Jump to content
Co nového? Mé kurzy

raven2cz

Members
  • Počet příspěvků

    245
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

5

Komunitní reputace

  1. raven2cz

    TradeStation

    @Spilar: Tradestation zmena verze nepomuze. Jak jednou toto TS zacne delat, jedina sance je preinstalovat system. Nebo instalovat TS pomoci specialniho instalacniho software, ktery dokaze potom plne odebrat TS z registru a dalsi soubory. Ve chvili, kdy je instalace cista, tak opet offline rezim bez nutnosti online zacne fungovat.
  2. raven2cz

    TradeStation

    @mirkazet: V dokumentaci TradeStation: Example 2 - Futures When used with the SetStopLoss built-in exit strategy, SetStopContract sets the exit order based on a per share/contract basis in dollars. If you held the S&P e-mini and set a stop at 1.50 from your entry price the resulting stop loss would be $75 each contract held based on a BigPointValue of 50 (1.5 * 50 = 75). Input: StopLossPts(1.5); SetStopContract; SetStopLoss(StopLossPts * BigPointValue); In this example, 10 contracts would result in a $750 stop loss ($75 x 10 contracts) Příkaz SetStopContract umožňuje rozpočtění vestavěných funkcí na jednotlivé kontrakty a při návrhu strategií by se měl používat. Důvodem je právě správná funkcionalita při navyšování kontraktů.
  3. raven2cz

    TradeStation

    Ahoj, nezkoušel jste někdo napsat nějakou techniku pro zjišťování, zda strategie běží nebo jsou zastaveny. Popř. i heartbeat dané strategie, zda je živá?
  4. raven2cz

    TradeStation

    Ahoj, opravdu mimo téma. Můžeš klidně založit nové vlákno k finwinu jako tvůj obchodní deník. Podobně to mají "pár" lidí pro fims. Jistě se najdou ještě další obchodníci s podobnou tématikou, kteří s tebou budou v kontaktu. Ano, finwin již neobchoduji. Není to pouze o preferencích, ale přizpůsobení se zejména změnám volatility, která na trzích je neustále na pořadu dne a systém by toto měl respektovat, zejména je to potom vidět na "stabilitě" profitů. Mojí doménou jsou AOS. Diskréční obchodování jsem přenechal manželce, která ale přešla a už rok a půl obchoduje fims.
  5. raven2cz

    TradeStation

    Ahoj, ano obchodoval jsem finwin u TradeStation. Samozřejmě je možné obchodovat paper trading. Tradestation nabízí několik simulačních účtů, na kterých si lze nastavit kapitál a obchodovat simulačně, jak je dlouho potřeba. Je možné využívat velmi dobře DOM (Matrix) a rovněž obchodování z grafu, kde tedy už to není tak luxusní, jako v jiných platformách, ale pořád použitelné. Pokud mohu doporučit, je pro diskréční obchodování vhodnější sierra chart nebo ninja trader (nyní již NT8). Volba brokerů je potom daleko rozsáhlejší. Ale to je věc osobních preferencí a nuancí, které právě přijdou až po čase.
  6. raven2cz

    TradeStation

    @strowberyk: spíše bych situoval dotaz do vlákna ke spreadům. TS broker neumí spready a pokud vím, tak nenabízí ani spreadové marginy, které s malým účtem potřebuješ. Hodně brokerů má navíc spready omezené na tzv. pojmenované spreadové skupiny, které však mají svojí likviditu, které dnes není nijak ohromující. Jediným vhodným brokerem a schopnostmi platformy je IB, který umožňuje otevírat libovolné nohy spreadu a poskytuje rovněž odpovídající marginy při slevě, navíc jasně definované dopředu při otevření. Ona problematika je ještě složitější, kde broker Vám musí povolit obchodovat příslušný spread apod. TS je vhodné na automatické obchodování a zejména na analýzy. Těch požadovaných 10k pro spready je minimum. S 5k bych spready vůbec nezačínal. Dříve jsem si to myslel také, ale pak když vidíte, jak se hodnota spreadu mění během dne a to hodně přes minimální risk, který jste si stanovil. Nelze totiž umísťovat ani SL atd. Celkově obchodování spreadů je VELMI specifická část obchodování a není vhodná pro začátečníky, zejména s nízkým kapitálem. Zbytečně byste skončil dříve, než pořádně začal. Ale opět tohle spíše do vlákna spreadů. To se týká i postupů a strategií. Obchodníci to dneska mají dost už promakané a hlavně používají dosti nové nástroje, než třeba přes 2 lety. MRCI je v podstatě historie. Na AOS taky doporučuji minimálně 10k-20k. Spíše vytvořit nějakou obchodní buňku, než samostatně. Tohle vše by vás nemělo odradit, ale naopak pomoci. Protože peněžní polštář v obou oblastech je dosti zásadní. I když to tak ze začátku nevypadá.
  7. raven2cz

