Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Fid

Members
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Fid

    Sierra - ACSIL programování

    Tam jsem napsal nejdříve a poté jsem to dal i sem.
  2. Fid

    Sierra - ACSIL programování

    Dobrý den, Už mam připravenou studii v ACSIL. A teď musím přidat odesílání objednávky. Ale pokaždé, když studie bude mít signál na vstup do trhu (odeslání objednávky). Je třeba poslat dvě objednávky do dvou různých symbolů. Vím, že je zde možnost mít dvě studie, každá pro jeden symbol. Ale to nefunguje vždy tak jak bych chtěl, někdy je odeslána objednávka pouze do jednoho trhu, což je nepřípustné. A tak musím najít způsob, jak je poslat z jedné studie, nejlépe z jednoho vzorce. Velice vám děkuji za každý nápad.
  3. Petře: Toto je asi nejpřínosnější článek za poslední měsíce. Vypadá to jako kdyby jste každou minutu co jsem kdy seděl za poslední 2 roky u grafů stál zamnou a díval se mi přes zameno a současně četl mé myšlenky. Dost věcí co jste zde napsal jsm si již také uvědomil, ale když se přestane dařit tak opět spadnu do kolečka bezhlavého zkoušení všech možných mechnických taktik které opouštím po prvních neúspěšných obchodech. A hned zkouším zase zkouším jiný nesmysl. Děkuji za připomenutí toho co jsem si už uvědomoval, ale zase zapoměl. A otevření očí. Ať se vám daří
  4. Petře Jak už psal Detroit "super inspirace". Zrovna přemýšlím jak vylepšit výběr s/r. A na první pohled renko vypadá velmi nadějně. Snad mi to pomůže v jednoduchém mechanickém výběru s/r. Mam potíže s udržením morálky a tak to řeším co nejvíce mechanickým způsobe obchodování. Abych eliminoval emoce. gogo: pokud ti tvá obchodní obrazovka vyhovuje tak to jen dobře a pokud dokážeš dlouhodobě vydělávat tak to je úžasné, ale když vidím tvůj printscreen tak mě hned napadne "to je přeplácaný" já se znažím držet pravidla "v jednoduchosti je síla" ;)
  5. Můžete mi poradit? Rád bych aby se vzorce vyhodnocovaly až od řádku č.4. Tudíž až po uzavření svíce. Mam potíž v tom že počítač nestíhá propočítávat on-line můj spread sheet a tak mu chci tímto ulehčit. Děkuji za radu
  6. Fid

    Sierra nastaveni grafu

    také mam dotaz (hledal jsem ale nenašel). používám Intermarket analýzy tudíž mam zobrazeny 3 cenové grafy (YM, ES, TF/RLM-M) v jednom oknu pomocí studie Overlay (Bar). A teď bych rád aby se mi ve všech trzích automaticky zobrazovalo High, Low a Close předešlého dne. Vím že k tomu slouží dvě různé studie "Daily OHLC" nebo "Previous OHLC-Variable period" ale ani jednu se mi nepodle rozchodit v tzv. vedlejších trzích. Konkrétně jako hlavní trh mam YM a ostatní dodatečně přidané. Na YM se mi studie zobrazí zcela bez problému ale na ES nebo RLM-M se mi zobrazí pouze hodnoty v horním řádku ale linky se mi nevykreslí. Víte někdo co s tím ??? děkuji za pomoc
  7. Fid

    Sierra nastaveni grafu

    m3its: hlavní menu / chart / Vertikal nebo Horizontal Grid
  8. I já Vám chci popřát hodně radosti a smíchu do příštího roku. A poděkovat celému Finančníkovi za skvělou podporu (informační i psychickou) v uplynulém roce. Mějte se fajn ;) Petr K.
  9. děkuji za článek, občas mam pocit, a to i dnes, že když píšete článek tak se mi díváte přes rameno, když obchoduju a vidíte mi do hlavy mnohem hlouběji než já sám :D Disciplína a jednoznačne definovaná pravidla je to co mi chybí. A také mam problém s tím že do současného OP se snažím občas vecpat obchod/pravidlo které jsem používal v jiném OP. Občas bych chtěl abych o věcech tolik nepřemýšlel (nevymýšlel pro a proti) a pouze dodržoval pravidla z OP.
  10. Fid

