Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Lucínek

Members
  • Počet příspěvků

    851
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vítězných dnů

    2

Lucínek naposledy vyhrál/-a dne 17. května 2019

Lucínek měl nejvíce oceňované příspěvky!

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare

Poslední odznaky

6

Komunitní reputace

  1. Lucínek

    Mikro kontrakty na akciové indexy

    Tak ano, komise jsou z tohoto pohledu problematické. Ale na druhou stranu pokud se člověk třeba bojí přejít na live na e-mini, sim funguje a live potom ne, tak je to slušná možnost zkoušet to live po malých dávkách a nechat hlavu přivyknout, že to jde. Mě osobně se tahle možnost líbí ... na forexu se nechá jet třeba na desetinách či setinách lotu, u futures tohle chybí ... tyhle mikrokontrakty to docela slušně suplují.
  2. Lucínek

    NinjaTrader - prosím o radu II

    Pěkný den, nevím, zda jste to zaregistrovali, ale v NT8 jsou nově (pro majitele life time licence) dostupné numbers bary (říká se jim tam Volumetric bars) a indikátor pro volume profil. Říkají tomu Order Flow + suite: https://ninjatrader.com/Order-Flow
  3. Lucínek

    Mirus Futures - Zen-Fire II

    Sinuhet: Moc sem nechodím (spíše náhodou), tak reaguji až teď. Ne přesně totéž, ovlivnila mne ještě práce Lance Beggse - PriceActionTrading YourTradingCoach (PAT YTC) spolu s jeho knihou YTC Scalper. Ale on ten základ zůstává, když už to má člověk jednou "nakoukané".
  4. Lucínek

    Mirus Futures - Zen-Fire II

    Je to všechno, žádné další poplatky se neplatí, data jsou zadarmo (při tom minimálním počtu obchodů, pokud není obchodů více než 10 kontraktů za měsíc, platí se zmíněných 25$). Ale musíš mít tu life time licenci NT - tu už pár let mám a používám :)
  5. Lucínek

    Mirus Futures - Zen-Fire II

    Prasojed: 25$ poplatek za neaktivitu účtují pouze tehdy, pokud se připojuješ na data. Takže pokud si dáš "pauzu" a na burzu v daném měsíci nelezeš, nic ti nestrhávají. Pokud ano, tak musíš mít nějaký minimální počet zobchodovaných kontraktů (tuším 10), aby ti poplatek neúčtovali. Třeba IB se chová stejně, jen chtějí myslím jenom 10$. Ne, že by to byla nějaká likvidační záležitost. dejv0: Mě tím celkem potěšili, 2,22€ za DAX nebo 3,38$ za TF jsou celkem slušné komise proti tomu, kolik bylo dosud u MF. Jak jsou na tom ostatní brokeři nevím, z mého úhlu pohledu tahle výše komisí rozhodně není rozhodujícím faktorem pro volbu brokera. Navíc nově mají OCO vazbu drženou na serveru (o tom se dosud u MF mohlo jen zdát) a margin pro ID je shodně na 500$ za kontrakt, mám ještě v živé paměti ID marginy u IB na FDAX v hodnotě nějakých 3500$ na kontrakt. Tady si může každý projet účet, jak rychle sám chce :) Takže suma sumárum, já se zatím od MF / NTB nikam prchat nechystám a uvidíme, jak to bude fungovat dál.
  6. Lucínek

    AMP Futures

    Krásný den, má AMP také data NYSE Tick? MF je neměl. Díky za info.
  7. Lucínek

    prodej knih

    YTC je VELMI pěkně napsané a v mnohém značně pravdivé. Mohu vřele doporučit. I když přiznávám, že se to ke mně dostalo úplně jinou cestou, než koupí na jeho stránkách ;)
  8. Lucínek

