Jump to content
Co nového? Mé kurzy

davidoff77

Members
  • Počet příspěvků

    321
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Tak u 9.5 se porad jedna o beta verzi. Jejich oznaceni Release Candidate bych zatim bral opatrne. Takze se u ni mouchy cekat daji. Ano, v pripade ze clovek jiz chce tuto verzi intenzivne pouzivat, tak musi byt opatrnejsi, ale na mnoho ukonu okolo optimalizace je uz pouzitelna. Na zive obchodovani bych ji zatim nepouzil, ale to je myslim samozrejme. S tim vicero optimalizaci bych to nevidel jako velky problem. I jedna optimalizace vytizi CPU na max, takze by se stejne vicero optimalizaci muselo o vykon podelit a doba by se zdvojnasobila. Chapu, ze v pripade, kdy pri behu dlouhe optimalizace si chce clovek pustit nejakou kratsi, je toto na obtiz. Nebo kdyz optimalizace dobehne v noci a dalsi muzu pustit az rano. Ale zalezi na uhlu pohledu, me to jako problem neprijde. Proste si musim rozmyslet frontu a podle toho ji poustet. Navic za pouziti opt API je tuto frontu mozne vytvorit. Osobne mi opt API neprijde nijak narocne a kdo zvladne sepsat slusnejsi strategii mel by zvladnout i toto. A navic je opt API vyborne dokumentovana, na TS zcela vyjimecne dobre. Co bych mozna jeste pridal, ze pro vyvojare AOS je velkou pomoci forum a wiki, kde pri zorientovani se clovek najde mnoho odpovedi. Nicmene nejaka souhrnna dokumentace proste chybi. BTW. S 9.1 jsou nejake trable? Z meho pohledu je stabilni.
  2. davidoff77

    Diskuze k článku: Den Tradera (video)

    2krakra: Mas pravdu, jen motivace nestaci. Chce to roky poctive driny, odrikani a psychicke odolnosti to nevzdat. Video a popis k nemu je ukazkou toho, ze pokud clovek chce, tak je mozne mnoho. A trading je jedna z cest, ale tech cest existuje vice, kazdy si muze vybrat. D.
  3. davidoff77

    Převod peněz z ČR k IB

    2juliem: Nevim jak chces posilat dolary, ale predpokladam, ze z ceske banky v CZK a nechat si je bankou prevest a platit poplatek za prevod, je to tak? Nevim jestli je to mozne u prvotni fundace (nevidim duvod proc ne), ale dnes je mozne posilat penize i v CZK na ucet, ktery maji v Praze v HBSC. Takze poplatek je mistni. Na jinou menu je mozne CZK prevest pres jejich forex (2,5$ komise pokud se nepletu), nebo jet ucet v dualni mene jako to tady popisovali na financniku. Jinak s tim cislem uctu je to popsano tady: www.financnik.cz/komodity/ib/otevirame_ib_manual_11b.html
  4. davidoff77

    Prevod penez od Interactive Brokers do Ceska

    Aktualne je mozne penize zasilat i primo v CZK, takze se nemusi delat prevod USD->EUR->CZK D.
  5. davidoff77

    Zaškolení v užívání IB

    Zdravim, zkousim ted demo platformu od IB a nevim proc se mi u spreadu zobrazuji otazniky namisto bid, ask, atd. Ackoliv podkladove komodity se zobrazuji ok. Diky moc za odpoved. D.
  6. davidoff77

    AMP Futures

    2M_A_R_A: Na tohle se vzdycky zeptej Miry Saba, precjen od tohoto tam je a zodpovi ti kazdou otazku v tomto ohledu. D.
  7. 2 Maxwell: Nerikam ze to v NT nejde, jen nektere veci se tam resi sloziteji nez v MCH.
  8. 2Pepe2000, snuff: V NT je samozrejme mozne AOS naprogramovat a nechat ho bezet. NT podporuje scripty v jazyce C# se vsim co .NET (MS framework) poskytuje. Nicmene napriklad pro BO strategie pro ktere Tomas Nesnidal a Petr Podhajsky poradaji seminar je mnohem vhodnejsi napriklad TS ci MCH platforma, ktera podporuje EasyLanguage pro tvorbu skriptu. NT ma v nekterych ohledech dost "tvrdohlave" jednani a jak je zmineno na jinem serveru o tradovani "zatimco si ostatni hraji s programovanim v NT, ja obchoduji" :) D.
  9. davidoff77

    AMP Futures

    2ZeBe: Co jsem zatim zjistil, tak umoznuji jen kalendarni. A navic si nejsem jist, ale co jsem pochopil, tak se to da jen pres platformu od CQG ktera se myslim jmenuje CQGSpread, ale je tam dost drsny mesicni poplatek. Jinak bys asi musel kupovat a prodavat kazdou nohu zvlast. Nejaka combo objednavka asi jen pres ten CQGSpread. Ale pokud zjistis neco jineho, tak dej vedet. Ja uz jsem se Miry moc neptal, budu spready obchodovat jinde.
  10. davidoff77

