Jump to content
Co nového? Mé kurzy

romskr

Members
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Díky za článek, tohle se mi zrovna docela hodí. Plánuju nějaké nenáročné swingové obchodování s akciemi na NASDAQ a NYSE, rád bych udělal automat, který mi z těch tisíců titulů vyhodnotí ty nejlepší, které mezi sebou nebudou příliš korelovat. Chystal jsem se udělat nějaký parser, který mi ze stránek těch burz (případně z Yahoo finance nebo něčeho podobného) vytahá aktuální informace, které můžu dál zpracovat. Tohle mi ušetří dost práce. Python používám roky (jsem profesí IT), je to skvělá věc.
  2. Oki: Vas pristup me zaujal, rad bych v nejblizsi dobe zacal obchodovat podobnym zpusobem. Mohl bych se Vas, prosim, zeptat, jaky pouzivate obchodni system a na jakem timeframe? Velice dekuji
  3. Dobry den, jsem zacatecnik, mam v planu pokusit se sestavit obchodni system, zalozeny na 24h grafu. Rad bych se zeptal na obecnou vec, ktera se tematu clanku tyka jen zcasti, a ktera souvisi s timeframe. Predpokladam, ze jednou za 24 hodin, po vykresleni cele usecky, otevru (pripadne uzavru) svoje obchody. Cela usecka se tedy vykresli o pulnoci, coz neni moc pohodlne. Optimalni by pro me bylo napriklad 8. h rano, pripadne jindy. Rad bych se zeptal, zda ma s timto nekdo z Vas nejakou zkusenost a jakym zpusobem toto resite. Jednou moznosti je nastaveni lokalniho casu meho pocitace tak, aby byl posunuty o 8 hodin (a software tedy predpokladal, ze je pulnoc), coz je ponekud krkolomne. Dalsi variantou je pouziti nizsiho TF a "dopocitani" 24h TF rucne, nebo pomoci vlastniho software. Posledni moznosti, ktera me napada, je nezabyvat se timto posunem a na situaci, ktera nastane o pulnoci, reagovat az rano. Kazda z techto variant ma sve chyby. Muzete mi, prosim, poradit? Velice dekuji. S pozdravem Roman S.
  4. romskr

    Časy

    Dobry den, rad bych se zeptal na obecnou vec, ktera souvisi s timeframe. Mam v planu pokusit se sestavit obchodni system, zalozeny na 24h grafu. Predpokladam tedy, ze jednou za 24 hodin, po vykresleni cele usecky, otevru (pripadne uzavru) svoje obchody. Cela usecka se tedy vykresli o pulnoci, coz neni moc pohodlne. Optimalni by pro me bylo napriklad 8. h rano, pripadne jindy. Rad bych se zeptal, zda ma s timto nekdo z Vas nejakou zkusenost a jakym zpusobem toto resite. Jednou moznosti je nastaveni lokalniho casu meho pocitace tak, aby byl posunuty o 8 hodin (a software tedy predpokladal, ze je pulnoc), coz je ponekud krkolomne. Dalsi variantou je pouziti nizsiho TF a "dopocitani" 24h TF rucne, nebo pomoci vlastniho software. Posledni moznosti, ktera me napada, je nezabyvat se timto posunem a na situaci, ktera nastane o pulnoci, reagovat az rano. Kazda z techto variant ma sve chyby. Muzete mi, prosim, poradit? Velice dekuji. S pozdravem Roman S.
  5. Tomasi, pisete, ze Vas obchodni plan cita asi 150 stranek, to je rozsah, skoro odpovidajici disertacni praci na vysoke skole. Jedna se o nejaky dokument, ktery slouzi pro Vasi potrebu a na zaklade ktereho obchodujete? Jiste je velice podrobny a popisuje vsechny myslitelne varianty ruznych postupu. Takove mnozstvi informaci mi pro kazdodenni praci pripada ale az prilis vysoke (zvlast s ohledem na to, ze chcete uzivat sveho casu, jak pisete :-) ). Co vsechno zde, prosim, popisujete? Dekuji, Roman
  6. Diky za zajimavy clanek. Sice zatim neobchoduji, ale myslim, ze nez mit prehnana ocekavani a pak to nezvladat, je lepsi, pocitat pro zacatek alespon s tim, ze nebudu ve ztrate a casem sva ocekavani zvysovat na zaklade zkusenosti.
×
×
  • Vytvořit...