Jump to content
Co nového? Mé kurzy

MichalMV

Members
  • Počet příspěvků

    193
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated Rare

Poslední odznaky

0

Komunitní reputace

  1. Jako věrný čtenář finančníku již téměř 10 let mohu říct jen jediné,DĚKUJI.Nebudu se zbytečně rozepisovat vše duležité bylo řečeno,největší poselstvi je meditace a o to se snažím,ale je to jako zkrotit dabla v malé kleci,myšlenky stale utikaji někam jinam dokola a dokola.A to je dle mého názoru jedna z nejtěžšich věcí na cestě za úspěchem-porozumět sam sobě.Tomáši úpřimně a ze srdce ti přeji jen to nejlepší,TY s Petrem jste mi změnili NAVŽDY můj život a za to vám nesmirně DĚKUJI. Na této planetě a v našich životech opravdu neexistují hranice nemožneho,vše je možné! DĚKUJI
  2. Já stejně říkám,že jste psycholog!Naprosto perfektní článek který zrcadlí i mou osobní zkušenost,nesčetně krát jsem se přistihnul jak dělám spoustu věcí automaticky,ale problém je,že člověk sám si nedá tyhle střípky dokupy a nepochopí jak vlastně pracuje,myslí a koná.Třeba já nejsem schopen se na takovou věc podívat správnou optikou a pochopit kde mám problém,ale stačí aby jiná osoba na to poukázala a hned je to jasnější a docela jednoduché.Děkuji Tomáši :) (tu)
  3. MichalMV

    zisk z obchodovani

    Promintě,že se do toho pletu,ale proč jsou zde na finančníkovi pochybovači?Lidé zde chodí proto aby se naučili vydělávat na burze anebo aby pochybovali,že to nejde.Pevně věřím,že z toho prvního důvodu,pokud z toho druhého,měli by si najít jinou kratochvíli!
  4. MichalMV

    CO VÁS V TRADINGU TRÁPÍ?

    1) -disciplína -odkládání věci na pozdější dobu -neschopnost uvolnit mysl a soustředit se na daný úkol 2) -klidná mysl -disciplnína -hluboce porozumět konceptu,jak trading funguje 3) -vytrvalost -schopnost nahlížet na věci jinak -schopnost nekomplikovat si věci,ba naopak je zjednodušovat
  5. MichalMV

    Jak na RRR ?

    marosis,sice trademan vám chtěl pomoct,ale dle mého názoru je to špatně,máte započítány komise a zkluzy??Předpokládám že nikoliv.A RRR 1:1 pro začátečníka=téměř jistá likvidace účtu,protože se vám určitě nepovede udržet úspěšnost ve vyšších desítkách procent.Postavte systém alespon 1:2 a máte nějakou šanci,takže radím pravý opak než trademan.Nízké RRR si může dovolit jen profesionál. ;)
  6. Nadherné pláže.Přiznám se,že jsem nevěděl,že když je u nás léto tak tam maji zimu :D
  7. MichalMV

    e-mini trhy

    helltrader,take mám pocit,že NQ je volatilnější,ale řekl bych,že je zákeřnější.Vrací se více,má větší rotaci a nemá tak čisté trendy jako YM.NQ bych charakterem přirovnal k ES.
  8. MichalMV

    Burzovní obchodování

    Prochy:tak samozdřejmě máte právo na názor a je to i váše osobni zkušenost.Myslím,že je dobré občas si připomenout,že cca 80% ztrácí,možná i 90% což si myslím i já.Akorát nevím co má společného pokerový hráč s tradingem :).Jestli někdo bere trading jako poker,tak je už předem ve skupince oněch 80%. Pokud můžu drobně poradit,tak chybu jste udělal v tom,že jste lezl na trhy s realnými penězy už po půl roce.Musel byste být opravdový mistr a mít kupu štěstí,aby jste uspěl.Není div,že vaše mysl obsahuje spoustu špatných zkušeností podpořených ještě "zaručenými" informaceni od "zaručených" lidí a podvědomý konflikt je na světě.Kolem tradingu se točí spousty pověr a mýtů podporovány i médii,které se šíří jako nemoc.Nekdo chce vidět za pohyby obří firmy,které jen čekají na naivní nováčky,aby je mohli oškubat,jiní zase krásnou příležitost vydělat peníze atd,... Trhy jsou misto,kde si každý může najít to své,ten svůj náhled a postup jak k nim přistupovat.Nemyslím si,že drobný spekulant je předem odsouzen k neuspěchu. Kazdopádně Prochy,dávám vám (tu),že jste se nestyděl přiznat porážku,což je v ČR skoro trestný čin.Snad se realizujete někde jinde. :)
  9. Tomáši,jako vždy vynikající a úpřimné.Pamatuji si,jak jsem si kdysi naivně myslel,že profesionál už nemusí dělat skoro nic a jen si užívá a trading má prostě v "ruce" a dělá to jako rutinu,ale opak je pravdou (tu).Já se budu letos maximální silou a pílí snažit rapidně zlepšit sebekázen a disciplínu.Kolikrát si myslím,že jsem už celkem dobrý a disciplinovaný a pak se přistihnu,jak dělám nějakou věc,kterou ani dělat nechci :)A kolikrát se zase nemůžu dokopat k nějakému činu(jak v tradingu,tak v životě). Takže veřejně přiznávám,že nejsem tak disciplinovaný jak si o sobě často myslím (tu)
  10. MichalMV