    MAE a MFE

    gandalf33 Napsal: ------------------------------------------------------- > Hodnoty MAE a MFE sú nepoužiteľné pre > vypočítavanie trailing stopky. Ale tak to také není úplně pravda - osobně si při BT zaznamenávám těch hodnot trochu více (tedy ne jen jednu dvojici MAE/MFE) a potom mohu z toho dopočítat i to, zda se vyplatí nebo nevyplatí trailovat nebo alespoň posunovat na BE nebo BE+něco apod. Ale je to pracnější a je to méně přesné.
  9. Lucínek

    MAE a MFE

    Záleží na tom, s jak velkým SL/PT jsi ochotný pracovat. Pro mne je prakticky nezajímavé vše, co chce SL větší než 10-12 tick, teoreticky ještě tak do 20 ticků. Takže nemá absolutně význam sledovat, jestli trh došel někam X bodů pod můj vstup, pokud je to daleko za hranicí mého maximálního SL. "Tvůj" způsob je prostě zaznamenávání MAE/MFE, ať tomu říkáš, jak chceš.
  10. Lucínek

    MAE a MFE

    To záleží na místě vstupu. Z obrázku není vstup patrný (pokud větou "Ak používam stratégiu MA- moving average" předpokládáš, že každý bude vědět, kde by měl vstup být, je to předpoklad chybný)
  11. Lucínek

    Psychologie (nejen) tradingu

    Blbě :) To je také jediný důvod, proč mi to ještě neživí :)
  12. Lucínek

    Psychologie (nejen) tradingu

    iigis: Je vidět, že ještě nejedeš live. Nejhorší "poražení" je z toho, když rychle posuneš SL "abys náhodou netratil" a poté, co ti to tu stopku vybere, se to krásně rozjede tvým směrem a udělá to pohyb za stovky dolarů, jenže už bez tebe. To je mnohem, mnohem horší nápor na psychiku, než chytit nějaký ten SL, který je podle OS. Ztráty k obchodování patří, ale mnohem důležitější je uvědomovat (a plně přijímat) riziko a nesnažit se hledat jistoty někde, kde nejsou. Jakmile spadneš do krysího závodu, kde budeš rychle skákat po 50$ profitech, když přitom běžně riskuješ při vstupu do obchodu 100$, tak jsi v háji ... to ani nezkoušej obchodovat live. To, co Hofi popisuje, je podle mého názoru poměrně běžný jev a zvládnout ho je nesmírně těžké, ale rovněž velmi důležité. Ano, zadat SL a PT a jít od mašiny může být řešení, ale třeba u mne by taková věc nešla, používám striktně jen posouvaný SL a tak obchod managovat ručně prostě musím. Jde třeba také zadávat si obchody do deníku jen jednou za týden či ještě delší období (abys neviděla, jak se zrovna aktuální obchod projevuje na celkové ekvity), také to může trochu pomoci - je potřeba oprostit se od závislosti na výsledku jednoho obchodu. Snadno se to napíše, nesmírně těžce se to dělá. Mě hodně pomohlo třeba to, že jsem si vedl dva deníky - jeden "live" a druhý "ideal". Bylo zajímavé sledovat, jak krásnou rostoucí ekvity měl deník "ideal", který obsahoval obchody přesně podle plánu a jak v porovnání s tím byl deník live, který měl skoro opačný sklon. To je pak další střípek do mozaiky uvědomění si, že obchodovat "správně" se prostě vyplatí. Ale je to práce na dlouho ... já sám jsem se zatím přes fázi učení moc daleko nedostal - je to jako na houpačce.
  13. Lucínek

    Srazy v menu

    wrcprofi: Ne, nic mimo oficiální kurzy se zde nepropaguje. Občas různé srazy někde jsou ($@##$^ a další), ale zde se o tom nedočteš.
  14. mona: tak to je pro mne opravdu překvapení, ačkoli přiznávám, že ani v tomhle případě se nechytám :)
  15. blecha: Přesně :) Firebird: Ne, Praha ne, jen kousek vedle. No už jsme ale trochu OT, ona Simona pošle ten email. seznam a pak se můžeme spojit takhle, když jsou tady kontakty přísně zakázány ;)
×
×
  • Vytvořit...