Jump to content
Co nového? Mé kurzy

zdenekt

Members
  • Počet příspěvků

    218
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

1 204 zobrazení profilu

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

2

Komunitní reputace

  1. zdenekt

    Programování v EasyLanguage

    Nepřepíšou :-) "Tento kód ti tyto hodnoty "posbírá" na konci první dnešní úsečky:" ....díky podmínce "If Date > Date[1] then begin" se přepíšou jen jednou za den na konci první dnešní svíčky.
  2. zdenekt

    Programování v EasyLanguage

    Mira7, rád bych ti pomohl, ale moc nerozumím, co vlastně chceš. Myslíš zavírací cenu před 30 úsečkami? ...když tak to sem trochu líp popiš.
  3. zdenekt

    TradeStation

    Lio, Dow Jones Indices nejsou Futures, takže tam YM není. Potřebuješ data, které najdeš pod "Futures & Futures Options Data", je to burza "Chicago Board of Trade (CBOT)" a data "CBOT Delayed Globex and E-Mini Level 1 Data" za $1.
  4. zdenekt

    TradeStation

    Ano, strhnou si to z tvého TS účtu automaticky.
  5. zdenekt

    TradeStation

    Mám TS 9.5. na testování a TS 9.1 na trading. TS 9.5 je většinu času offline, ale téměř každý týden o víkendu se tam na chvíli připojím online, když potřebuji nějaké data, které tam nemám. Ne vždy ale aktualizuji všechny data, děje se to tak nějak na "střídačku", některé mám aktuální a některé mám třeba měsíc neaktualizované. Jednou za čas se mi stane to, co píšeš, že po mě vyžaduje TS připojení online. Dělám v TS přes 5 let, ale nevím, proč to tak je a nevadí mi to. Mám pro to několik teorií: -buď je to nějaká periodická prevence proti pirátskému užívání TS (případně nekontrolovanému množství spuštěných instancí) -nebo to souvisí s přechodem daného symbolu na nový kontraktní měsíc, kdy TS vyžaduje načtení aktuálního kontraktního měsíce...to se mi například stalo před pár dny na offline grafu se zlatem @GC Po jednom přihlášení online to už pak v offline režimu funguje bez problému a možná právě proto, že se přihlašuji online pravidelně (většinou každý víkend), tak se mi to tak často nestává, že by po mě chtěl TS online režim. To, co píšeš s tím exportem a následným importem, to jsem po pravdě moc nepochopil...možná jsi myslel to, co píšu výše (připojit online a pak pracovat offline), ale rozhodně by to nemělo být při každém otevření workspace.
  6. zdenekt

    TradeStation

    Pokud jsi offline, tak potřebuješ mít data trhu uložené v počítači, aby jsi je mohl do grafu načíst. Datumy v grafu (začátek a konec dat) musíš mít v off-line režimu nastavené tak, aby jsi se rozpětím datumů vlezl do dat, které jsi načítal, když jsi byl online. Příklad: pokud jsem dnes online a načtu si do grafu data třeba od 1.1.2003 do dneška (4.1.2017), tak pro off-line režim si konec dat posunu na včerejšek (od 1.1.2003 do 3.1.2017) a takto si uložím workspace...pak by mi to mělo načíst data i v off-line režimu. Pokud klikneš pravým tlačítkem myši na tu "černou" obrazovku (která se ti zřejmě objevuje), tak jdi do "Format symbol" a tam si posuň koncový datum o tolik zpět, aby se ti data načetly.
  7. peto580, myslím, že vše už bylo vysvětleno tady: www.financnik.cz/komodity/financnik/vip-aos-strategy-club-video.html
  8. zdenekt

    Základní info o programu MultiCharts

    Mira7, Data jsou symbol "ES.D", tedy 8:30 - 15:15, což je běžná denní seance akciových indexů na Chicagské burze. Pokud si data otevřeš v texťáku, tak tam je vidět, od kolika do kolika data jsou. V Quote Manageru to máš špatně nastavené...jak jsem psal o několik příspěvků výše: "zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ". Pro obchodování 5 min grafu je denní seance více než dostačující, já obchoduji 15m a 30m graf. Drtivá většina obchodníků obchoduje tuto denní seanci. Podívej se na obrázek, jaké je volume od 8:30 do 15:15, a jak nízké po zbytek dne:
  9. zdenekt

    Je mozne si vyskusat Tradestation na deme?

