Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Wik

Members
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Poslední odznaky

0

Komunitní reputace

  1. python.cz, případně ještě předtím nějaký úvod do algoritmizace. Ten jazyk je docela jednoduchý, ale můj názor nejde moc brát vážně, protože jsem z oboru. To nejlepší, co můžeš udělat, je to prostě začít zkoušet. Ne zrovna tradingově, ale napsat si pár drobnůstek, osahat si to a ono to pak jde celkem rychle. Záleží také dost na předchozích znalostech - kdo už něco málo napsal v jakémkoliv jiném programovacím jazyce se ten další učí o dost rychleji.
  2. Pokud se nic nezměnilo (a nemyslím si to), tak je vše založeno na easylanguage a tradestation. Wik
  3. Wik

    TradeStation

    Já to zhruba před rokem a něco řešil přes tohoto člověka: Peter Albino PAlbino@tradestation.com Do elektronického formuláře se kód nevměstnal, tak jsem ho po diskusi s ním posílal přes email. Do dokončení otevírání účtu komunikace výborná, poté nulová.
  4. Osobně bych se spíš než umělé inteligence obával zásahů politiků. O omezení automatického obchodování se už párkrát mluvilo a kde je vůle, je i cesta.
  5. Wik

    JAK ZAČÍT

    Doporučil bych zatím shánět kapitál a rozhlížet se. Proniknout do toho alespoň natolik, abyste si našel, co vlastně chcete dělat, co od toho čekat. Ono se to nezdá, ale je to celkem běh na dlouhou trať, pokud v tom chcete i zůstat. A to píšu z pozice začátečníka (takže mě neberte možná moc vážně). Je spousta možností, jak docílit toho, co popisujete, ale žádná jednoduchá. A to jediné, co můžete opravdu dělat od začátku (a bez rizika) je právě shánění kapitálu pro chvíli, kdy už budete vědět. Wil.
  6. Wik

    TradeStation

    Minimální účet, minimální aktivita a zpožděná data sedí. Realtime - je lepší si zaplatit Globex value bundle (20$) a k tomu dodat TF (ICE - 95$) a YM (CBOT 5$) , EMD (CME 5$) realtime data. Vyjde to levněji. Alespoň co si tak z hlavy pamatuju ceny.
  7. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    Gratuluju, že je vyřešeno. Hlavní je, že se všechno v dobré obrátilo a teď už to povede jen ke větším a větším úspěchům :)
  8. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    Jediná rozumná akce teď je zkusit se zeptat sales managera, nebo na support chatu. Doporučuju ten chat, protože tam jsou o něco líp schopní řešit i (možné) problémy technického rázu. A typ účtu ověří též.
  9. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    Stahovat nic navíc nemusíte a ani bych vám to do začátku neradil - ani jedna z těch věcí mi k srdci moc nepřirostla. Ale průběžně se to vyvíjí a tak z toho možná časem něco zajímavého vzejde. Těch deset obchodů platí - alespoň u mě to naběhlo automaticky bez nutnosti někde něco urgovat. Jen (mám ten dojem, už je to nějaký pátek dozadu) to fungovalo tak, že se strhla částka za platformu která se následně zase zpátky přičetla k účtu a nejsem si jist, jestli tam nebyla měsíční pauza (tzn první měsíc platíte, další měsíc se vám to zase vrátí a platíte za další měsíc). Wik
  10. Wik

    Programování v EasyLanguage

    Nejste daleko od řešení. Pokud to má být bar předcházející současné svíčce, tak třeba takto: If marketposition > 0 then Sell next bar at low[1] stop; Wik
  11. Wik

    TradeStation

    K prvnímu dotazu se nemůžu vyjádřit, ale co se týče tickových dat, tak co vím, poskytována jsou reálná šest měsíců dozadu. Minutová data zhruba od roku 1982 (viz: help.tradestation.com/09_01/tradestationhelp/data_network/about_ts_data_network.htm). Pak už je generováno na základě svíček.
  12. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    S velkou pravděpodobností jste uvedla, že máte nějaké tradingové zkušenosti. Proto se Vás ptá, kde jste je načerpala. Malá nápověda - zapíše to do formuláře a dál to zkoumat nebude. Myslím si.
  13. Nejsem si zcela jist, že rozumím tomu, na co se ptáte. Příkaz stop v TS vstupuje tak jak popisuje článek - na úrovni, kterou mu dáte (samozřejmě s možným slipem). Takže buy next bar at 75 stop vstoupí na následující úsečce na ceně 75, nebo vyšší. Vzhledem k tomu, že strategie se v TS spouští na konci úsečky, next bar tedy znamená úsečku, která se právě teď hned začne vykreslovat (a ne až následující). Pokud chcete jít do pozice okamžitě za jakoukoliv cenu bez dané úrovně, použijte příkaz market (buy next bar market). Ano, setstoploss slouží k nastavení stop-lossu - maximální ztráty (s tím, že se dá nastavit, jestli je SL vázaný na kontrakt, nebo na share). Pokud bojujete s takovýmito základy, tak si zkuste nejprve pročíst Easylanguage essentials - programmers guide, který je na stránkách Tradestation volně ke stažení. Dost vám to usnadní práci.
  14. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    Není zač, moje práce to nebyla :) Vím jaká divočina to otevírání účtu je, prošel jsem si tím před rokem. Za sebe můžu říct, že mám dost smíšené pocity co se dotyčného pána (Peter Albino) týče. Dokud nebylo uzavřeno, byl ochotný. Poté totální odstřihnutí - na maily neodpovídá, telefon nezvedá. Pokud něco chci vyřešit, musím kontaktovat chat, nebo telefonicky někoho jiného a dotyčný následně zavolá a s P.A. to vyřeší. Ale možná je taková politika firmy - nezatěžovat Sales managera prací se zákazníky. Na druhou stranu si na TS jako firmu rozhodně nemůžu stěžovat - co jsem kdy chtěl, to (po čase) zařídili. Každopádně Vám přeju hodně zdaru. Wik
  15. Wik

    Tradestation marketingové kódy?

    Odpověď se už objevila v jiné diskusi, takže si ji drze dovolím citovat: tomnes Napsal: ------------------------------------------------------- > bohužel TS změnila formulář a neupozornila nás na > to, takže se omlouváme za lehké zmatky. > Dle posledních instrukcí z TradeStation prý bude > nejjistější, pokud kód a jméno člověka, který má > na starosti klienty Finančníka u TS (Peter > Albino), napíšete ručně (nebo na počítači) do > pravého horního rohu každé stránky formuláře - tj. > mělo by tam být Tomas Nesnidal-2335ABLY (for Peter > Albino). Tak bude bezpečně zajištěno že se vše > dostane k Petrovi Albinovi a vy zaručeně dostanete > všechny bonusy od Finančníka. > > Děkujeme za pochopení. > > Tomáš > FINANCNIK.CZ > > "Realita kolem nás je pouze odrazem našich > vnitřních myšlenek, pocitů a našich činů. Úspěch > začíná a končí v naší mysli."
×
×
  • Vytvořit...