Jump to content
Co nového? Mé kurzy

TVaclavicek

Members
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Pěkné fotky a povedený článek :) Při troše štěstí se tam také podívám - příští rok jedu studovat do USA do Colorada, od kterého není Grand Canyon příliš vzdálen.
  2. TVaclavicek

    Diskuze k článku: Jsme to, co čteme

    Souhlas. A ještě lepší než číst méně časopisy je omezit hodiny strávené u televize. Dokonce i televizní zprávy se většinou nevyplatí sledovat, protože je tam mnoho nedůležitých zpráv - takových, které byste na internetu ani neotevřeli a téměř nezaregistrovali...
  3. Skvělý článek. Přímo mě donutil zavést si znovu statistiku mojí úspěšnosti při investování. Z mých 84 obchodů bylo zatím 55 ziskových - což není nic moc (před krizí se mi dařilo líp, nesthl jsem se dostatečně rychle přizpůsobit). Každopádně je článek dobrou inspirací, stejně jako váš skvělý citát: (tu) „Neexistují limity - a to naprosto v ničem. Vše je možné a reálné. Pokud něco nejde, je to jen naše vlastní volba a přesvědčení. A hledám-li pochybnosti v úspěchu druhého, jen tím ukazuji svoji vlastní slabost a neschopnost.“ Naštěstí se podobnou filizofií v poslední době taky řídím a osvědčuje se v různých částech života...
  4. Skvělý článek. Občas mám taky problémy s udržením duševní vyrovnanosti při investování a vámi popsaná strategie (nazval bych jí radši vyčkání - "wait it out") opravdu zabírá... :) Kdo se chce dočíst něco víc o psychologii tradingu, může zkusit taky knihu Tradingem k Bohatství. Hodně se mi osvědčila.
  5. TVaclavicek

    RSI

    RSI se rozhodně řadí k indikátorům, které se mi osvědčily. Často jednoznačně ukáže, kdy je akcie překoupená nebo přeprodaná a občas i varuje dopředu, ještě než trh poklesne nebo stoupne. Ale v poslední době už neukazuje indikátor tak jasné signály. např. na těchto grafech: bigcharts.marketwatch.com/charts/big.chart?symb=hui&compidx=aaaaa%3A0&ma=2&maval=65&uf=16&lf=2&lf2=4&lf3=256&type=2&size=4&state=11&sid=16794&style=320&time=9&freq=1&comp=NO%5FSYMBOL%5FCHOSEN&nosettings=1&rand=6917&mocktick=1 bigcharts.marketwatch.com/charts/big.chart?symb=ego&compidx=aaaaa%3A0&ma=2&maval=65&uf=16&lf=2&lf2=4&lf3=256&type=2&size=4&state=11&sid=48556&style=320&time=9&freq=1&comp=NO%5FSYMBOL%5FCHOSEN&nosettings=1&rand=4386&mocktick=1 Čím to podle vás je? Značí to nerozhodnost trhu a nejistotu?
  6. TVaclavicek

    Diskuze k článku: Jak na STOP-LOSS

    jj, až jim příště budu volat, tak se jich na to zeptám. jinak souhlasím, že obchodování bez stop lossu je těžké... a bude lepší když to zkusím se stop lossem. :D
  7. TVaclavicek

    Diskuze k článku: Jak na STOP-LOSS

    Neví někdo jestli se dá na Brokerjetu obchodovat se stop lossem? :S
  8. Skvělý článek. Plně s vámi souhlasím. I když už mám tento krok za sebou, myslím, že aspoň 75% Čechů může jeho přečtení výrazně pomoct (pokud se podle něj budou řídit). A ten zbytek (včetně mě) si to aspoň zopakuje - což rozhodně není na škodu. Myslím si, že předmět Osobní finance je skvělý nápad a měli bychom ho urychleně zavést, pokud chceme vidět nějaké zlepšení v horizontu 20 let. Navíc, děti na prvním stupni základní školy jsou často učenlivé, a tak by se mohli naučit základy už na prvním stupni a pak pokračovat... Doufám, že váš článek najde co nejvíc lidí a poučí se z něj.
  9. Pěkný článek, zajímavé téma do diskuze. Z mojí vlastní zkušenosti se nevyplácí věřit "zázračným tipům" od brokerů nebo dealerů, kteří vám zavolají a nabízejí vám nákup akcií, jejiž cena "zaručeně stoupne". Mému tátovi už dealeři několikrát volali. Jednou mu nabízeli akcie Boeingu s tím, jak se společnosti Boeing skvěle vede a jak cena jejích akcií poroste. Po krátké technické analýze mi bylo jasné, že se ohledně budoucího vývoje akcií Boeingu pletou. Nekoupili jsme a mezitím jsme vydělávali na zlatých akciích. Po pár měsících jsem se podíval na graf ceny Boeingu. Nic překvapivého se nestalo - akcie Boeingu poklesly o cca. 20%. Naposled když nám volali, nabízeli nám nákup akcií AAA při initial public offering. Ty jsem sice nemohl zanalyzovat pomocí technické analýzy, avšak odmítl jsem nakoupit jen na základě tohoto typu. A jak už víme, akcie AAA zrovna slavně nešly... Bohužel, bez peněz se ani investovat a zbohatnout nedá. Proto je nejlepší začít šetřit hned teď (pro ty, kteří to ještě nedělají) a když máme našetřeno aspoň 10 000 - 20 000 Kč, můžeme koupit naši první akcii. A pak přisypávat našetřené peníze... A vydělávat další... Asi něco bude také na tom, že výraz "neexistuje oběd zdarma" se používá jak v tradingu, tak v politice. Asi na tom něco bude... ;)
  10. Mě nejvíc vyhovují stránky www.bigcharts.com Je tam k dispozici mnoho indikátorů. Já je používám denodenně a najdu tam skoro vše, co potřebuji. O něco horší, ale přece jenom hodně dobré jsou stránky www.profitspi.com
  11. TVaclavicek

    Diskuze k článku: Jsme to, co čteme

    Podle mé zkušenosti se některé knihy o financích rozhodně vyplatí přečíst. Mezi ty nejlepší podle mě patří: Miloš Filip – Osobní a rodinné bohatství (3. díly) Robert G. Allen – Mnohonásobný zdroj příjmů Jim Rogers – Žhavé komodity Mark Shipman – Komodity. Jak investovat a vydělat T. Harv Eker - Jak myslí milionáři. Staňte se mistrem ve hře financí Robert Kiyosaki - Bohatý táta radí, jak investovat Peníze utracené za tyto knihy rozhodně nejsou vyhozené.
  12. Pěkný článek. (tu) Jak vidím, i ohledně náboženství se s vámi docela shodnu. Také si myslím, že pokud je nějaký Bůh, tak chce, abychom život prožili tak, jak chceme, aby byl plný a neomezovaný náboženskými a dalšími příkazy a zákazy. Na žádném podobném gospelovém koncertu jsem ještě bohužel nebyl, ale asi to stojí zato. S vaším názorem o vztahu k tradingu rovněž souhlasím.
×
×
  • Vytvořit...