Jump to content
Co nového? Mé kurzy

JPS

Members
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. JPS

    stop-loss

    pořád mi nějak uniká smysl. vysvětlete prosím .. SL používám ke každému obchodu. denní ztrátu si zvolím a dodržím. např. pokud budou dva ztrátové obch a třetí nebude přesvědčivý, tak ho nevezmu a jdu od toho. k čemu to míst domluvený s brokerem? :S
  2. JPS

    Spolehlivost FX brokerů II

    Zkus vlákno XTB (tu)
  3. JPS

    stop-loss

    o maximálním denním SL slyším poprvé. SL si můžeš nastavit jaký chceš. pokud se nejedná o MM a minimální povinný SL, kterým tě hodlá oškubat. :S
  4. JPS

    INDIKÁTORY jako vstupní strategie

    to se takhle bohužel nedá říct. indikátorů je spousta a patternů na nich tím pádem násobně víc. doporučuju prozkoumat např. FinWin pánů autorů ( jakkoliv mě nikdy moc neseděll ) a získáš představu o tom co je to pattern a jak je hledat ny různých indikátorech (tu) a podle čeho se rozhodnout? každý to vidí jinak a asi bude nutné si to vyzkoušet..
  5. JPS

    scalping na FX

    nebojácně je častý jev, profitně už je horší :D jaký je výsledek po víc než měsíci? nikdy jsem funkční scalp naživo neviděl. jak vypadá equity?
  6. JPS

    Kolik lidí se živí na světě tradingem?

    řekl bych že trading má velmi silnou schopnost vzbuzovat euforii, protože to vypadá tak snadno a odměny jsou parametrů takřka Vánočních :) ale propracovat se až k nim je poté nad síly většiny (td)
  7. JPS

    Umisťování SL

    to se psal rok 2005. kdepak asi je pan systém bez systému. SL zadávám skaždým obchodem již od začátku. a jen takový jaký si mohu dovolit. pro umístění používám dva klouzavé průměry ( EMA + SMA ) vizuelně zcela jasné.SL je vždy nad křížením. nikde jinde. jednoduché že? každý pevný řetěz je tvořený malými pevnými články. pevná dolarová hodnota SL nemusí odpovídat aktuální volatilitě trhu. a špatně umístěný SL není dobrá věc. (tu) SL zpravidla moc neposouvám a nikdy ne za BE. i malým snižováním se dá docílit nižší průměrné ztráty .. a o eliminaci rizika jde v technice SL především.
  8. JPS

    klouzavý průměr + support/resistance

    řekl bych že vlastní zakreslení SR by bylo plodnější ,ne? třeba v rámci přípravy na obchodní den. krásné SR dělají např. kulatá čísla ;)
  9. JPS

    Můj první obchod

    je to asi rok a půl co jsem si kliknul první reálný obchod. nic složitého. + 10 USD . kdybych věděl , jaký kolotoč to spustí asi bych se držel stolu. Larry Williams napsal : přitáhněte si pásy - tohle bude jízda vašeho života! :)
  10. JPS

    INDIKÁTORY jako vstupní strategie

    potíž s patterny vnímám v tom, že každý má vizuální představivost úplně jinou. to co zjevně vidím já, nemusí se zdát tak jasné jinéhu. od patternů jsem se dopracoval k indikátorům a jejich o něco jasnější podobě. ZERO LINE je docala fajn. ať už na čemkoliv. přišel jsem na to že obrazce přímo v grafu ( price act. ) prostě nevidím tak jak by bylo potřeba a dál to přes koleno nelámal. Alle wege fuehren nach Rom. tohle se bohužel nedá rozhodnout předem, jde o to, aby to nic nestálo ;) to zn. že skutečné peníze bych riskoval už jen pokud uvidím vstabilní výsledky na demu. hezky se to říká, ale čas nikdo nevrátí..uff.. :)
  11. JPS

    Čo ste museli pochopiť, aby ste sa stali ziskovými tradermi?

    to že dodržování plánu MÁ smysl je velká pravda. jeden ze zlomových okamžiků i u mě. nejen že to vím - já tomu věřím! další věc co mi dost pomohla byla práce se stoplossem a vlastní trpěivostí ( ale to už je zase plán :o) ) to že zadám pozici, umístím SL a pak si sednu na ruce me posunulo o pořádný kus dále. pokud na SL nemám, pozici neberu. SL jen tam kde má být a nikde jinde. pokud skončí obchod na SL neznamená to pro mě nic a čekám na další vstup. ( to NIC neberte doslova, vývoj té oblasti sleduju i nadále a dívám se jestli jsem to s odstupem času zhodnotil správně a jak se to vyvíjelo dále, ale je nutné se oprostit od negativního náboje..) další příležitost bude následovat a musel bych se stydět za označení Homo Sapiens, kdybych se nedokázal ovládnout a poučit z vlastních chyb! čemu to vlastně věřím? je důležité se zpětně sledovat a kontrolovat. pokud sám sebe přesvědčím že plán funguje, dodržení je o chlup snadnější, isn't ? poslední týden:
  12. JPS

    Intradenní obchodování

    ještě k tomu PT: oblast kam by se hodil PT zvažuji jen z hlediska jestli ceně nestojí něco v cestě. první překážka ( SR třeba ) může být prima místo pro PT. a následně zvážit jestli v poměru k SL to stoí za to. ale jak říkám, nepoužívám ho. někdy u cílového bodu těsně přitáhnu SL a počkám na proražení a ihned trh opouštím. když dojde k odražení už mě co neohrozí. (tu)
  13. JPS

    Intradenní obchodování

    přesně tak. SL používám tak aby se hodil do situace na trhu a zároveň pro mě nebyl moc vysoký. PT nepoužívám - lze cílit na SR úrovně, ale ne fixně. vystupuji podle aktuální situace v trhu a několika dalších pravidel - jeden ze scénářů ověřených výstupů vyberu v okamžik změny chování ceny. zcela za klíčové považuji při vývoji pozice minimalizaci rizika. kam až dojde profit to je vždy překvapení. ale důležité je omezit ztrátu. když nakonec obchod skončí nulou i to je malé vítězství řízení peněz a risk managementu.
  14. JPS

    Intradenní obchodování

    souhlas. co se týka SL zkus si před vstupem naplánovat kam přijde SL a jakou má hodnotu v USD. pak se rozhodni jestli ti dle pravidel takový SL vyhovuje a tedy jesti obchod vezmeš. nepoužíval bych určitě pevnou hodnotu SL a k ní čmuchat po adekvátním PT. rozhodni se podle situace. trh nedělá to co podle plánu potřebuješ.
  15. JPS

    Forex - Jak začít? Co byste poradili úplnému začátečníkovi?

    používá se? kdo ho používá? jestli se ti líbí, otestuj si ho, jestli budeš schopen s ním dosáhnout výsledk ů. sám obchdouji FX systém a zkoušel jsem ho napasovat i na komodity. na určitých trzích žádný problém, systém může chtít lehce poupravit, nebo tě v průběhu testování napadne jak to udělat jinak. v jednoduchosti je síla! (tu)
×
×
  • Vytvořit...