    TradeStation

    @wendys25: Úplně neporadím. Taky jsem to nebyl schopen najít. Pro automatické strategie se tato možnost zaškrtává v záložce strategie, kde je možné pozice držet na server-side. Nicméně pro diskréční obchodování jsem tuto možnost nenašel. Při výpadku proudu nebo při jakémkoliv problému je potřeba mít druhé připojení ve formě LTE/GSM přes tablet nebo mobil. TradeStation má již kvalitní appku pro android. Nebo ukončit příkazy z webu TS, popř. pokud není internet spojení, tak volat na nouzové číslo, které je proto zřízeno.
  8. raven2cz

    TradeStation

    Ahoj, je možné nějak naimportovat data do TS, aby je bylo možné optimalizovat přes Optimalization API? Aby ty data byla součástí TS. Ascii import do okna chartu mi moc nepomůže, navíc je velmi pomalý.
  9. raven2cz

    TradeStation

    @ladin4: Tak to bohužel bude problém v optimalizačním skriptu. Zkusil bych vyhazet of data(TrhIdx); a nechat pouze zakladni data a postupne pridavat. Jedine tak, lze zjistit, co nefunguje, že se půjde po malých krůčkách.
  10. raven2cz

    TradeStation

    @ladin4: Vymažte TS cache a stáhněte znovu symboly. Pokud nepomůže, udělejte backup a přeinstalujte TS, potom restore ze zálohy. Chyba uvedená napravo s tím nesouvisí, WHouse padá, když se špatně alokuje paměť optimalizace.
  11. raven2cz

    TradeStation

    @svopex: Vas napad neni dobry. Sice nemam forex TS, ale za to mam zkusenosti s pouzivanim ascii importu do TS. Jednak toto neuklada do databaze a porad to cte ze souboru. Celkove CA je postavena na databazi. Tohle rozhodne neni dobra cesta, jak provadet optimalizace. Pokud potrebujete pouzivat jeden ucet pro live a druhy pocitac pro vypocty a nemate vice prihlasovani. Jedinou cestou je vzdy natahnout data offline a spoustet optimalizace offline. Ma to ale svoje mouchy, coz jiz vite. Pro pohodlnost je potom nutne pozadat TS o pridani dalsiho prihlasovaciho jmena, ale bohuzel platit za data.
  12. raven2cz

    TradeStation

    @zdenekt: Ahoj, výsledná cena je odlišná dle trhu. Detroit obchoduje zřejmě ES, ten obecně má nejlevnější komise. Naopak TF na ICE US je velmi drahý i pro komise. Komise se na indexových trzích u TS pohybují v rozmezí 4.62 až 5.02 USD.
  13. raven2cz

    TradeStation

    @Filip81: Ahoj. Z programového hlediska tvůj požadavek není možný. Pokud by něco takového existovalo, muselo by to daný den pod symbolickým názvem vzít jiný kontraktní symbol, to by ještě bylo možné. Jenomže data jsou backadjusted, takže všechny ceny se v tu danou chvíli musí přepočítat, ale to znamená, že i strategie. Jenomže přenačtení strategií nejde jednoduše ovlivnit, neexistuje vztah mezi symbolickým názvem a nějakým přenačtením grafu. Toto si jistě v TS nemohou dovolit, zvlášť když někdo obchoduje swingové strategie. Prostě daný požadavek je koncepčně nebezpečný.
  14. Hezký den, Petře. Kostky byly vrženy! Jsem vždy za Váš přístup rád. Těším se na pokračování! T.
  15. raven2cz

    TradeStation

    @ladin4: EasyLanguage je zejména pro automatické obchodní strategie, tj. není vhodný pro diskréční strategie. Existuje možnost diskréčních vstupů a následně dynamické převzetí této pozice pro automatickou strategie napsanou v EL, tj. automat se potom stará o řízení a výstup z pozice. Toto jsou však již pokročilé techniky a vyžaduje to kombinaci několika nastavení a skriptů dohromady. Další diskréční možností je si vytvořit pomocný indikátor pro posouzení řízení pozice nebo výstupu a potom si posouvat příkazy ručně ať už v grafu nebo v matrixu/DOMu.
×
×
  • Vytvořit...