Jump to content
Co nového? Mé kurzy

JaraTrader

Members
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    Ne nevím, kde byla chyba. Vše jsem sestudoval, byl jsem na několika školeních, provedl backtesty. Několik měsíců jsem se udržel, fatální chyby jsem neudělal. Je mi jasné, že kluci z finančníka mi řeknou, že chyba byla v tom, že to byl AOS, které prostě nemůže fungovat...
  2. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    Takže hlásím definitivní finito. Oproti stavu popsanému o něco výše byl další vývoj takový, že jsem s mírnými výkyvy spadl na cca 1500 a před Vánoci jsem se rozhodl to zapíchnout. Předevčírem jsem PFG požádal o převod zbytku peněz a dnes mi dojely na účet. Takže mám zajímavou životní zkušenost a dlužím šampus :-)
  3. JaraTrader

    Genesis Trade Navigator Platinum - Objednávka

    Trochu vás zchladím - za těch 199 tam jsou jen vybrané sady dat. Ten DAX si raději předem ověřte.
  4. JaraTrader

    Genesis Trade Navigator Platinum - Objednávka

    Ano, je to platinum. Realdata jsou v ceně. Data pro backtest jsou za rok zpět - tedy já je mám od 1.1.2006.
  5. JaraTrader

    Trade Navigator a PFG

    Jojo MARKET ON CLOSE jsem nikdy nerozjel. Ale snadno to obejte např. pravidlem: prodat if čas > 22.05 Ale stejně na to nemůžete spoléhat - kdyby zrovna před koncem obchodování vypadla linka, tak jste v háji. teda v háji ne, jen v tom zůstanete po zavíračce ...
  6. JaraTrader

    Navigator

    Došlo k přerolování. Teorie je tady: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/kontinualni-kontrakt-1.html a pro Genesis tady www.genesisft.com/Support/WebClasses/GettingStarted.asp ( Projděte si videa Continuous Contracts.wmv a Continuous Contracts05.wmv )
  7. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    >>> Teroreticky by mi tých 7USD mohlo stačiť Ano. Je celkem snadné vytvořit teoretické systémy, které jsou s tak malým profitem ziskové. Ale když se pustí v reále, tak jdou do kytek. Velmi často chytíte při vstupu slip 1-3 ticky (10-30USD), někdy i víc. Totéž při výstupu. Samozřejmě, někdy může jít slip vaším směrem. V "krajním dobrém případě" tedy vyděláte 20-60 USD, v "krajním špatném případě" 20-60 USD ztratíte. V reále to bude něco mezi. Ale situace většinou vypadá tak, že naskakujete do nějakého trendu a ten vám pod rukama "poodjede", takže vstupní slip je ve váš neprospěch. Pokud se na výstupu povede "pozitivní" slip ve stejném rozsahu, tak jste na nule. To se ale samozřejmě nepovede ve většině případů. Takže pro praxi je opravdu rozumné počítat s jakýmsi průměrným slipem ve výši kolem 20 USD na obchod.
  8. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    >>> Super, že Vám systém v praxi funguje. No, zatím se ještě pořád hrabu zpět k nule. Ale lze to vidět i tak, že jsem z 2500 účet zdvojnásobil :-) >>> okolo 7USD čistý zisk po odrátaní komisie 5USD na ER2 To je strašně málo. 10-20 USD musíte na slipy počítat, tzn. že při tak malém zisku vám to ty slipy zničí.
  9. JaraTrader

