Jump to content
Co nového? Mé kurzy

petr29

Members
  • Počet příspěvků

    488
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vítězných dnů

    3

petr29 naposledy vyhrál/-a dne 11. února 2023

petr29 měl nejvíce oceňované příspěvky!

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare

Poslední odznaky

31

Komunitní reputace

  1. petr29

    Alerts v Sieře

    milda123456 jak jsem psal, na podmínku nehleď, podstata sdělení byla to označení (B3+E3)/2;0 ani s tímto Ti to nejde označit na úsečce ?
  2. petr29

    Alerts v Sieře

    milda 123456 zkus třeba takhle (nehleď na podmínku formule, dosaď si svoji ....), to je sice uprostřed úsečky, ale myslím, že z toho se už zorientuješ Označení úsečky s vyšším volume než … Označí úsečku s vyšším volume než dané číslo (tady trh NQ graf 10s, prvních cca 30 min obchodování, volume voleno vyšší než 400) Vstupní data: Volume ………….. BB Formule : =IF(BB3>400;(B3+E3)/2;0)
  3. petr29

    Začínající mladík

    jeron922 nedá mi abych nereagoval. "10 měsíců svobody, za které bych získal zkušenosti jako nikdo za celý život. " Myslím, že je to poněkud naivní myšlenka. Zkušenost, kterou by jsi vysoce pravděpodobně získal by byla přesně taková, kterou před Tebou získaly již miliony lidí, někteří rychleji, něktěří pomaleji. Jestli by jsi při tom aspon na chvíli zažil pocit svobody ... Je mi líto, že patřím ke kritikům Tvého snu, ale s dluhem 250 000 plynule narůstajícím o úroky (a tím pádem bez přítelkyně) se Ti fakt nebude dýchat líp. Jestli i tak chceš do toho jít, tak opatrnější varianta by byla půjčit 20-50 000, vzdělávat se ( a splácet !), a pokud budeš třeba alespoň 2 měsíce skutečně vydělávat (myšleno simulovaně, rozhodně ne obchodovat LIVE s dluhem) a mít představu kolik atd, dá se zvažovat další postup (i tak je to samozřejmě pořád ještě rizikový přístup, jak tady jistě někdo zareaguje ...). Nebo předřadit plán B, jet do zahraničí, vydělat si, a pak se pokusit plán uskutečnit bez dluhu. Plán C - část dluhu musíš stejně uhradit, a než to přes soud vyřídíš (pokud Tě nechají vůbec zbankrotovat), tak dluh a náklady narostou natolik, že ta povinná část k úhradě může být i větší než původní dlužná částka. Takže další naivita, Ty systém nezneužiješ, Ty ho docela podpoříš ! Jenom trochu jinde. Je to na Tobě.
  4. petr29

    Sierra Chart - nastaveni II

    Jeliman, záložka Trade a hned první řádek Trade Simulation Mode On
  5. já počítal komise 4 dol koupě prodej, skluz jeden tick v NQ je 5 dol, v ES je těch 12,5 , záleží co kdo násobí, kolik ticků skluzy apod. s jabkama a hruškama budeš mít asi pravdu a tím jsem vedle i s odhadem času - bral jsem 400 obchodů FinWin
  6. Tomáš jistě zvládne odpovědět sám, upozorním jen na nepřesnost v dotazu ad 1. 35 krát 1200 obchodů je sice 42 000, ale do plusu, pro snížení zisku o komise a slip je potřeba počítat 17,5 krát 1200 tedy - 21 000 ta poslední equity na 400 obchodech , můj odhad cca 2 roky, zisk i po snížení o komise a hypotetický slip 1 tick je 28 400 a to už zřejmě není úplně špatně - portfolio třeba 4 podobných strategií a ... :) :)
  7. petr29

    Sierra - ACSIL programování

    diskuze zasahuje do FIMS II, založil jsem vlákno FIMS - ACSIL
  8. petr29

    Sierra - ACSIL programování

    gulii, v pohodě, ale nejdřív zítra ... práce viděl jsem Tvé dnešní vstupy - super ! Zdislav, relativ volume - zatím jsem to prakticky nevyužil, na tom 30 min grafu mě to aspoň zpětně trklo
  9. petr29

