Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Honza K.

Members
  • Počet příspěvků

    1 112
  • Registrace

  • Poslední návštěva

3 Sledující

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Honza K.

    Brooks Price Action

    detroit Napsal: > O position sizingu mluvi docela casto, jelikoz spousta obchodu ktera dava v danym kontextu nejvetsi vyhodu je prave typ scale-in kde clovek pridava jak jde trh proti nemu, s tim ze se ocekava navrat k urcite cene. Prave diky tomu ma Al a nekteri dalsi co jdou v jeho slepejich pravdepodobnost az kolem 90%, samozrejme s jednim kontraktem by ji nemeli. S jednim kontraktem muze mit clovek pravdepodobnost (posuzovano zpetne ze zapsanych obchodu) podle me tak nejvys 65-70% pokud je fakt dobrej. Martingale je na pohled velmi silná metoda, když jsem ještě obchodoval v ČR, tak jsme tomu s kamaráda říkali "ředit" :) No jenomže byly i situace, kdy jeden kamarád ředil a ředil, až se rozředil.... Chci tím říct, že s velkou pravděpodobností se scale in směrem do ztráty nakonec zadaří, ale pak stačí jediná situace, která vám může zlomit komplet vaz. Je potřeba být velmi opatrný s tím, kdy a kde ředit a jak hodně. Není možné ředit a "doufat", že se cena vrátí do nějakého rovnovážného stavu. 20x to vyjde a 1x nevyjde ale to 1x bývá obvykle dost katastrofální, protože při téhle metodě je člověk psychicky nastavený na to, že neakceptuje určitou ztrátu, ale naopak snaží se přidávat až do limitu účtu s tím, že přeci krucinál tohle nemůže trvat věčně že... ;)
  2. Honza K.

    Brooks Price Action

    Omlouvám se, pokud jsem přilil olej do ohně. Nechtěl jsem říct, že ten Brooks je "jenom kecal", je vidět, že má za sebou hodně zkušeností, myslel jsme, že je to právě ten typ live room, kde prostě se komentuje aktuální situace a sdělujou přímo signály, sizing, SL, případně targety atd... Pokud je to "čistě pro studijní účely", proč ne. Moje zkušenost mi ukazuje, že hlásit, že má něco XX% pravděpodobnost u manuálního obchodování je velmi zavádějící, ono ani u plně automatického obchodování nejde určit pravděpodobnost každého obchodu. Možná by to bylo na delší vysvětlování, ale já osobně se smířil s tím, že v době vstupu nikdy nevím, s jakou pravděpodobností to bude zisk nebo ztráta. Co ale můžu určit vždy s "naprostou" jistotou (krom případů šílných slippage, nečekaných výpadků u brokera atd.), je výše iniciálního risku. Nic víc. A to mi stačí. A teď už zpátky k obchodování, za chvíli bude tóčo (velký FED) :) Tak ať se daří
  3. Honza K.

    Brooks Price Action

    Koukal jsem na část ukázkového videa z toho Brooksova live trading room. Nevím, podle mě při těch live akcích neobchoduje, pak by jeho komentáře byly asi stručnější a bylo by poznat, kdy bral pozici.. Předpokládám když už, tak na jiném kompu než co předvádí nebo má nastavená makra a obchody dělá přes klávesové zkratky, nevím je to fuk. Jeho komentáře mi přijdou jako komentáře typu "nevíme jestli bouřka přijde od západu nebo východu, může přijít krupobití? No jasně že jo ale já si nemyslím, že přijde, ale to neznamená že nemůže přijít"... Jeho komentář na hotovém grafu, co se dalo vzít a kde vyhodit, to je s prominutím pakárna, komentáře v reálu byly trochu o něčem jiném. Za mě - docela by se mi u toho dobře usínalo. Ale nechtělo by se mi za to platit 90 USD měsíčně, to si radši pustím záznam z jednání sněmovny zadara. Nedivím se papo3 za jeho komentář :) a-friend - neumíte česky? Nebo vám přijde, že je angličtina víc "cool"? Mám jenom dotaz - má ten Brooks nějaká pevná pravidla? Pokud ano, dá se to kvantifikovat, ale jeho hlášky "tohle má 60% pravděpodobnost" mě fakt rozesmávaj :) Pokud je to, jo tohle si myslím, že bude ok, tak jdu long (říká i jak velkou pozicí?), pak nezbývá ostatním než věřit a brát to, co zahlásí, že vzal i on.. Jako trader bych si radši našel něco vlastního... Mějte se fajn
  4. Honza K.

