Jump to content
Co nového? Mé kurzy

lesseps

Members
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Tomáši, děkuji za všechny podnětné články, kurzy i myšlenky. Z Vašeho štěstí i úspěchu mám také radost. O burzu jsem se začal zajímat tady na finančnikovi. TM praktikuji asi půl roku. No a odšťavňujeme s celou rodinu již několik let a první impuls přišel také od Vás :-). Vážím si toho všeho a děkuji. Měl jsem to štěstí, že jsem to nenechal být a zkusil to. Dnes jsem za to vděčný. Buďte šťastný, zdráv a plný života. J.
  2. Tomáši, moc děkuji, už se těším na čtení. Děkuji.
  3. Dobrý den Tomáši, Ať Vám v roce 2015 vše dopadne podle Vašich přání. Zní to velkolepě. K Vaší a Petrově práci cítím velký respekt. Zároveň přeji hodně zdraví a radosti.
  4. Hromada pěkných myšlenek. Tyto myšlenkové úvahy jsou skvělou součástí těchto článků. Určitě pokud budete mít Tomáši chuť v tomto duchu článků občas psát, za sebe říkám, že to vítám a oceňuji. Pěkný celek.
  5. Také nahrávám, byť zatím ne celou seanci, ale pouze od okamžiku, kdy se trh začne blížit k možnému uskutečnění obchodu. Takové situace archivuji ať se obchod uskuteční a nebo ne. V průměru za seanci mám tak dvě nebo tři nahrávky situací nebo obchodů. Používám Total Recorder, stál asi kolem 40 USD (přesně už nevím) a jsem spokojený. Video zvládá perfektně, velikost souborů odpovídající, samozřejmě možnost i střihu a nějakých dalších srandiček, které jsem v životě nepoužil. Inspirací po tomto článku mi je možnost nahrávat i sebe s komentářem k jednotlivým situacím. Děkuji Petře.
  6. To je příjemné překvapení, jsem rád když si můžu zase přečíst něco nového k FinWinu. Určitě jsem podobným příspěvkům nakloněn. Postupně si tvořím vlastní vstupní situace, které mně vyhovují, takže další případné nové podněty nebo nové pohledy na systém od Tomáše a Petra určitě vítám. Velké díky.
  7. Zdravím všechny, po absolvování asi třech kurzů (základy obchodování, e-mini 1 a e-mini 2) jsem se na trading připravoval cca 3 roky. Někdy bylo více času, někdy méně, ale vyčlenil jsem pravidelně tak 20 hodin týdně, možná i víc. Tzn. projížděl jsem finančníka křížem krážem, přečetl opakovaně několik knih a po večerech až do noci prováděl první backtesty. Vzpomínám si, že jsem jeden čas, tzn. několik týdnů až měsíců chodil spát kvůli backtestu tak pozdě nad ránem, až jsem si začal všímat prvních negativních příznaků na zdraví. Včas jsem tedy lehce zvolnil. Věděl jsem ale, že v jiné době během dne mi času a klidu stejně moc nezbývá - rodina a dvě malé děti, práce mimo domov. Takže jsem začal s nočním backtestem končit zhruba kolem půlnoci, což mně již s ohledem na dostatečný odpočinek vyhovovalo. Necelý rok jsem strávil na SIMu a teď jsem prvních několik měsíců LIVE. Ani nevíte přátelé, jak moc si vážím toho, že mně rodina ten prostor dává každý den. Moc si přeji, abych jim díky tradingu ten čas jednou vynahradil. Večer, když rodina již spí, již většinou trading nechávám spát také a věnuji se pouze osobnímu rozvoji a své psychologii. Jak to tak bývá, jistil jsem, že bez práce na této oblasti to dám velmi těžce. O to více mne to ale chytlo a baví. Všem přeji, aby si to časově prima poskládali a dařilo se jim. A velké poděkovaní přikládám pro Tomáše a Petra!
  8. Nevím, proč by můj trading měl mít vliv na společnost. Je to aktivní a legitimní investování (které může dělat každý) a pokud vydělám peníze - odvedu daně a tím to končí. Polovina národa možná sází Sportku a pochybuji, že řeší jaký význam pro společnost bude mít jejich případná výhra. U většiny bude na prvním místě touha vyhrát peníze a MÍT JE. Trading dělám z důvodu výdělku a svého rozvoje, který mi přináší. Naprosto se ztotožňuji s přístupem Tomáše, protože pokud vydělám, nenacpu peníze do polštáře, ale užiji je k lepšímu životu své rodiny. A to neznamená nic jiného, než že dám možnost vydělat peníze zase jiným. Přijde mně to v pořádku. Nejsem lékař, vědec nebo umělec. Lidé, kteří jimi jsou, obdivuji a jejich význam a obohacení pro společnost si uvědomuji a cením si ho. Přeji jim, aby byli ve své práci šťastní a úspěšní. Rád potom také sobě a svým dětem zaplatím třeba dobrou a kvalitní lékařskou péči od takovýchto lidí. Já nemoce léčit nebudu, ale mohu přispět tam, kde si myslím, že to bude mít smysl a význam a možná že takovýto peníz, třeba právě od tradera, pomůže velkým věcem pro společnost.
  9. to sevig: Nejdříve jsem ani nepapertradoval ale pouze trhy sledoval. To trvalo pár týdnů. Pak jsem začal paper a u toho zůstal, zkoušel a trénoval cca 9 měsíců. Ale popravdě - myslím, že už bylo načase přepnout na live, cítil jsem to. Měl jsem výsledky, ale když jsem opravdu na live přepnul, najednou přišlo to co asi muselo.. Je něco jiného paper a live - myslím pro psychiku (alespoň u mě). Najednou už nebylo tak snadné riskovat skutečné USD jako předtím na paperu. Takže pár dní a možná týdnů jsem se seznamoval s těmito pocity a uvědomil si, že potřeba pracovat na psychice se nebude dát oželet. Live jsem teprve pár týdnů a psychika, mentální vyrovnanost, klid a sebedůvěra je momentálně mým hlavním tématem, na kterém pracuji a rozvíjím se. Tam cítím největší potřebu se zdokonalit. Na to mě osobně paper nepřipravil, nakopl mě až live.
  10. lesseps

