Jump to content
Co nového? Mé kurzy

cicobasket

Members
  • Počet příspěvků

    612
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

25

Komunitní reputace

  1. cicobasket

    SIERRA - OBJEDNÁNÍ V CZK

    Abych řekl pravdu té otázce nerozumím. Karta je přeci svázaná z účtem. Pokud existují nějaká obavy, tak lze platit přes paypal na který si dáš jenom potřebnou částku nebo lze, pokud vím, platby přes internet omezit i na straně bankovní aplikace.
  2. cicobasket

    Testování Dat ve FIMS.

    Já bych pana Petra trochu upřesnil. Ten rozdíl dělá skoro 40$. Což už mi přijde docela dost. V jádru bys musel platit= 35$( "základ" ) + 42$ ( tarif CME, Globex only (For users without a trading account). Osobně(mám už účet) třeba platím základ a tu druhou část mám data bez hloubky trhu za 3,25$ a to tam toho mám ještě víc než za těch 42$. Tady si nejsem jist jestli by nebylo lepší, pro tvoji situaci, používat Ninja Trader zadarmo a sehnat ti k tomu nějaký kvalitní data. Na druhou stranu lze, tady na finančníkovi, plno nastavení pro FIMS dohledat právě pro Sierru.Tato nastavení a Petrovy indikátory jsou mocným pomocníkem. A teď si vyber, mno :-)
  3. cicobasket

