špatný. Sám Brooks píše, že jakákoli klasifikace, což znamená označit pattern nějakým názvem a zapsat do deníku je ztrátový přístup. Trhy jsou příliš složité na to, aby se dalo vydělávat jen obchodováním jedné formace, třeba seskupení třech úseček. Vždy záleží na celkovém obrazu situace, která se nikdy neopakuje zcela přesně. Backtest je podle mého názoru jen na to vědět, zda mám své znalosti a dovednosti číst graf takové, že jsem v černých číslech. Zrovna v současné době sleduju Brooksovo obchodování v jeho trading roomu a můžu říct, že je to ještě víc subjektivní, než jsem čekal. Jestli chce někdo vidět a slyšet, jak vypadá intradenní diskréční obchodování, tak vřele doporučuju.
  9. Miles

    Brooks Price Action

    Přikládám výsledek backtestu. Šel jsem na to tak, že SL byl pod/nad signal barem a PT stejná vzdálenost jako risk, takže vychází risk/reword 1:1. Mým cílem je vybírat si dobré setupy, dosáhnout alespoň 60 % úspěšnosti a potom se věnovat více výstupům. Procento úspěšnosti je zatím 55%, což je sice v černých číslech, ale nic moc. Zatím cca 150 obchodů. Snažím se poučit z chyb a v budoucnu se jich vyvarovat. Jestli máte někdo výsledky backtestu Brooks PA, tak se také podělte, můžeme porovnat.
  10. Miles

    Brooks Price Action

    to iigis mrknu se na to VSA na netu, asi to bude jednodušší :-)
  11. Miles

    Brooks Price Action

    to iigis Výborně, tak pozitivní break už chápu, jakmile v Pullbacku klesá volume, tak trh bude pokračovat ve směru. Ještě bych potřeboval vysvětlit ten negativní break, nejlépe ukázat na grafu. Třeba ve čtvrtek tvůj třetí obchod je proti trendu a volume v Pullbacku také klesá, ve volume nevidím rozdíl.... Není to o tom, že bych z tebe chtěl ždímat informace, ale jak zapojit do price action volume by mě hrozně zajímalo a nikdy jsem nic neobjevil, co by bylo vidět na volume a ne na ceně.
  12. Miles

    Brooks Price Action

    to iigis No zajímavé to rozhodně je, ale z většiny tvých popisků jsem se na grafu nezorientoval. "Každý break môže mať pozitívnu a negatívnu odozvu. Pozitívna odozva je zjavná break bol úspšený a ceny pokračujú v smere breaku. V prípade negatívneho prierazu ..." Spíš bych uvítal, kdyby jsi dal jeden příklad s breakem s pozitivní odezvou a jeden s breakem s negativní odezvou. To mě právě zajímá, jak při breakoutu zapojuješ volume. Pokud se podívám na tvůj 2. obchod ze středy a 3. obchod ze čtvrtka, tak oba jsou po klesajícím volume... v 2. obchodě jsi po klesajícím volume šel na pokračování... ?
  13. Miles

    Brooks Price Action

    to iigis Bylo by hezké, kdyby jsi to mohl ukázat na nějakém grafu. Tykání je lepší, vykání je neosobní :-) Snad to nevadí ...
  14. Miles

    Brooks Price Action

    to iigis Vysvětlení co dělají profesionálové a amatéři je pěkné, proč ne. :-) Netvrdím, že volume postrádá smysl po zakreslení trendline a SR. Postrádá smysl, když označíme climax na grafu a to po proražení Trend Channel Line, tyto čáry jsem se snažil ukázat na těch sreenshotech. Vždy, když je TCL overshoot, což je climax na grafu, tak je i climax na volume, takže je to jen ta stejná informace interpretovaná jinak.
  15. Miles

    Brooks Price Action

    K tématu climax: Pojem selling a buying climax se samozřejmě také u Brookse hojně používá. V jeho pojetí je to proražení kanálové čáry (Trend Channel Line Overshoot). Kanálová čára se zakresluje na opačné straně trendu, než je trendová čára. Termín Climax znamená vyčerpání, takže to značí možné překoupení, nebo přeprodání trhu podel price action. Podle mě rozhodně přesnější analýza, než překoupenost, nebo přeprodanost určovat podle oscilátorů, které cenu jen přepočítají podle vzorečku do jiné podoby. Samozřejmě v nějakém procentu případů se nejedná o vyčerpání, ale trend akceleruje, tzn. je ještě prudší než byl. Podle mého názoru, pokud si zakreslíte Trend Channel Line, tak sledovat volume už postrádá smysl, protože v drtivé většině jde prolomení TCL a zvýšené volume souběžně.
×
×
  • Vytvořit...