    Převod peněz z ČR k IB

    To Hanzi: OK, díky moc.
  11. lesseps

    Převod peněz z ČR k IB

    Zdravím ještě jednou a prosím případně o radu. Fundovat účet u IB budu v CZK skrz HSBC v Praze. Mám platební instrukce a jen bych se rád zeptal, zda jste nějak v příkazu k úhradě využili i SWIFT BIC code MIDLCZPPXXX, který IB uvedli v platebních podmínkách. Nevím kam toto vyplnit, protože klasický tuzemský příkaz toto pole pro vyplnění (u mé banky GE money bank) neobsahuje. Vše ostatní se zdá být jasné. Díky moc za radu.
  12. lesseps

    Převod peněz z ČR k IB

    to tom_czr: Dobře, díky za radu.
  13. lesseps

    Převod peněz z ČR k IB

    Dobrý den, rád bych prosím požádal o radu. Chci po úspěšném založení účtu poslat své první peníze do IB. V diskusi jsem se dočetl, že je nutné před posláním peněz o tomto kroku dopředu informovat IB v mém account managementu. Při zakládání účtu jsem IB informoval o výši částky a obdržel jsem od nich platební instrukce pro převod peněz. Je prosím vás potřeba znovu tedy v account managementu o chystaném převodu znovu informovat nebo je postačující a tudíž platné, že jsem vše - částku i jméno banky již uvedl při zakládání účtu? Podotýkám, že jsem nepromeškal avizovanou dobu 45 dnů pro zaslání peněz a peníze, tak jak jsem říkal, posílám do IB poprvé. Moc děkuji za odpověď.
  14. lesseps

    Interactive brokers

    Obelix, Jardo, díky za pomoc :-). Lesseps
×
×
  • Vytvořit...