    Trade Navigator a PFG

    Jo chová se to divně. Ale pokud si správně vzpomínám, tak to není tak, že se příkaz do PFG vůbec nedostane. Při mém testování s demo účtem, se to chovalo asi takto: Pokud jde obchod po vstupu směrem k PT, tak je jako Working vybrán příkaz spojený s PT. Pokud se ale v průběhu času obchod otočí, tak se ten Working příkaz automaticky CANCELne a jako Working je označen příkaz spojený se SL. To je dost zhovadilá situace - protože (pokud tomu správně rozumím), tak se pouze Working příkazy drží na serveru. Pokud je tedy např. zrovna Working příkaz Limit (spojený s PT) a spadne ti internet nebo spojení s PFG a pak se obchod otočí, tak TN sice vyšle Stop příkaz, ale ten zůstane viset v TN a na server nedorazí (prověřeno), takže se pak můžou dít věci. Osobně jsem to vyřešil tak, že strategie vystupuje vždy na Close úsečky příkazem Market. Tím pádem je tam vždy working jen příkaz pro SL, který se drží na serveru.
  10. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    Čau Milošaku, no vypadalo to bledě - z původních 6000 jsem spadl na cca 2500, pak jsem to zvedl asi na 4500, pak zase na 2500. Tento měsíc super - po dnešku jsem zpět na 6000. Tu equity jsem zatím neřešil. Ale po těch prvních měsících je jasné jedno - ničí mě Short. Jeho Equity jde od počátkum obchodování skoro stabilně dolů. Long je OK. Takže od pondělka Short vypnu. Lze to tedy vidět pozitivně - i přes skok po hlavě jsem přežil první tři měsíce :-) Účet je opět plný, Longové patterny otestovány na off-range datech a šlapou i v těchto bláznivých dnech. Takže trocha důvodů k optimismu je. Zajímavé zkušenosti? Snad dvě čerstvé. 1) Včera jsem u jednoho obchodu chytil slip 150USD (!!!). Raději jsem z toho po chvíli za -20 vyskočil... 2) Onehdy jsem měl hodně drahé koupání - a hlavně zbytečně. Říkal jsem si - jeden den mě nazabije, jdu na koupák. Je-li jsme cca v 16.00, takže jsem si říkal, že vůbec tradit nezačnu. Když jsme se vrátili, tak jsem zjistil, že kdybych v 15.30 začal, tak bych měl do 16.00 +600, během koupáku byly 3 SL (ty bych klidně oželel :-), když jsme se vrátili, tak jsem nevzal Long, protože se mi zdálo, že je tam brutální strop. Nebyl, takže mě to stálo dalších 500, to mě nasralo a v cca 20.30 jsem si řekl, že na to kašlu, nahoru už to stejně nepůjde a jen bych případnými dalšími vstupy do longu (se svými velkými PT) ztrácel, tak jsem zavřel tradovací komp. Když jsem se na to druhý den podíval, tak jsem zjistil, že by tam byly ještě další dva úspěšné vstupy do longu za celkem asi 700-800. Aneb - jak jsem se nedisciplinovaností připravil o cca 1800 :-)
  11. JaraTrader

    Navigator

    Přes ikonku modrého telefonu si nataháš intradenní data od počátku roku 2006. Ale trvá to několik hodin.
  12. Jen drobnost k RAIDu 1: Autor píše [ital]Pravděpodobnost, že současně vypadnou oba disky je téměř nulová. [/ital] Žel tomu tak není. Zrovna dnes jsem ve fóru na finančníkovi četl něčí zkušenost, kde popisuje, že mu v RAIDU odešly oba disky. I já znám ve svém okolí hned dva případy, kdy v RAID 1 odešly oba disky. Můj závěr - RAID ne. Místo toho mám externí disk, na který data zálohuji. Je to mnohem bezpečnější řešení než RAID.
  13. JaraTrader

    PFG

    Jouan, 1.5. jsem založil účet a vytiskl si všechno, co jsem jim tam naťukal. Následně jsem jim poslal prašule. Asi za týden od nich přišly běžnou poštou papíry, ve kterých byl průvodní dopis, sumarizace toho mnou vyplňovaného formuláře a brožura s informacemi. Ale jediný "podpis" byl na průvodním dopise, takže je to přesně jak píše Petr - žádná podepsaná smlouva z jejich strany není.
  14. JaraTrader

    Genesis - poloAOS

    Ahojte, tak jsem se byl nedávno proškolit na e-mini kurzech, doplnil další dva patterny, prohnal to Monte Carlem a výsledek je níže. Dnes začínám naostro, takže jsem pěkně napružený :-)
  15. JaraTrader

    Obchodní systémy-nováčci

    Zdravím, mě ta úspěšnost připadá (až podezřele) vysoká. Snad se na ni dostanete i v paper tradingu a v ostrém obchodování. Zkuste to ještě prohnat Monte Carlem: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/monte-carlo-simulace.html
×
×
  • Vytvořit...