Jump to content
Co nového? Mé kurzy

DANDYS

Members
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. DANDYS

    ON-LINE

    Když dovolíte, zeptám se co znamená RT. Děkuji.
  2. DANDYS

    JAK ZAČÍT

    Hele, jak moc jsou spozdeny data u platformy IB? A pokud intradenne zadam prikaz, provede se okamzite(rekneme behem 20 vterin) pokud bude hodne vysoka volialita? Treba kdyz v platforme IB vidim na grafu aktualni hodnotu 43.4 da se v ten moment koupit zarucene za tu cenu? Kdybych chtel treba vydelavat na pohybu pouze jednoho ticku..
  3. DANDYS

    Dotaz

    Ještě mám dotaz.. když koupim více kontraktů, násobí si brooker maintenance marginy? Např. když mam na účtě 5000 dolarů a držim kafe, kolu a párky, jejichž initial dá dohromady 3000 dolarů, a maintenance jednotlivých komodit je 1000. To znamená, že pokud si brooker hlídá všechny maintenance dohromady, tak mě do trhu s párkama už nepustí. Ale pokud nesmí né jejich součet, ale maintenance z žádné z komodit klesnout na nulu , mohl bych koupit i párky a eště by mi zbylo na koprovou omáčku :) Jak to tedy je?
  4. DANDYS

    Komodity jako způsob podnikání?

    Nooo... to je právě ono. Dneska sou vejšky jenom o kalení :) No ale máš pravdu, na vysoký škole se dá hodně získat. Pokud se neženeš jenom za titulem.
  5. DANDYS

    vyber brokera

    Hele, kluci, FIO snad nabízí i obchodování na komoditních trzích?
  6. DANDYS

    JAK ZAČÍT

    Hele, kdo obchodujete s IB, jaký je u nich intradenní poplatek za celý uskutečněný obchod a jaký intradenní margin mají na kukuřici? Díky.
  7. DANDYS

    Initial / Maintenance margin

    Prosím, můžete mi přesně vysvětlit co je Initial a maintrance margin? Který z nich je vlastně ta obchodní záloha a k čemu je ten druhý? Proč se musí oba sečíst, abych mohl otevřít pozici? Děkuji.
  8. DANDYS

    Dotaz

    Chci se ještě zeptat.. proč všichni radí minimální investici $5000 ? Když budu obchodovat s kukuřicí, která má margin něco pod $400 a skáče po $12.50, nemůžu přece tolik ztratit a i částka $2000 by mi vydržela několik ztrátových obchodů. Není to tak? Potom mě ještě zajímá, proč má zlato mnohokrát větší margin než kukuřice, když skáče dokonce po menších částkách a celý bod má u zlata jen dvojnásobnou hodnotu. Děkuji za odpověď a stydím se za svou nevzdělanost :)
  9. DANDYS

    Dotaz

    Tak sem to pochopil :) Hornettus, díky. Renda: Jasně, hodnota Orange Juice může skákat o hodnotu 1/20. To znamená, že plný bod je 20 skoků, teda 7,50 * 20 = 150 $ . 150 dolarů skoro zadarmo :)))
  10. DANDYS

    Komodity jako způsob podnikání?

    Můj názor je, že škola je Ti k prdu, když nemáš jasný cíle a odhodlání. Spíš bych si dokonce troufal tvrdit, že spousty škol se Tě znaží zařadit do systému "vystuduj, pracuj a umři". Hodně mých kamarádů ze škol nevěří tomu, že v dnešnim světě se dá něčeho dosáhnout. Narodili se a byli vyškolení s pocitem, že v jaký finanční třídě ses narodil, v takový zůstaneš. Já osobně sem nedodělal ani střední školu a příjmy mam vyšší, než kdokoliv z mých známých mojí generace. A jsem přesvědčenej o tom, že umřu v zámku, před kterym budou parkovat ty nejluxusnější vozy světa :) ( a to nejen díky komoditám )
  11. DANDYS

    Dotaz

    Ahoj. Koukal jsem na ten odkaz, tabulku specifikace kontraktů, a rád bych věděl, co znamená "hodnota plného bodu" a "minimální tick". Omlouvám se za mou nevzdělanost a děkuji za odpověď.
  12. DANDYS

    JAK ZAČÍT

    Oukey, zatim díky za rychlou odpověď. Do 3000 dolarů už mi moc nezbývá :) Zatím bych se rád podíval na stránky Interactive Brokers, ale nemůžu je najít. Můžete mi poslat link? Díky.
  13. DANDYS

    JAK ZAČÍT

    Ahoj, mam před sebou na stole poctivě vydělaných 50.000 korun českých a sem ochoten je všechny dobrovolně prodělat v komoditách. Dejme tomu, že si je vyměnim za USD, budu mít tedy něco kolem $2300. Teď jenom znát postup, jak se dohodnout s nějakým brookerem, abych se mohl co nejdříve do obchodu pustit. Řekněme, že chci obchodovat on-line Interactive Brookers, což doporučujete. Poraďte prosím.. až budu miliardář, vzpomenu si na Vás :))) S pozdravem Dandys.
×
×
  • Vytvořit...