    NinjaTrader - prosím o radu

    Pokud má někdo potíže s připojením NT7 na CQG data. A projevuje se mu tak že při pokusu o připojení mu vyskočí hláška že NT udělal chybu a musí být ukončen tak chyba je v tom že nemáte nainstalovaný NET.Framework 3,5 s ServisPack1 (SP1). Po nainstalování tohoto SP1 možná bude zapotřebí reinstalovat NT7.
  11. Fid

    Ninja Trader - nastavení programu od A do Z

    Ahoj te, může mi někdo poradit? Dnes jsem poprvé držel Live obchod až na samý konec seance (trh YM). Spíš jsem chtěl. Jelikož v 21:11 jen tak koukám na graf a čekám na závěrečný výprodej, ani nedržím myš v ruce(tudíž jsem nemohl nahodile kliknout), a najednou se mi pozice sama ukončí. V seznamu obchodůů záložka "Orders" sloupec "Name" se mi zobrazilo "External" místo klasických "Target1", "Stop1", "Enter". Může to být zásah bokera, nebo je v NT7 nějaká funkce která automaticky ukončuje obchody před koncem seance? Děkuji přikládám screen obrazovky
  12. Také si přihřeju polívčičku, Já sleduju timeframe Denní, 15/5min a 1min Denní mam pouze pro hrubou představu kde se cena pohybuje 15 respektive 5min, zde hledám hlavní s/r na 1min občas nějakou s/r přidám a někdy zkoriguju s/r z 15min grafu. Na s/r se dívám jako na místa kde můžu vstoupit i vystoupit. Ale scénáře o kterých píše Petr P. si moc nesmím připouštět k tělu. Jelikož moje hlava dubová se jich(těch scénářů) snaží držet a i když cena jde opačně než jsem si naplánoval, tak vstupuju přesně podle scénáře. Dá se říct že S/R vidím pouze jako zeď od které se cena odráží. Občas jí přeskočí a pak se od ní opět snaží odrazit, aby nabrala sílu a mohla pokračovat dál. (zjednošeně: cena je nad s/r -> jdu Long, nebo cena pod s/r -> jdu short). A falešné průrazy se snažím filtrovat podle toho jak je s/r silná a co právě trh dělá na denním TF (stagnuje, roste, klesá). Co se týká výstupů tak opět se řídim podle s/r a chování trhu. Pokud cena se prudce odrazí od s/r tak ukončuju obchod a v opačném případě vyčkávám na další dění. MNovak: jestli můžu doporučit tak zkus použít ATR pro výstupy. To mi bylo poraděno v předminulém článku od Petra P (a diskuzi pod ním). Jmenuje se " Dotaz začátečníka: jak na optimální exekuce?" A zatím to vypadá na velmi dobrou cestu. Podle prvních testu na trhy YM mi velikost PT vychází na trojnásobek hodnoty ATR(14), ale jak jsem již psal výše tak pokud mi stojí s/r v cestě tak na nic nečekám a obchod ukončuji.
  13. PavelK: Děkuji za rady, upřímě o trendové variantě 123 jsem jestě neslyšel a bohužel mě něco podbného ani nenapadlo :( Je to skvělá myšlenka. Hned jí proženu grafama a uvidíme co mi to dá ;) A ATR jsem také již přidal do grafů. Postupně budu sledovat a vyhodnocovat. Na zmíněná vlákna které jsi doporučoval se určitě budu průběžně dívat (tu)
  14. Doplnění: Pavel K. : zběžně jsem se podíval na grafy a i když použiji timeframe 1min tak mi na trhu YM vychází velmi velké vzdálenosti mezi vrcholem 2 a 3. Což znamená že podle tvého popisu bych měl mít SL většinou kolem 10 až 15tc (50-75$) na málo volatilních trzích a 20 - 30tc(100-150$) na volatilitě jako byla třeba dnes což je na trh YM velmi hodně. Vím že obchoduješ na TF ale i tam musí být situace velmi podobná. Jak řešíš nutnost poměrně velkých SL? Jaké máš RRR? Čekáš na zasežení SL nebo vystupuješ dříve? Vím že asi před rokem jsem chtěl formaci 123 začít obchodovat s tím že SL budu mít nad vrcholem 3 a vstup na vrcholu 2 ale nutnost velmi velkých SL mě tenkrát od toho odradila. Děkuji za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...