Jump to content
Co nového? Mé kurzy

hadamkov

Members
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. hadamkov

    programování v Sierra Chart

    Ráda bych se zeptala, zda mně nedokážete odkázat někam nebo na někoho, kdo umí programovat pro Sierru. Ráda bych jednoduchý (myslím) indikátor, ale vůbec netuším, kam se obrátit. Sama neprogramuju. Díky.
  2. 2 enum: K OEC datům, souhlasím, taky je používám už dýl než rok. Otázku "správnosti" jsem si taky už mnohokrát položila, ale to by mohl člověk bádat pořád... K Jigsaw - Je to DOM, tedy ani indikátor ani platforma v pravém slova smyslu.
  3. Ahojte, pokud vím, CQG data používají prop firmy, minimálně ty britské. Data od OEC jsou "brokerská" data. To znamená, že nejsou tak přesná jako DTN (IQfeed), ale pokud je platforma dokáže správně interpretovat (a ne všichni vývojáři se o to zajímají, protože jim to nikdo jaksi neřekne), jsou dostatečná. Například osobně mám srovnání Jigsaw a Sierry. Co se týče drobných obchodů, tam si rozdílů nevšímám, nepovažuju je za důležité. Ale u některých blokových obchodů (je jich výrazná menšina, ale člověk si toho všimne) vím, že Jigsaw je interpretuje správně (shodně s daty DTN v Market Deltě) a Sierra ne. Vývojáři Sierry se brání tím, že doporučí svůj feed. Což jim nemám za zlé, protože mám Jigsaw. Takže na kombinaci Sierra a OEC data pozor.
  4. Vytisknout a pověsit někde na viditelné místo. Howgh
  5. to svopex: V CamStudiu bezne nahravam zvuk z mikrofonu i PC soucasne. Chyba bude nekde v nastaveni. Ale pokud jsi spokojeny s tim, co mas a znas, tak nac menit. Uspesny trading.
  6. Tady je ale legrace :))). To já bych zase nejraději okomentovala ten delší příspěvek od hajdise, ale nevím, jestli se mi chce a jestli to má cenu. Takových argumentů si člověk může vymyslet spousty. A protiargumentů taky. Jde o to, s čím se trader sžije. Jestli s tím, že svým obchodováním chudákům ostatním ubírá bohatství, a pak panbů s ním, a nebo s tím, že vytváří rozhodně větší hodnoty než třeba státní úředník. I když někdo obchoduje "jen" indexy, pomáhá všem komoditním trhům, jejichž výsledkem jsou třeba kukuřičné lupínky k snídani. Udržuje v chodu obrovský kolos brokerů (aniž bych chtěla spustit diskuzi o užitečnosti toho či onoho brokera), ve kterých pracují obyčejní lidé za obyčejné platy, bank plných stejných lidí, softwarových firem a nevím, koho ještě. Navíc, lidé, co umí vydělat, umí také smysluplně utratit. Když pominu charitu, vkládají peníze do zdraví a vzdělání svého a svých nejbližších. To je pro mě něco, co by jinak nešlo. Majetek ti můžou kdykoli vzít. Zdraví, vzdělání (a myslím relevantní vzdělání) a zážitky z potkávání různých národů a získávání různých zkušeností nikdo.
  7. introus, nepamatuju si to presne, ale myslim, ze ten indikator uz v NT je a jmenuje se Swing (nebo tak nejak). Jen tam navolite pocet usecek, ktere budou nad/pod hrotem swingu a je to.
  8. to hajdis a luin: Plne souhlasim s vysvetlenim od hajdise. Priklad z moji reality: Strach ze vstupu do obchodu prameni ze dvou duvodu: (i) Jedna cast meho ega nechce prijit o penize v ZADNEM pripade (coz se prakticky vylucuje s cimkoli spojenym s podnikanim nejen s tradingem a jde o naprosto iracionalni uvazovani, ktere jako freelancer popiram svou kazdodenni cinnosti, nicmene ty pocity trvaji). Tento problem se snazim resit prakticky tim, ze bezprostredne pote, co neco zabranilo vstoupit do obchodu a obchod mi utekl, se zacnu ptat sama sebe Proc a ptam se tak dlouho, dokud se nedoberu neceho, na co uz nemam odpoved. Tedy, tuto cast problemu jsem zatim nevyresila. Ale pomaha mi reseni druheho duvodu, ktery je: (ii) Nevim, co trh udela - to znamena, ze mi chybi jistota pramenici ze skutecnosti, ze bez ohledu na edge, kazdy nasledujici obchod je 50:50, tedy muze byt ziskovy, nebo ztratovy. Projevuje se to tim, ze vidim signal, ale moje hlava mi zacne rikat, ze to je sice fajn, ale co kdyz to tentokrat nevyjde. A v tom je ten problem. Tady jsem ale nasla cestu ven. Naucila jsem se vnimat strukturu trhu a tesne pred vstupem uz vim, kolik riskuju. Neznamena to, ze mam SL treba 2 ticky, ale vim, ze jakmile se trh dostane vic nez 2-3 ticky proti me A ZACNE SE CHOVAT URCITYM ZPUSOBEM (sleduju depth of market), premisy pro muj vstup uz nejsou platne. Toto presne stanoveni pohybu proti me mi dava potrebnou jistotu a zaroven odvadi pozornost ega a jeho potrebu mit pravdu, protoze bude mit pravdu v kazdem pripade. Tak to bylo trochu z moji praxe. Uspesny trading.
  9. Zkrátka, ať už ke vstupu do trhu potřebujete jakýkoli signál, svatý grál není v něm, ale v tom, jak s pozicí naložíte potom, tedy v člověčí hlavě...
  10. Diky za clanek, Tomasi, ja bych mozna jen posledni uvedeny bod v seznamu dala na prvni misto. Mne se totiz stava to, ze dokud nejsem klidna (po meditaci), nedokazu chybu rozumne zpracovat. Doporucuju knihy Ariho Kieva. Jsou k nezaplaceni. Nauci vas si sve chyby v tradingu doslova "uzivat". A nakonec, vse, co se kde pise, je jen teorie. Pokud ji neuvedete do praxe, muzete cist tisice stran. Nepomuze to.
  11. hadamkov

    PFG

    Asi neumim cist :). Omlouvam se za zbytecny link.
  12. hadamkov

    PFG

    Treba jako "navod" s poradim odpadavajicich brokeru pomuze tohle: www.zerohedge.com/news/first-mfglobal-now-pfg-who-next
  13. hadamkov

    PFG

    forex_gump: Jistě, může se to stát i v IB. Máte spíš nějaké řešení?
  14. Pod tohle se podepisuju :). Tomasi, diky za skvely clanek.
×
×
  • Vytvořit...