    TradeStation

    Aktivovat ho pravým tlačítkem myši přímo v okně grafu nejde taky? ChartTrading indikátor je verified? O jakou verzi TS (build) jde?
  5. Honza K.

    TradeStation

    wendys25 Napsal: ------------------------------------------------------- > Zdravím vložil jsem dotaz a ten byl bez reakce tak > to zkousim ještě jednou .potrebuji vypnout > potvrzovací okna po zadání vstupního příkazu do > trhu do 5 kontraktu je to vpoho ale od 5 výš musím > potvrdit asi 4 okna jak na velikost marginu tak > počet kontraktu prosím o rada jestli tyto okna > mohu někde vypnout > Zkuste menu File - Preferences - Tradestation order entry - vyberte co obchodujete (futures, equities apod.) a odškrtněte volbu "warn if order quantity is more than...".
  6. Honza K.

    TradeStation

    Aha, díky za info. Může se hodit.
  7. Honza K.

    TradeStation

    Bude potřeba kontaktovat TS support, aby správně nastavili účet. Zkuste emailem, nějaký kontakt v TS byste měl mít, nebo jem ožné použít formulář na clientcenter.tradestation.com (pravý sloupec nahoře, client services, email)
  8. Honza K.

    Historická data

    Sinuhet Napsal: ------------------------------------------------------- > kdyby byl nekdo ochotny poskytnout minutova data > pro SUGAR n.11 za rok 2014 pomohlo by mi to > za snahu diky (v nejakem textovem formatu) Zkuste tyto: uloz.to/xsTi9gpk/sb-zip Jsou to 1 min data Sugar 11, který se obchoduje na ICE US. Jsou od 2013 doteď. Kdyby byl nějaký problém, ozvěte se.. Ještě malá poznámka - je to kontinuální adjustovaný kontrakt, takže hodnoty se budou lišit od těch skutečných, pro backtest by to ale neměl být výrazný problém, kdybyste chtěl neadjustovaná data, dejte vědět, jak chcete kontrakty napojit (jaký den před rolováním nebo dní před LTD apod.)
  9. Honza K.

    Historická data

    18.6. Nebyla to náhodou schůzka Eurogroup meeting týkající se Řecka?
  10. Honza K.

    Ropa

    Sinuhet Napsal: ------------------------------------------------------- > Nemate nekdo LIVE zkusenosti s obchodovanim maleho > kontraktu ropy (QM), kolik je v prumeru tak slip > na cene (pri obchodovani s 1 kontraktem) ? > diky Je to opravdu různé, ale QM má dobrou likviditu, většina by měla být do dvou ticků v případě, že nemáte pomalé připojení, pomalého brokera nebo nelezete se stop příkazy do trhu, kdy jsou pro ropu signifikantní zprávy.
  11. Honza K.

