Jump to content
Co nového? Mé kurzy

MNovak

Members
  • Počet příspěvků

    962
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

3

Komunitní reputace

  1. MNovak

    Swingové obchodování

    To si piš, že si velice rychle všimnou- jsou na to mašiny
  2. MNovak

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    Jako příklad uvedu ještě poslední screen. Trhy začaly opět shortovat. Vstup na 20440.
  3. MNovak

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    Trhy po poklesu se odrazily a opět začaly stoupat. Ziskový cíl na 20470.
  4. MNovak

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    Na vyšším tf je jasný pokles trhu. Tudíž budu prodávat. Na 1 min. vstup na 20507, první pt na 15497, poté pro další část pozice posunuji na B/E.
  5. MNovak

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    Vidět vyšší TF je určitě základ k profitovému obchodování. Mým oblíbeným je 15 min. Vím, že alespon tři svíce jdou v určitém směru a toho dokáži využít k získání profitu. Pak je důležité sledovat vlnění na nižším tf a vstoupit ve vhodný okamžik. Taky pak s částí pozice vystoupit na vlně a zbytek počkat až se trh rozjede více podle vyššího tf.
  6. Nevím jak jste daleko s fondem, ale vrtulník by neměl být problém po tolika letech na trzích, ne?
  7. MNovak

    Pavel K. - Intradenní obchody

    Ahoj, v intradenním obchodování mi připadne dost těžkopádné, že nemáš žádný obchod. Trhy se neustále hýbou a příležitosti je vždycky dost. Možná by prospělo nepatrně změnit styl a sledovat směr trhu a využít toho ve svůj prospěch.
  8. Určitě se vyplatí vstupovat podle vyššího tf (využít bodu otočení, tj. nový trend)a zadat SL a posun na B/E pak podle nižšího tf. Výstupy pak řešíme klasicky podle počtu kontraktů, tj. PT, TSL na nižším a pro další ktr na vyšším tf.
  9. Většinou v období prázdnin bývá volatilita nižší. Po otevření trhu jsou příležitosti myslím každý den. V pozdějším čase již klesá. Záleží na tom jak máme obchodování nastavené. Pokud budeme chtít dosáhnout denní profit 100$ na kontrakt tak by to neměl být problém i při snížené volatilitě. Můžeme samozřejmě udělat i několik obchodů k dosažení cíle. Na "jeden zátah" se nám to nemusí vždy podařit.
  10. MNovak