    Začínám ...

    merkurx Ahoj,velmi zajimavý a seriozní dotaz,ktery si zaslouží také seriozní odpověd.Předem tě musím upozornit,že jakýkoliv styl tradingu je běh na dlouhou trat.Pokud si nevylámeš zuby,tak ID trading ti začne vydělávat seriozní peníze asi až po 2-3 letech.Ale co je dle mého názoru klíčové je to,že do tradingu se musíš zamilovat,aby ti "šel".Nelze ho použít jen jako prostředek k vydělání určité sumy.Musíš do toho dát kus srdce a vydat ze sebe to nejlepší,ale pokud tvou vášní je podnikat v pohostinství a vlastnit třeba restauraci,bojím se,že na trading ti už žádny opravdový "drajf" nezbyde. Take se ti může stát,že se ti trading v průběhu cesty začne libit vice a třeba na restauraci zase zapomeneš :D Zkus se nad tímto zamyslet,jestli dokážeš najit v sobě ještě hoodně síly a zápalu,aby ses pustil do tradingu.Pokud se budeš pokoušet tlačit na pilu,aby sis splnil sen,velmi jistě si akorát vymažeš účet a zbydou ti jen oči pro pláč. Neber to jako rýpání,ale jako seriozní podnět k zamyšlení,jistě se rozhodneš správně. Michal
  11. BSK5:samozdřejmě nemyslel jsem to nějak agresivně,naopak jsem chtěl přátelsky poukázat na to,že z tvého předchozího příspěvku může mít nováček pocit,že drobný spekulant nemá na trhu proti profesionálním obchodníkům,žádnou šanci.Což jak sám uznáš není pravda,ale na těch pravděpodobnostech se shodneme,to je fakt.
  12. Dobrý den,tato diskuze by se mohla s klidem přejmenovat na "Proč daytrading nemůže dlouhodobě fungovat".Je mi líto,ale po přečtení mám ten pocit. Sage,BSK5:vy se v podstatě jen navzájem utvrzujete,že to nejde,nic víc.Tečka BOBR:ale vždyt přece o tom celý trading je,je to hra s pravděpodobností,to snad přece ví každý.Chápu,že tady chodí spousta nováčků a je to dobře,ale nějak se vytrácí ta hlavní myšlenka,že ve spojitosti s tradingem je potřeba myslet v pravděpodobnostech.Nikde nejsou 100% jistoty.Není potřeba to k něčemu přirovnávat.Diskutující na finančníkovi se honí za nějakým grálem.Mít co největší pravdu a jen vyjímečně se splést a inkasovat ztrátu a když tomu tak není,hned to přirovnají ke kasinu atd,... Trading je vysoce sériozní byznys a tak je potřeba k němu přistupovat. Abych také přispěl k článku,já jsem zastáncem toho,že uspěšný trading začíná v naší hlavě,jakékoliv pochybnosti nebo nejistoty nám akorát stíží nebo úplně znemožní cestu za úspěchem!
  13. Souhlasím,velmi přínosný článek.Ja jsem třeba typ,který umí i neobchodovat nekolik dnů,ale zase ve volatilním trhu se mi neobchoduje moc dobře.Každý máme svůj "kryptonit" :)
  14. MichalMV

    Sierra nastaveni grafu

    Ahoj,mám drobný problem na SCH. Obchoduju přes SCH NQ,vše funguje normálně,ale chtěl jsem zadat příkaz v T-notes nebo v FGBL(euro bund) a příkaz se nevyplni.V TWS mám sice zobrazenou pozici,ale nemám blokován margin.V SCH mám na vstupu ORDER sent. Prostě nelze obchodovat dluhopisy,data nahrává normalně,ostatní indexy jdou normálně.Přes bracket trader jdou exekuce taktéž bez problému,tak mam pocit,že mám problém na SCH,mam level 1. Netušíte kde může být problém? Diky moc
  15. JardaB: Vy jste to bohužel nepochopil,mysl je alfa omega všeho do čeho se kdy pustíme.To že má někdo doktorát a jiný má problém vyučit se na zedníka není dáno geny.Tohle si určujeme jen my sami,nelze na nekoho ukazovat prstem,třeba na rodiče a říkat:Oni můžou za to,že mě nebaví studovat atd,.. Každého baví něco jiného.Někoho silně uspokojuje překonávat sám sebe,někoho baví se jen tak flákat a podle toho také život daného jedince vypadá.Toto jsem osobně zažil,takže na vlohy bych to zase tak moc nesváděl.
×
×
  • Vytvořit...