    Nové diskuzní fórum

    Dobrý den, je to velmi pěkně. Mě osobně design při kterém se poměrně neúměrně plýtvá místem moc neoslovuje(asi jsem staromilec), ale výrazně se posunuly možnosti fóra a to je super. Jedna věc mi ovšem chybí. Nenašel jsem to ani ve starém diskusním fóru a ani v tomto novém. Pokud má člověk svoje vlákno, počítám že nikdo nechce vidět neustále svoje první příspěvky a neustále přeskakovat na poslední záznamy. Tady si myslím, že by bylo dobré je řadit podle času od nejnovějších k nejstarším. Nikde jsem nenašel takovéto nastavení. Pokud jsem nehledal důkladně, tak se omlouvám.
  4. Menu->Trade->Open Trade Window For Chart, záložka Targets navolíš target a stop a po zadání příkazu se ti zobrazí daný target a stop se kterým můžeš hýbat.
  5. Tak jestli budeš mít čas, tak prosím nahoď nějaký tituly v angličtině. Já tím jazykem jakž takž vládnu, ale jakmile to je mimo můj obor, tak to je takový slabší.
  6. Směroval jsem k tomu, že není potřeba platit za všechno, ale můžeš si hloubku předplatit jenom něco. Já jsem třeba začínal tak, že YM a ES byly jenom referenční trhy na kterých neobchoduju a pak podle mě nemá moc smysl platit hloubku na daných burzách. Ale tak to už podle hloubky kapsy každého ;) Nevím co přesně je míněno tím poplatkem.
  7. Zaškrtni si 2. řádek Full CME Group (CME, CBOT, COMEX, NYMEX) for nonprofessional Trading accounts 3. řádek CME with Market Depth for nonprofessional Trading accounts Tak ušetříš a mělo by to stačit. Pro mě je hloubka trhu zatím jenom doplňková informace(není nutná), ale je dobrý vidět když se ti na nějakých cenových hladinách tvoří silná bariéra Poplatky na burze nevím co myslíš. Platí se poplatek za zprostředkování obchodu který je dán tvým brokerem. u IB, myslím, taky platíš za data asi 10$, pokud ten měsíc neuděláš 3 obchody.
  8. flakac : Ahoj, tak tohle(statistická arbitráž) zase neumím já. Osobně se ani nechci topit, ale rád bych měl nějaký námět na vzdělávání. Dokázal bys doporučit nějakou dobrou literaturu v češtině? Koukni se ještě na multichars
  9. Ahoj, jako programátor říkám, že programování podobných hypotéz je vlastně srandička a není potřeba se toho bát. Ale pozor, vyžaduje to specifický způsob myšlení. Je to dobrý pro technicky smýšlející lidi. Taky je dobrý počítat s tím, že nemusíte vymýšlet "kolo". Mnoho věcí už bylo vymyšleno a jde o to najít to co potřebujete a umět to použít. Přístup krůček po krůčku prakticky vždy povede k zdárnému cíli, ale je potřeba se obrnit trpělivostí. Pokud se někdo rozhlíží po možnostech přenést svoje myšlenky do světa strojů, tak doporučuji se vyhnout jazykům které sebou nesou příliš technologického balastu a nutí znát technologický spodek. Skriptovací jazyky pro začátečníky jsou lepší než ty které se musí kompilovat. Python lze velmi doporučit, i když mě moc nesedí. C# lze doporučit pokud je součástí nějaké platformy. C(++) jsou ten případ který je vesměs nevhodný pro začátečníky. Zahrnuje příliš technologického balastu který nesouvisí s programováním nějakých myšlenek.
  10. S tím by se dalo souhlasit. Nicméně ten kdo má na to položit 5-10k$ na "oltář" svého budoucího lepšího života se v módu přežití či nepřežití prostě pohybovat nebude. Takový člověk má "zbytné" peníze a nedostane se do toho mentálního stavu kdy mu jde o 'kejhák'. Navíc takový stav není zrovna ideální pro obchodování.
  11. Uvědomil jsem si podobný problém. Teďka čtu knížku konec proktastinace. Popisuje problém lehce hlouběji a má taktéž sadu "berliček". Doporučuju k prozkoumání. Nejsem tedy sjednocen s tím nechat se vézt pocitem urgence nebo je mám na ten "motivátor" trochu jiný pohled. Taková věc by mě možná svedla ke "strachu" z obchodování a tomu se chci pokud možno vyhnout. Ale v tom popisu se poměrně slušně vidím :-). Nicméně jsem více než sjednocen s tím, hledat problém uvnitř. S meditacemi a prozkoumávání vnitřních záležitostí. Vím že bych měl a to hodně, ale zatím jsem se k tomu kupodivu nedokopal. Jsem technický typ( programátor, mno :-)) a je mi to úplně cizí. Tohle prokrastinuji. Napíšu si to do berličky a budu o tom přemýšlet. Díky.
  12. Tak takový pohled Ti v klidu dám. Moje okolí ví, že mám jaksi vlastní hlavu a jen těžko mě dokáže přesvědčit o opaku. Nicméně samozřejmě nejsem sám a na rozhodování je nás více. Mám tedy přítelkyni. Potomstvo na cestě, hypotéka na krku. Peněz nemám na rozhazování, na druhou stranu měl jsem našetříno na takový doporučovaný účet (10000$), prodělal jsem hloupé začátečnické období a utržil ztráty. Ještě mám relativně dost na to abych "prorazil bariéru". Teďka jsem udělal malý restart a učím se FIMS, zatím cvičně. Dám cca 2000 za data a SW/měsíčně. Přítelkyně samozřejmě vidí a ví, že by mohla ty peníze dát na 10 jiných věcí a potřebných. Dělá to to je přirozené každé ženě a chce peníze mít na domácnost, více šetřit, teďka na věci spojené s přírůstkem... atd. atd. Nicméně odolávám. Sice jsem ten kdo doma rozhodně nosí kalhoty, ale všechno má své meze, že? ;). V tomto ohledu mi pomáhá to že je vidět, že na tom dělám. Měsíce už spíš rok sedávám u počítače po práci a koukám do grafů, dělám si printscreeny trhů atd. atd. O víkendu značnou část jednoho dne. Ona vidí že na tom makám a nechává mě "žít" i když nějakou tu ušťepačnou poznámku pustí. Ale spíš že bych se jí měl věnovat, než aby mě srážela. Málokdy dojde na "vyhozené" peníze, tak ji řeknu, že tenhle měsíc, by to to mohla mít dvoje boty ale když to vyjde, tak pro ni budu mít většinu života a vykoupím jí celej krám. Sice se usměje a možná ci myslí "to určite". Ale zabere to. :D
  13. Pěkný popis situace. (tu) Díky za článek a motivaci
  14. Děkuji ti velice. Nakopnul jsi mě. Chyba byla v tom, že jsem aktuvoval tu datovou službu, ale už ne CME burzu :-|. Pro srovnání jak se to může zlepšit, opět v obrázku. Takže se to srovnalo velmi hodně.
  15. Ahoj, na ukázku dávám jaké rozdily mohou být. Na levo jsou data NQ IQFeed a na pravo NQ data IB + koupená SierraChart. Petr uvádí, že koupená data od SC by měla dosahovat podobné kvality, ale mě to teda moc nepřipadá. Ty rozdíly jsou podle mě podstatné. Nebo jsem někde udělal chybu. Data jsem koupil u SC, platba proběhla. V Siera chart Data/Trade Service setting mám nastaveno IB a zaškrtnul jsem "Allow support for Sierra Chart Data feed", ale výsledek ja takovýto nevýrazný. Kdyby někdo věděl co s tím, tak mi dejte prosím vědět.
×
×
  • Vytvořit...