    Trhy pro záčátečníky

    Dlouhé roky funguje a pokud se trhy budou hýbat nahoru a dolů tak to bude fungovat i nadále jednoduché pravidlo- co je jednou nahoře půjde dolů a samozřejmě to platí i opačně(je to tak i v životě). Funguje to na všech timeframe. Samozřejmě u minutových , apod., které jsou příliš rychlé je toto obtížnější. Pokud je podpořeno více tf současně, pak je mnohem větší pravděpodobnost pohybu. Pochopitelně ne vždy ten pohyb je okamžitý, někdy si musíme počkat. Takže zkuste experimentovat. Otevřete monitor a pokud uvidíte trhy "nahoře", tak prodávejte. Zadejte přiměřený profit target (S/R zóny). Teď už nezbývá než čekat.
  11. Samozřejmě DD máme všichni. Bez těch to prostě nejde. Jedině by jsi musel být tvůrce trhu, ale to je jiná kapitola. Právě zde se liší obchodníci a jejich výkon na základě toho jak umí s těmito propady pracovat. Právě toto je nejzávažnější situace nebo bod v tradingu. Jak ji vyřešit? Na počátku jsou to neuvěřitelné zkušenosti, něco na co nejsme zvyklí. Doslova lpíme na těchto ztrátách. Vyčítáme si svou neschopnost dodržovat pravidla , různé chyby, black day, apod.Postupně si však hlava zvyká. Procházíme si různými obdobími. Časem se vše stabilizuje. Nakonec nad ztrátami vůbec nepřemýšlíme. Víme, že je to cesta k ještě větším profitům. Pokud tyto profity přichází na roční bázi je to nic moc. Pokud jsou na měsíční bázi je to už lepší, na týdení super a na denní bázi je zřejmě nejlepší co lze dosáhnout. V této fázi, když víte že skončíte v zisku už vás nezajímá něco jako psychika nebo dílčí DD. Nad těmito pojmy už vůbec neuvažujete. Něco jako AOS neřeším. Nepotřebuji to. Obchodování hodku nebo dvě beru jako relaxaci, chvíle odpočinku. Zkrátka si to užívám.
  12. Draco Jen jsem se snažli najít způsob jak vyjít s profitem, když se trhy hýbají velmi málo, jak píšeš je špatná čitelnost. Těch pohybů, kdy trh nadělí velký profit je minimum a vydělat v tuto dobu je jednoduché. Problém, že většinu času trhy trendují jen minimálně. Z tohoto důvodu, jsem považoval za podstatné naučit se obchod brát jako krátkodobý a pokud trh nadělí větší profit tak ten si vzít také, ale dalším kontraktem. Mým cílem bylo se naučit zvládnout to nejtěžší období, které je na trhu možné. Právě taková období občas přicházejí i po otevření trhů a pokud neumíme adekvátně reagovat tak nemůžeme vydělat a navíc ještě začneme dělat hlouposti, které pak vedou k dalšímu propadu na účtu. Já to tak dělám vždycky. Třeba i ve sportu. Vždy jsem se snažil zvládnout nejtěžší úseky a situace na výbornou. K čemu trénovat jízdu z kopce, když mnohem náročnější je jízda do kopce. Jak se říká těžko na cvičišti, lehce na bojišti.
  13. Nejlevnější způsob jak se naučit obchodovat je použitím demoverze. S fiktivními penězi. Snažit se přesně exekuovat plán jako by to bylo live. Až vidíme, že jsme několik měsíců v zisku pak přistoupit live. Bohužel většinou to trvá několik let. Pokud ještě nemáme obchodování ziskové je nesmysl neustále ohrožovat své peníze. I když už pojedeme live a z jakéhokoliv důvodu se nám přestane dařit, pak je vhodné opět přepnout sim a postup opakovat. Budeme se tak neustále zdokonalovat. Důležité je uchovat si kapitál, než budeme skuteční mistři a budeme umět zvládat mnoho situací. Mě moc pomohlo trénovat v období oběda, kdy se trhy mnoho nehýbají. Naučil jsem se ziskově zvládat tyto nejsložitější situace. Trading jsem postupně vypiloval a dnes mohu obchodovat v kterýkoliv čas a být denně v zisku.
  14. Ještě bych se chtěl zmínit, že v průběhu let nám stoupne i úspěšnost obchodů. To má velmi pozitivní vliv na psychiku. V začátcích se pohybovala kolem 30%. Postupně stoupala na 50, 60, atd. Nyní na 12 obchodů je jen jeden ztrátový. Bohužel ty těžké začátky, než pochopíme co a jak, období frustrace, apod. si každý musí protrpět.
  15. Čím déle obchodujeme, tak tím více máme zkušeností a tím pádem můžeme obchodovat s nízkým účtem. Samozřejmě po deseti letech si mohu dovolit něco uplně jiného než po čtyřech letech obchodování. Pokud vím, že propad na účtu je např. pouze nějakých 200$ na DJ v období vysoké volatility, pak není problém mít velmi nízký účet. S jedním kontraktem se dá i na tomto levném trhu udělat v průběhu dne slušný zisk. Z toho plyne i poměrně vysoké zhodnocení účtu. Samozřejmě pokud chceme kombinovat různé metody výstupu, pak musíme obchodovat více kontraktů a mít nutně účet větší.
×
×
  • Vytvořit...