Jump to content
Co nového? Mé kurzy

harmonie

Members
  • Počet příspěvků

    543
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. harmonie

    MetaTrader 4 II.

    cop Napsal: ------------------------------------------------------- > Zdravím. > Napsal jsem si jednoduchejch pár řádků "strategii" na zavření otevřeného příkazu po určité hodině. Můžete mi prosím někdo poradit proč mi to chodí v testeru strategíí,když nechám otevřít příkaz ve strategii (jakýkoliv,třeba na close svíce) tak v zadanej čas zavře. Pokud ale udělám zadání příkazu klasicky přes terminál-tedy ne ve strategii,ale ručně a chci jen pohlídat čas zavření tak ho strategie ignoruje?Zkoušel jsem snad vše okolo magic number ,programuji jen jako samouk amater a nějak na to nemůžu přijít. Jestli je to jednoduchá odpověď děkuji,jestli potřebujete kód tak ho sem dopíšu. > Díky. Takhle miě nic nenapadá. Asi by to chtělo ten kod. Pak se na to rád mrknu.
  2. harmonie

    Programování v MT4

    Při prvním pohledu na tom nic nevidím. Máš povolené spuštění AOS a povolené obchodování? Asi ano, ale pro jistotu připomínám. V protokolu by měl být zapsaný kod chyby. K tvému kodu - raději bych napsal : { RefreshRates(); ticket=OrderSend(Symbol(), OP_BUY, Lots, Ask, 0, NormalizeDouble(Ask-StopLoss*Point, 2), NormalizeDouble(Ask+TakeProfit*Point, 2), "Pokus", Magic_number, 0, Green); }
  3. harmonie

    Spolehlivost FX brokerů II

    Když budeš mít systém postavený na TF H1 a více a budeš ochoten skousnout +-5pip, tak tě žádný broker nerozhází. Ale pokud se budeš snažit dělat krátkodobé obchody velikosti do 10pip, tak s tebou brokeři (ne ECN) vyběhnou, případně tě natáhnou.
  4. harmonie

    Forex - Jak začít? Co byste poradili úplnému začátečníkovi?

    beraniste Napsal: ------------------------------------------------------- > Dobrý den, > > teď jsem si nainstaloval demo na VT traderu, ale nemůžu tam najít úrokové sazby, které dostávám při přerolování. Jak to? Nejsem si jistý, ale domnívám se, že VT již před pár lety skončilo.
  5. harmonie

    MetaTrader 4 II.

    wteam Napsal: ------------------------------------------------------- > Snažím se napsat AOS a narazil jsem na problém s kterým si nevím rady. Program by měl pracovat ve dvou TF, v kratším (H1) generuje signály a v delším (H4) by měl nastavovat SL na hodnotu PSAR v minulé peridě. > Problém je v tom, že mi při běhu v Testeru nerespektuje hodnoty PSAR (H4) ale nastavuje je na > hodnoty PSAR v H1. Přitom SL mění vždy při 4. hodině. Pokud změním v testeru základní nastavení TF změní > se i chování programu. Dále uvádím vzorek programu který by měl pracovat se SL a kde proměnné jsou následující: > > _sek_TF = "PERIOD_H4" > _sek_krok = 0.02 > _sek_max = 0.2 > _________________________________________________ > __________________________ > if(iSAR(Symbol(), _sek_TF, _sek_krok,_sek_max,1) > { > for(cnt=0;cnt > { > if(OrderSelect(cnt, SELECT_BY_POS)==true) > { > > if(OrderType()==OP_BUY) > { > > OrderModify(OrderTicket(),0,iSAR(Symbol(),_sek_TF, _sek_krok,_sek_max,1),0,0,Blue); > > } > __________________________________________________ > __________________________________ > Má otázka zní: > Je možné nějak zajistit, aby při běhu v Testeru program vypočítával hodnoty PSAR podle zadání, > čili v jiném TF než je to, které je nastaveno jako "období" v testeru? > Jinak by program již fungoval. > Zkus tohle: [bold] _sek_TF1 = "PERIOD_H1";[/bold] OrderModify(OrderTicket(),0,iSAR(Symbol(), [bold]_sek_TF1[/bold], _sek_krok,_sek_max,1),0,0,Blue);
  6. harmonie

    MetaTrader 4 II.

    Zkus se podívat na toto. Kdysi jsem to někde vyhrabal, ale nezkoušel. Mělo by jít nastavit trendové čáry i support/resistence. Více v popisu.
  7. harmonie

    Programování v MT4

    RadekDo Napsal: ------------------------------------------------------- > Dobrý den, > Nevíte někdo jak se naprogramuje v EA pro MT4 automatické zadávání Buylimit, Buystop, Selllimit, Sellstop dle počtu bodů od zadané hodnoty? Např: dej Buystop na hodnotu 1.3370 když se od hodnoty 1.3352 posune kurz o 10 bodů nahoru. if (Ask>=1.3362 && OrdersTotal()==0) OrderSend(Symbol(), OP_BUYSTOP, Lots, 1.3370, Slip, 0, 0); OrdersTotal()==0 testuje, že není žádný otevřený ani čekající příkaz. Jinak by se ti vkládaly limitní příkazystále a stále. Ale pozor, musíš si zjistit, v jaké povolené minimální vzdálenosti od aktuální ceny můžeš dát limitní příkaz. Mají to určitě na svých stránkách, a "programově" to lze zjistit pomocí funkce MarketInfo().
  8. harmonie

    Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - VI.