    zisk z obchodovani

    Jsou tu proto, protože jsou tu tvrzení, která vypadají pochybně. Pro mě je MNovak důvěryhodná osoba, ostatně je tu na finančníkovi už hodně dlouho, tak buď si sem dojde občas pošťouchnout diskusi jen tak ze srandy, nebo je opravdu skvělý obchodník. Pak se mu ale divím, že nemá "drive" navyšovat pozice a lépe si tak kontrolovat sizing potažmo risk. Taky se občas podivuju nad některými jeho kontroverzními výroky, ale my tradeři už jsme takoví :-) Jinak diskuse se vždy na všech forech zvrtává v okamžiku, kdy dojde k tvrzení typu, že je možné "být denně v zisku a naučit se obchodovat v kterýkoliv čas". Já to rozhodně ani po letech tradingu neumím a nemyslím si, že traderů, kteří to umí je mnoho, podle mě jsou to výjimky, které potvrzují pravidlo :) Jediný způsob, který mě napadá, jak toho po omezenou dobu dosáhnout je praktikovat scalping, kde si jdete pro pár ticků bez stopa a MNovak mi to potvrzuje. Pro mě je tento způsob velmi nebezpečný, protože k dlouhodobému úspěchu (mluvím o 500+, nebo spíše 1000+ obchodech) potřebujete statisticky přes 95% úspěšnost, abyste přežil. A rozhodně větší účet než 1000 USD apod. Neznám obchodníka, který by se nesetkal s tím, že po vstupu trh otáčí a pozice jde do ztráty s tím, že se za celý den nevrátila do plusu. Jestliže nemá obchodník pravidlo, kdy pozici zavírá, tedy ani známý risk na danou pozici, bývá dost těžké odhadnout, s jakým výsledkem daný den skončí a zda to nebude poslední den jeho obchodování. Obzvláště při současné volatilitě, která může být pro malé účty zabijákem. Tvrzení "Pokud se trh otočí, musíme rychle reagovat, rychleji než jakýkoliv indikátor, jinak přicházíme o peníze" mi trochu zní jako gambling, zkrátka vše je dáno všanc "citu pro trh", který může být skvělý, ale trh může být i tak o dost rychlejší a umí zradit sebelepší cit....
  12. Honza K.

    zisk z obchodovani

    MNovak Napsal: ------------------------------------------------------- > Pochybnosti některých diskutujících lze těžko vyvrátit. Většinou si najdou zase nějakou jinou > výmluvu proč by něco nemělo fungovat. Tudíž nikomu nic nevyvracím. Taky nikomu nic neprodávám, pouze > chci ukázat jakým stylem se dá jít v v tradingu. Naopak, pochybnosti lze VELMI JEDNODUŠE vyvrátit :) Udělejte obchod a pak tady hoďte noticku v dostatečně krátkém čase, aby podle času příspěvku byla jasné, že nekomentujete minulost. Nebo to dejte na twitter, tam to může být za pár sekund :) Jinak musíte všichni prominout pochybovačným diskutujícím, že ve svých pochybách mohou pokračovat. Mají na ně právo.
  13. Honza K.

    zisk z obchodovani

    Podle mých zkušeností "Nejprve jsem si stanovil cíl. To byl základ. Být denně v zisku a naučit se obchodovat v kterýkoliv čas" a "Pak následovalo mnoho let tvrdé práce, abych mohl si splnit svůj cíl" nedeterminují a nezaručují úspěch v reálném obchodování. Jakkoliv MNovakovi věřím, že denně dosahuje zisku, chtěl bych poznamenat, že to není vůbec obvyklé a stejně tak je dost dobře možné, že by jeho styl obchodování mohl začít selhávat v momentě, kdy by se začal obchodovat větší účet. Trhy jsou jedna z nějproměnlivějších věcí, co znám a častokrát si nevím proč vzpomenu na termín "brownův pohyb", co jsme se učili v biologii :) Je třeba být génius, aby člověk odhadl, jak konkrétní makra, zprávy na trh zapůsobí, zda se daný pattern "vyvrbí", zda price action bude dle očekávání a zda pohyb bude dostatečný na to, aby zasáhl target a nezasáhl stop loss atd. Pokud chce MNovak rozptýlit pochybnosti některých diskutujících, pak nezbude než ukázat výsledky nebo hlásit obchody online do několika sekund po entry a exitu. Stačí si např. založit twitterový účet o stejném jménu apod. a zájemci mohou sledovat.
  14. Honza K.

    TradeStation

    Aha u ropy to je ok, 14:30 končí sice hlavní doba, ale jede se v klidu dál. Nebezpečné to bývá třeba u indexů, pokud obchodujete ".D" symboly.
  15. Honza K.

    Výsledky backtestingu

    To je všechno v pořádku... Jenom si nejsem úplně jistý tím, že je to tak úplně jednoduché, jak to možná vypadá. To, co píšete určitě skvěle platí v trendech, nicméně trhy a jejich volatilita značně kolísá, málokterý trend je tak čistý, aby respektoval právě nastavené MA nebo další indikátory.. Většina věcí je jednoduše vidět ex-post, ale v reálu přicházejí situace jedna za druhou, které jednoduchost popírají... Máte můj obdiv, pokud vám váš styl dává na konci každého dne plus.
×
×
  • Vytvořit...