Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Zdislav

Members
  • Počet příspěvků

    284
  • Registrace

  • Vítězných dnů

    5

Zdislav naposledy vyhrál/-a dne 1. prosince 2021

Zdislav měl nejvíce oceňované příspěvky!

1 Sledující

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Year In Rare

Poslední odznaky

58

Komunitní reputace

  1. Zdislav

    Chybova hlaska v Sierre

    Tohle je dotaz na IB... www.sierrachart.com/supportboard/showthread.php?t=35196 Z.
  2. Zdislav

    Sierra - ACSIL programování

    petr: OK, clustery budeme řešit tam. Z.
  3. Zdislav

    Sierra - ACSIL programování

    petr29: Jsem rád, že se daří! :-) Všiml jsem si, že také používáš relativní volume. Nebo jsem to viděl u někoho jiného? gulii: Definice clusteru podle FIMS nemá zase tolik podmínek. Mě se osvědčilo nastavit si NumbersBary tak, aby mi zobrazovaly ty clustery, abych to měl s čím kontrolovat. Trochu oříšek je v diagonálním porovnávání bid/ask. Zvládnutí tohoto je krok 1.
  4. Zdislav

    Sierra Chart a její možnosti II

    Já jsem si kdysi naprogramoval to co říkáš, ale je to trochu nepřehledné. Přišel jsem na to, že je to i zbytečné a opustil jsem to. Vykreslovala se mi linka na open i close FIMS baru, kterou jsem si mohl ručně protáhnout nebo smazat, nebo to nechat nastavené fixně bez možnosti úprav a tak podobně, ale bylo to i náročné na CPU. Lepší je zakreslovat si to ručně... člověk má pak lepší přehled. Zkušenost je ale nepřenositelná :-) Bohužel, kód jsem nenašel... Z.
  5. Zdislav

    Sierra Chart a její možnosti II

    petr29: Určitě to jde buď pomocí studie spreadsheet a napsat si podmínky v excelu, nebo trochu pokročileji v c++. Z.
  6. Zdislav

    Jaký time frame využíváte pro sledování Big Picture

    BP: Daily, 30min exe: 2min konfirmace: 1sec Z.
  7. Zdislav

    Spolupráce IB - SIERRA Chart

    Brmbolec: Ano, můžeš si natáhnout historická data a zpětně si je přehrát bez napojení na TWS, ale pokud chceš realtime data, tak musíš být vždy napojený na TWS. Z.
  8. Zdislav

    CO VÁS V TRADINGU TRÁPÍ?

    1) - chamtivost - neboli strach, abych něco nezmeškal - ego - snaha prosadit vlastní názor; obchodování toho, co si vizualizuji, i když trh pro to nedává žádný podnět - nevyrovnanost v ostatních oblastech života (pracovní morálka v zaměstnání, neshody v rodině, nedostatek sociální interakce...) 2) - trpělivost - počkat si na správný okamžik vstupu; neobchodovat, když nejsou v trhu vhodné podmínky - důslednost a systematičnost - pečlivá analýza a příprava před obchodováním, obchodní deník - vnitřní vyrovnanost v ostatních oblastech života 3) - odhodlání - jsem na 1000% přesvědčený, že to dokážu - znalost vlastních slabých stránek - myšlení "mimo rámec" - "out_of_the_box"
  9. Zdislav

    Interactive brokers

    SnachezP: Také pozor na jejich minimální požadavky co se tohoto týče. Pokud se zaškrtne pro jistotu jen to nejnižší možné, tak to neprojde. Někde na boku byla nápověda, kolik je potřeba potvrdit jako příjem minimálně (už si nevzpomínám kolik to bylo). To vypadá, že chtějí jenom "restate" = zopakovat, přepracovat - údaje o financích a zaměstnání. Mělo by jim stačit vysvětlit to slovně v odpovědi na email. Jen pozor, kdyby bylo potřeba změnit ty údaje, tak vysvětlit trochu tu změnu (např. jazyková bariéra, špatný překlad a tudíž chybná interpretace). Můj názor... Z.
  10. Zdislav

    Interactive brokers

    vlad111: ibkb.interactivebrokers.com/article/2170 Z.
  11. Na tom tmavém pozadí není ten černý kurzor moc dobře vidět, ale je tam... Jinak to jde přes klávesovou zkratku pro "Flatten" (ukončení všech pozic)... Z.
  12. Zdislav

    Kurzy

    oousha: Já myslím, že obchodovat přes Sierru u Tradestation nelze. To byl i důvod mého přechodu od TS k IB (když pominu ty enormně vysoké poplatky za pronájem TS platformy). Jestli mohu něco doporučit, tak si zkus ještě prověřit AMP. Poskytují dobrá ticková live data i Sierru za rozumnější peníz. A pro otevření jejich účtu nepotřebuješ čtvrt mega... Spousta FIMSáků přes ně funguje vcelku bezstarostně. Z.
  13. Zdislav

    Alerts v Sieře

    honzasek: Chápu, co si chceš nechat zobrazit, ale nevím, jak nastavit ten dotaz pro alert. Zkoušel jsi se podívat třeba na toto? www.bigmiketrading.com/sierra-chart/29007-ofa-sierra-chart.html To by možná splňovalo tvůj požadavek... Z.
  14. No tak to už se těším na výjezdní zasedání FIMSáků! :-)... za pár let... :-/ Tady už začíná být snesitelně (tedy co se teplot a počasí týče) - ráno už nemusím škrábat auto :-) Z.
  15. Zdislav

    Sierra Chart - nastaveni II

    divadrapsak: Je to v grafickém nastavení studie Overlay. Nahoře nastavit "Candlestick" nebo jak to chceš zobrazit a pod tím jsou volby nastavení barvenosti Open High Low Close. Z.
×
×
  • Vytvořit...