    Sierra - ACSIL programování

    Zdislav, zjistil jsem, že vlákno stran ACSIL tu zde je. Po včerejším pátrání, zkoušení, opravování ... jsem dnes v poměrně krátké době kvečeru napsal kód, který po několika opravách (Sierra dobře napovídá, kde jsou chyby) funguje ! (Označuje úsečky s volume vyšším než stanovený limit). Samozřejmě je z pohledu programátora ten nejjednodušší, ale i tak mě to potěšilo. Uvidím, jak se bude dařit pokračovat. Myslím, že to psal i Petr Podhájský, že na samotné obchody má instalaci s menší historií (což nebrání v jiné instalaci zkoumat delší historii a třeba plánovat S/R úrovně). Nemám to zatím domyšlené a nějak mě to zásadně nelimituje, i když někdy vidím lehce pomalejší vykreslení NB oproti pohybu na vteřinovém grafu.
  10. petr29

    Katzz - můj obchodní žurnál a plán do budoucna

    katzz, nemám sice takové zkušenosti a nadhled jako Petr , ale zkusím přispět osobně mi hodně pomohlo v posledních cca 2-3 měsících přidání vteřinového grafu. Od půlky listopadu jsem měl podobný režim jako ty, určité změny v práci, čas před vánocema atd., takže jsem poměrně unavený večer sedal ke grafům a projížděl si situace, které znamenaly dobrou vstupní oblast . Nemyslím samozřejmě kdekoliv se trh otočil, ale kde to dávalo "FIMS" smysl (zadní hrana FIMS baru, high dne atd.). Docela mě to zase nakoplo a posunulo. Osvobodil jsem se na čas od presu jestli obchod bude úspěšný, treninkově jsem vstupoval ve sledovaných oblastech - nešlo mi o falešnou superúspěšnost (věděl jsem na replay minimálně podvědomě co se stane - že se trh v této oblasti otočí), ale o nalezení opakovatelných situací, které dávají výhodu. Začal jsem pak vidět situace, které tady chlapi úspěšně publikují - procházím si jejich vstupy, některé grafy se hůř čtou, některé jsou hůř zdokumentované, a některé jsou super čitelné, některé situace mě nenadchnou a na některých vidím přesně to, co chci vidět. Ty co jsou hůře zdokumentované si jde zkontrolovat na "svém zobrazení" grafu, vše si dokumentuju do One note. To samo ještě nezaručuje, že to člověk dokáže bezchybně exekuovat, ale je to aspoň pro mě slušný krok dopředu. Snad Ti to pomůže
  11. petr29

    Sierra Chart a její možnosti II

    Zdislav, díky za zkušenosti :-) Jsi šikovný žes to dokázal naprogramovat. Já se kdysi díval na případnou tvorbu studií v Sieře (nejsem programátor, zvládl jsem pouze nějaké formulky v excelu ), principielně to není úplně nesrozumitelné, ale bez zkušeností se do toho špatně proniká.
  12. petr29

    Sierra Chart - nastaveni II

    Mirro, zkus udělat to samé, ale podrž při tom tlačítko Ctrl a pak zkus ještě kliknout pravým tlčítkem na cenovou osu, vyskočí ti tabulka a nahoře jsou dvě volby - vyzkoušej to. Prohodí se jestli tahem myši měníš měřítko, nebo posunuješ nezměněnou cenovou osu. ( Jsem v práci, tak ti tu nedám obrázky, ale takto bys neměl mít problém.
  13. petr29

    Sierra Chart a její možnosti II

    Zdislav, dky za reakci - nejde mi tak o tu podmínku, jde spíš o to zobrazení, např FIMS bar místo čtverečku uprostřed by udělal čárku do boku (několik úseček) na close - to ve spreadsheetu asi nejde - možná v tom programování ?
  14. petr29

    Sierra Chart a její možnosti II

    nevíte někdo, jak nechat automaticky vykreslit na close FIMS baru krátkou úsečku doprava? napadlo mě jenom nechat vykreslit značku a pak další studii se značkou o jedno posunutou a další studii se značkou s posunem dva atd , ale to mi přijde kostrbaté
  15. Petrovi, Tomášovi a dalším z týmu Finančníka přeji Vám radostné prožití vánočních svátků, stejně tak jako štěstí, úspěchy a zdraví do dalšího roku ! Za sebe můžu říct, že se těším na každý článek, sleduji diskuzi. Prakticky vždy lze najít něco k vylepšení vlastních dovedností ( a snad na oplátku někdy trochu pomoct třeba technickou radou začínajícím). Někdy je to lineární posun , někdy aha efekt. Řekl bych, že kdo má opravdový zájem a vytrvá, má šanci uspět. Myslím, že letos jsem se posunul o kus cesty a totéž vidím u většiny pravidelně publikujích. Více dokážu vnímat, kde to chci vidět a co chci vidět. Samozřejmě plynule vidím další otázky, kterýma se hodlám hned v lednu (nebo už po Vánocích) dále zabývat. Petr
×
×
  • Vytvořit...