    07fx Napsal: ------------------------------------------------------- > ...10 x 10 = 100 stejne jako 1 x 100 = 100. Na 10x10 se ti musí cena pohnout 10x12=o 120 pipů. Kdežto v druhém případě pouze o 102 pipů. To je ta matematika. Ale nijak tě nepřemlouvám, jen ukazuju možnosti a pohled z jiné strany. Klidně si obchoduj třeba na 1M, mě je to úplně jedno. :)
  9. harmonie

    Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - VI.

    Samozřejmě, že na vyšším TF se asi neobchoduje skalping. Profity a SL jsou úměrně větší. Ale zkus si spočítat, o kolik % ti spread užere zisk při obchodování (kolik profitu "daruješ" za měsíc?) 1) TF=5M, TP=10 (-20%) 2) TF=15M, TP=30 (-6,6%) 3) TF=30M, TP=60 (-3,3%) 4) TF=1H, TP=120 (-1,5%) ...
  10. harmonie

    Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - VI.

    neb: 15Min se mi líbí :) Ale jen úvaha. Kdy si myslíš, že je větší napětí na trhu a tím i větší moment k pohybu? 1. Když na M5 je doji a zároveň inside Bar 2. Když na H4 je doji a zároveň inside Bar Myslím si, že 2 je správné. :) Trh čeká delší dobu, je tam větší napětí. To je moje úvaha. Ty můžeš mít samozřejmě jiný názor. Hlavně že to sype $$$.
  11. harmonie

    Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - VI.

    obr 1: asi víš, že ta svíčka se jmenuje "doji" a vyjadřuje nerozhodnost na trhu. Stejně jako "inside bar". Po těchto svíčkách je pravděpodobné (ale ne jisté), že se trh někam pohne. Čekalo se na "něco". I objem obchodů byl nízký. Pak to "něco" přišlo a spousta robotů začala chrlit příkazy. Nebo se aktivovaly čekající. Ale nejsem si jistý, jestli by reálně šlo se na tom přiživit pomocí metatraderu a MM brokera. To bych raději hledal tyto svíčky na vyšším TF (15M a více), kde nějaký skluz neovlivní výsledek. Ale to je jen můj názor.
  12. harmonie

    Sběrna AOS,EA,TS

    hankeys Napsal: ------------------------------------------------------- > díky. jaká data, která si posíláš přes mejl máš na mysli? Třeba svoje indikátory a ea, která si udělám na svém pc. Prostě nemůžu vrazit flešku do pc a nahrát na VPS. To dělám tak, že si sám sobě pošlu přílohu mailem a na VPS v prohlížeči se podívám do mailu. A to samé nazpátek. Kdybych si zprovoznil ftp, tak mi tohle odpadne.
  13. harmonie

    MetaTrader 4 II.

    Volf Napsal: ------------------------------------------------------- > jestli myslíš naprogramovat to, ano jde to. Leda nezadávat limit příkaz, ale v progrmu "čekat", až cena dojde na správnou úroveň a pak aktivní příkaz zavřít. ;)
  14. harmonie

    MetaTrader 4 II.

    Myslím si, že ne. Když se podíváš na funkci [bold]OrderClose(Ticket, lots, LimPrice, ...) [/bold], tak tam jako vstupní parametr se zadává číslo příkazu - Ticket. Ale funkce [bold]Ticket=OrderSend(Symbol, OP_LIMIT, Lots, PriceLimit, 0, ...) [/bold], pomocí které se zadávají Limit a Stop (i market) příkazy, tak ta naopak vrací číslo příkazu - Ticket. I když v případě FIFO by to mělo jít, tak si myslím, že tohle je omezení Metatraderu. Tak že ani ručně, ani AOSem to nezvládneš. Nevím, jak je řešený Metatrader 5, tam to možná jde, ale o něm nic nevím.
  15. harmonie

    Sběrna AOS,EA,TS

    hankeys Napsal: ------------------------------------------------------- > ... tam máš zprovozněn MT4? na ten server přistupuješ přes vzdálenou plochu, nebo jak to funguje? Ano, přistupuju tam přes vzdálenou plochu. Nejsem moc znalý v administraci Win7, tak že jsem si nezprovoznil ftp a posílám si data mezi domácím pc a VPS pomocí web-mailu (seznam.cz). Mám tam nainstalovaných několik MT4, které mi tam běží.
×
×
  • Vytvořit...