    AdaptradeBuilder 64-bit

    2CIP: ve spravci uloh (v ceskych Win) je zalozka procesy, kde si najdes proces adaptrade builderu a sloupecek vyuziti pameti. Pokud by sloupecek chybel, tak v zalozce zobrazit je polozka vybrat sloupce a tam jej oznacis. D.
  11. davidoff77

    AdaptradeBuilder 64-bit

    2CIP: Optimalni konfigurace je tzv. sky is the limit. Jinak receno, AB je podle vseho schopen vyuzit vsech jader ktere procesor ma. Otazka pameti je podle meho az na druhem miste, zalezi kolik vykazuje pocitac vyuzite pameti pri behu AB. Obecne muze byt vyuzito vice pameti nez je velikost RAM, ale pak pujde vykon rapidne dolu, protoze OS zacne swapovat. Takze pokud pri maximalnim vykonu na danem procesoru AB vyuzije treba 6GB (vycucane z prstu), nema dalsi rozsirovani pameti vyznam. AB si bude pamet alokovat podle potreby, nepredpokladam ze si vezme maximum a z teto pameti bude ukrajovat. Tento system se snad dnes uz nevyuziva a uz vubec ne na platforme windows. Jestli vyuzit dedikovaneho ci virtualniho serveru zalezi na tom,jestli se toto reseni vyplati. Vyhoda techto serveru spociva spise v tom, ze mohou bezet 24hodin denne, jsou zalohovany, maji UPS proti vypadkum elektriny a jejich pripojeni na net byva vyrazne stabilnejsi. Takze napriklad jsou vhodne na beh automatizovanych systemu. Na pronajem vykonu by se dal vyuzit system cloud, kde se plati podle vyuzitych prostredku, ale s timto nemam zadne zkusenosti, takze nemohu poradit. Zkracene receno, co se tyce AB bych se spis priklanel k upgradu domaci stanice. Navic pokud je pouzivana i pro jine ucely nez AB. Snad jsem trochu pomohl. D.
  12. 2markuc: Presne tohle jde, tato vlastnost je nazvana market replay. Ma malou nevyhodu, ze data musite stahovat po jednom dni (nejde davkove jako u historickych dat), ale data se stahuji ze serveru ninja trader, takze k tomu nepotrebujete pripojeni na brokera (data feed). A je mozne dokonce data poustet ruznou rychlosti (az 500x rychleji) nebo posouvat dopredu. D.
  13. davidoff77

    Začínám ...

    2Apofish21: Tak nejlepe si stahni woodie manual (je i v cestine) kde jsou popsany patterny. Pokud budes pouzivat jako platformu ninja trader, tak ten ma woodie jako jeden z indikatoru. Mozna i jine, nemam zkusenost (muzes zkusit najit). A jako data feed zen-fire (mesic mas zdarma). Takze doporucuji se nejdriv s NT seznamit, abys pak vedel jak si nastahovat co nejvice dat :) Nebo pokud to myslis na 100% vazne, tak si vyber nejakeho brokera, nafunduj ucet a dostanes data vetsinou zdarma. Jinak jestli 10.000€, tak evropske trhy, nebo budes prevadet na dolary? No s woodie si budes zapisovat co jsem psal a zapises si vzdycky pattern podle ktereho vstoupis. Dalsi rada, zacni s 1-2 patterny a dalsi pridavej. Nikam nespechej, trhy neutecou. D.
  14. davidoff77

    Začínám ...

    2apofish: Presne jak rika horse.czech, stanov si nejdrive co ocekavas, co chces obchodovat a podle toho vybirej. A taky podle toho dostanes odpoved. Predpokladam, ze chces delat intraday. Hledej odkazy typu Ninja trader, Multicharts a data feed zen-fire. Navodu a rad jak na to tady najdes nespocitane. Nechtej v prvni rade postup step-by-step. To uz je spatny pristup k tradingu. Hledej, zkoumej, zkousej... To neni odmitnuti, jen dobre minena rada. Co se sam naucis nezapomenes. A backtesting zacni az budes mi v ruce nejakou strategii (at funkcni ci nefunkcni, to zjistis). Tech tady taky najdes hodne (FinWin, Woodie, Joe Ross, nebo klidne krizeni dvou klouzavych prumeru) A zkratka si zacni zapisovat kdy jsi vstoupil, proc jsi vstoupil, za kolik, kolik mas SL, kolik cekas profit, jak jsi vystoupil, poznamky k obchodu. Zkus si nejakou formu, kdyz ti nebude vyhovovat, tak vytvoris jinou. Udrzuj si MM a risk management. Zkratka nehledej zkratky, nejsou. Backtestu budes delat hromadu, never tomu, ze skoncis s prvnim. Takze se neboj ze kdyz prvni denik nebude dokonaly (a to nebude), tak ze jsi v koncich. Trading je hodne o zkoumani, testovani, zkratka si to musis vysedet. D.
  15. davidoff77

    Vtipky 2

    Taky pridam svoje prispevky. 1. je spis smutny nez funny 2. a druhy je taky ze zivota :)
×
×
  • Vytvořit...