Jump to content
Co nového? Mé kurzy

emun

Members
  • Počet příspěvků

    251
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

2 150 zobrazení profilu

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

3

Komunitní reputace

  1. emun

    Převod peněz z ČR k IB

    Nejlepší současný je stejný jako kdokoli jindy. Jediné co na tom můžete udělat nejlépe je najít si banku, která si počítá nejmenší poplatek za převod deviz mimo EU, tj. do USA.
  2. emun

    Existuje vůbec?!

    to Leonheart: Souhlasil bych s Taraka. U IB jsem osm let a za tu dobu jsem neměl žádný podstatný problém. To samozřejmě neznamená, že to je broker pro každého. Někomu může vadit oněch 10 USD za neobchodování. Ale pokud by se mě někdo zeptal, tak za sebe můžu jednoznačně doporučit. Pokud ale víte, že s frekvencí obchodů to nebude valné a ten poplatek vám vadí, tak si asi budete muset najít někoho jiného. Pak jsou asi brokeři, kteří vám dají o něco levnější komise... to by mohl být taky další důvod. Mají menší marginy nebo požadavky na výši částky potřebnou k založení účtu. Ale jiné důvody mě nenapadají...
  3. emun

    Broker na akcie (DEMO)

    Pokud bude demo účet používán, tak je pokud vím bez omezení. Když by jste si zřídil demo účet a neproběhla tam žádná aktivita, tak vám ho po čase zruší.
  4. emun

    Ninja Trader 8, stahování a ukládání Instrrumentu do platformy

    Já bych tenhle dotaz směřoval rovnou na NT support. Jsou velmi ochotní a jistě poradí...
  5. emun

    Ninja Trader 8, stahování a ukládání Instrrumentu do platformy

    OEX je v NT8 defaultně přítomen, netřeba tedy nic přidávat (viz. Control Center > Tools > Instrument Lists > Indexes > OEX).
  6. emun

    Převod peněz z ČR k IB

    Lze k IB poslat dolary, ale nikoli přes HSBC, ale přes banku v USA. Tj. vyjde to o něco dráž.
  7. emun

    Ninja Trader 8

    V NT8 jsou defaultně všichni konstituenti hlavních amerických indexů, tj. včetně S&P500. Tím pádem i všichni konstituenti pro S&P100. Netřeba tedy nic importovat.
  8. emun

    Ninja Trader 8

    No nevím... pro mě neprogramátora jsou osmičky naprosto super!! Má spoustu nových a velmi praktických vychytávek, které používám docela často. A zbytek je otázka naprogramování, což je určitě složitější než v sedmičkách, ale to neřeším. Své vlastní indikátory jsem si přepsal sám a něco i do vyrobil díky větším možnostem, které defaultně NT8 nabízí (další plus z mého pohledu). To na co nestačím si prostě nechám udělat od odborníků a zaplatím za to. Za ty roky co mám Ninju jsem ušetřil oproti pronajímaným softům bratru tak přes 100 000 Kč, spíš víc, takže pár set dolarů za programování opravdu neřeším. Hlavně je vidět, že development skutečně implementuje doporučení uživatelů, viz. show/hide panel obchodovaní z grafu, kde přidali klávesovou zkratku. Tohle se u NT7 pokud vím nikdy nedělo. To bylo jako když mluvíte do dubu... Za mě tedy naprostá spokojenost.
  9. emun

    Broker na akcie (DEMO)

    Tak třeba právě IB nabízí demo účet/free trial, viz k tomu zde: https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1286
  10. emun

    Interactive brokers

    Proč by nemělo být??? Záleží přeci jenom na vás kolik akcií si chcete koupit. Když bude hodně drahá, tak si s menším účtem budete moct dovolit třeba jen jednu nebo dvě...
  11. emun

    ETF SPY bod

    Ano, ETF se chová jako akcie, tj. žádná páka.
  12. emun

    Interactive brokers

    IB má na svém webu pro tyto případy pěknou pomoc. Jmenuje se tuším "Data assistant" a je někde pod Tools nebo tak nějak. Nalogujte se do svého účtu a někde pod hlavní nabídkou to najdete. Pak zadáte, pro co data potřebujete a vyjede vám kompletní nabídka.
  13. emun

    AKCIE - tipy na obchod

    A když se vám líbí RIG, tak co takhle ATW?
  14. Jo, a pokud byste měl peníze u tehdy asi největšího brokera s Bitcoinama, tak byste měl nula, protože ho někdo hacknul... (i když, jak to konkrétně dopadlo nevím, mám jednoho známého, který tam měl peníze, tak bych se ho musel zeptat). To byl také jeden z důvodů, proč jsem do toho tehdy nešel a dobře jsem udělal.
  15. emun

    AKCIE - tipy na obchod

    Cena téhle akcie stojí na ropě a jejímu nějak extra velkému růstu moc nevěřím. Jakmile cena stoupne, tak US těžaři "roztočí kohouty" a cena zase spadne. Kromě toho jsou tu alternativní zdroje energií, jejichž podíl bude určitě růst s investicemi a rozvojem technologií, i když to je běh na delší trať.
×
×
  • Vytvořit...