Jump to content
Co nového? Mé kurzy

jeear

Members
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. jeear

    Degiro

    Tak pár prvních zkušeností s Degiro: - založení účtu zcela on-line, v podstatě se jen vyplňují a potvrzují dokumenty, nechtějí poslat žádný sken dokladu. Ověření proběhne navázáním bankovního účtu - odesláním platby. - Platba byla připsána D+0, zadaná platba večer je již D+1 ráno disponibilní, zadaná platba ráno je večer disponibilní. - Výběr peněz je D+3 dopoledne - Jsou k dispozici 3 úrovně účtů - Basic základní "jen za své" (bez pákových produktů, bez short), Active "část si můžu půjčit" (obchody s marginem, deriváty, shorty), a Trader "více si můžu půjčit" (jen zvýšené limity). - Dokumenty k potvrzení, podmínky a další - jsou všechny poměrně čitelné a smysluplné (v češtině) - Webové prostředí je jednoduché, ale přehledné. Grafy základní, se základními indikátory (asi 20) - Nabídka na BCPP je celá, jinam jsem nekoukal. - Zadané příkazy jdou na burzu (ověřeno že je vidím v booku u jiných brokerů), odezva je rychlá, exekuce probíhá (ale jsou to akcie, takže berte s rezervou) - typy příkazů - podporují pouze LMT DAY příkazy (!), žádné MKT, LMT GTC, STP, natož OCA/OCO/Bracket atd. - komunikace s podporou - 2 maily v pracovní hodiny, oba odpověď za půl hodiny, odpovědi stručné, smysluplné. Bohdan66: Založení IB je v pohodě, dělal jsem to kdysi podle návodu: www.financnik.cz/komodity/ib/otevirame_ib_uvod_1.html a sice některé stránky už jsou trochu jiné, dá se to. Telefonicky s podporou jsem nepotřeboval (při založení účtu) mluvit, potom se dá hodně věcí vyřídit přes zprávy (po přihlášení ve správě účtu). A co Fio - spokojen? Uvažuji o něm taky, přece jen Degiro se můj hlavní broker pro BCPP nestane..
  2. jeear

    Degiro

    Po zrušení Brokerjetu hledám brokera pro BCPP a narazil jsem na nízkonákladové Degiro, broker registrovaný v Holansku s českou lokalizací (jazyk, podmínky, CZK účet, převod peněz lokálním převodem v CZK). Pročetl jsem pečlivě smlouvu i podmínky, zdají se mi smysluplné a bez nějakých chytáků, ale nejsem právník. Degiro je pod kontrolou Holandských orgánů, u ČNB je ohlášená pouze na poskytování úvěrů (pákové obchody). Platforma je pouze webová, pro mobily mají také webovou, zatím jsem ji viděl jen na obrázcích. Poplatky velmi nízké. Zakládám si účet, vyzkouším a podám další info. Nemám ambici, aby Degiro byl můj hlavní broker (používám IB a TS), ale hledám něco light čistě pro BCPP. Máte někdo zkušenosti, názory, poznámky? j.
  3. jeear

    Brokerjet

    Tak nám Brokerjet končí, používám ho hlavně pro BCPP, zjišťoval jsem možnosti pro převod s Saxo a zjistil jsem následující. Níže uvedené věci jsou myšlené při založení účtu u Saxo přes Brokerjet. - převod CP bezplatný - bude možné vést účet v CZK (Saxo nyní nenabízí) - bude možné obchodovat přímo akcie na BCPP (Saxo nyní nenabízí) - převod peněz bude stále možný pouze z/do Dánska, zde změnu (zřejmě) nechystají - poplatky jsou podobné, jako byly u Brokerjetu (je to speciální ceník, ne běžný Saxo), resp. minimální částky jsou vyšší, ale procenta malinko nižší Já za sebe jsem dospěl k tomu, že je čas podívat se více na brokery pro BCPP a do Saxo nepůjdu. Na mezinárodní obchody mám IB a Saxo nic lepšího nenabízí. j.
×
×
  • Vytvořit...