    Pokud vím, tak nic takového jako DEMO u TS není. Musíš si otevřít účet s alespoň 5000 USD a pak máš 6 měsíců bez poplatků za platformu. Po 6 měsících ti začnou účtovat asi 99 USD za platformu, pokud neotevřeš v tom měsíci nějaké stanovené minimum obchodů...u Futures je to myslím 10 kontraktů.
  10. zdenekt

    Základní info o programu MultiCharts

    Data jsem hodil na "uložto", soubor se jmenuje: E-MINI S&P 500_@ES.D_ASCII.zip Jsou tam data @ES.D od 2006 do dneška (1m, 5m a Daily). S QuoteManagerem jsem již delší dobu nepracoval, takže si to až tak detailně nepamatuji...ale zkus to podle toho odkazu, který už jsem tady dával: www.multicharts.com/trading-software/index.php/Importing_Data ..případně i na youtube něco najdeš. Nastavením se musíš trochu "prokousat", není to jen o importu dat, ale hlavně o správném definování/přiřazení parametrů a hodnot daného symbolu před importem. Jakmile budeš mít data v QuoteManageru připravené, tak je načti do grafu v MCH a zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ (dá se to porovnat také v QuoteManageru, záleží, kde to pro tebe bude srozumitelnější)....může se totiž klidně stát, že data v grafu budou vypadat OK, ale přitom budou posunutá třeba o hodinu, nebo dolarové hodnoty ticku nebudou sedět, atd. Pro účel diplomky by to asi nebyl až takový problém, ale pro tradera by to mohl být hodně "drahý" omyl.
  11. zdenekt

    TradeStation

    dolphinfilip, Máš zaškrtnuto "Allow multimple automated strategies on multiple charts using the same futures/forex symbol"? Najdeš to ve "Format strategies/Properties for All/Automation". Nahoře v otevřených pozicích podle mě nebudeš mít 2x EMD, ale součet obou pozic v jednom ukazateli. Je to už dlouho, co jsem obchodoval dvě strategie na jednom trhu, ale myslím, že to tak bylo....snad si to pamatuji správně.
  12. zdenekt

    Základní info o programu MultiCharts

    @Mira7 V MCH lze použít ASCII data. MCH používá pro správu dat program Quote Manager, který tyto data naimportuje, viz odkazy: www.multicharts.com/multicharts/features/datamanagement/ www.multicharts.com/trading-software/index.php/Importing_Data Co obsahuje trial verze MCH nevím, ale pokud budeš chtít ASCII data, tak dej vědět jaké a já ti je uploadnu třeba na uložto.
  13. zdenekt

    TradeStation

    OK, díky za odpověď. Teď už to je konečně trochu k věci, nicméně si trochu protiřečíš. Napřed jsi napsal jsi, že si máme pořádně přečíst agreement a paka teprve něco psát, a teď už zase píšeš, že ty pravidla z odstavce 17 stejně nikdo v TS nekontroluje. Použití kreditky mi nepřijde zvláštní (nic takového jsem nepsal), jen je tam uvedeno, že mají právo si zpětně doúčtovat plnou cenu, a kde máš jistotu, že to neudělají, když podepíšeš agreement? Proč si myslíš, že když se někdo přihlásí do TS jako developer, že nemůže mít žádný produkt? Podle tebe se tam přihlašují jen nováčci, kteří TS nikdy neviděli? Pokud jsi opravdu chtěl poradit, mohl jsi to od začátku udělat přímočařeji a konkrétní informací a ne tady frajeřit s odkazem na development center. Sorry, ale podle mě tady jen lidem motáš hlavu.
  14. zdenekt

    TradeStation

    @testerfx děláš si legraci? Četl jsi ten odstavec "17. Special Platform Fee Rate for Developers" až do konce? Máš pocit, že by "Mira7" před psaním diplomky disponoval nějakým "trading productem"? A půjčíš mu svou creditku, až ho nakonec budou kasírovat? Díky tvým "radám" jsme do této diskuze naplácali několik zbytečných příspěvků a Mira7 je zase tam kde byl...na začátku.
  15. zdenekt

    TradeStation

    @testerfx Když kliknu na BECOME A DEVELOPER, tak to chce v kroku 4 zadat přihlašovací údaje nebo registraci, ale mám za to, že toto souvisí s TradingApp Store.....nikde tam nevidím tu informaci, o které píšeš, že Developer Account je za 20 usd, proto jsem tě požádal o bližší info a zatím jsem se nic nedozvěděl ani z TS webu ani od tebe.
×
×
  • Vytvořit...