Jump to content
Co nového? Mé kurzy

trevor12

Members
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. trevor12

    fio e-broker - o kolik drazsi nez IB (TradeStation Global) ?

    diky za odpoved - velikost pozice by byla mensi jednotky statisicu korun, umistene do maleho mnozstvi peclive vybranych titulu, na mesice ci jeste dele prave jsem spis myslel jestli nekdo treba nezacinal u fio e-broker a byl nucen z duvodu vsech moznych (i skrytych) poplatku za nakup, prodej, konverzi CZK/usd prejit treba k IB ony ty ceniky a dalsi pdf (obch. podminky ..) jsou u fio e-broker dost rozsahle a neprehledne tak se bojim aby tam nekde mezi radky nebylo skryte neco co mi nedojde
  2. vedel by nekdo kdyz budu provadet obchody na timeframe spis mesice nez hodiny jestli se presto vyplati Interactive Brokers (nebo trosku drazsi TradeStation Global) nebo je pro tento ucel fio e-broker ne o mnoho drazsi - mam tam ale ucet jen v CZK, navic musim pocitat (po skonceni intervenci CNB) s moznou vyraznou revalvaci CZK/USD coz by mi mohlo vymazat zisky ?
  3. trevor12

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    diky za rady, mne treba zaujalo investovat do akcii firem na tezbu lithia ktere ma imho budoucnost .. ale vic jsem se tim zatim nezabyval ale asi profici v tomto oboru (pruzkum, tezba ..) uz do toho investovali tak asi P/E uz bude zapocitavat vsechny budouci zisky, mozna to chtelo do lithia jit driv ... btw my pry mame v Cinovci 6 % svetovych zasob lithia a naklady na tezbu i u nas jesou pod 2000 usd na tunu (mame nejvetsi lozisko v evrope)
  4. trevor12

    jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi

    dekuji za odpoved serial peclive prostuduji ale i denni timeframe je pro mne asi prilis kratkodoba strategie, radeji bych volil buy and hold v radu minimalne tydnu, spise mesicu, jenze jak najit ty spravne cenne papiry, komodity atd.. ?
  5. existovala by nejaka metoda jak zhodnotit vklad 20 % p.a., vetsi ambice nemam ? .. nechci venovat roky studiu nez zacnu naostro obchodovat, chtel bych neco jednoducheho, preferoval bych long pozice ne intraday ale delsi timeframe ... hledam svaty gral ktery neexistuje a proste je potreba venovat roky studiu nebo by neco prichazelo v uvahu ? ... samozrejme bych preferoval minimalizaci moznych ztrat a pokud bych mohl pouzit e-broker od FIO jako obchodnika bylo by to uplne idealni .. samozrejme bych mohl pouzit ETF indexove fondy treba od Vanguard ale ty dosahuji mene nez 20 % p.a. .. cele je to slozite v tom, ze bych tento vynos chtel doahovat konzistentne, nejen v bycim trhu jako je posledni roky kdy to asi je jednodussi nez v medvedim trhu ktery drive ci pozdeji nastane ... doporucil by mi nekdo na co se podivat ?
  6. trevor12

    Trading bitcoinů (BTC)

    bylo by mozne podle volume, likvidity trhu, hloubky trhu .. nejak odhadnout jaka by byla prumerna prodejni cena kdyz by ten zlodej viz www.root.cz/clanky/vykradeni-bitfinexu-selhal-system-ktery-mu-mel-zabranit/ chtel ne jedne burze (asi te kde se nejvice obchoduje) chtel najednout prodat tech 120.000 BTC a po takovem prodeji jaka by asi byla cena BTC ? predpokladam ze by to cenou hodne zamavalo smerem dolu ...
  7. uppozornuji na hezkou prednasku ohledne financnich trhu ..: 1. cast www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2347583&drm= 2.cast www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2347584&drm=
  8. trevor12

    Otazka ZACATECNIKA

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na jednu věc, která mi není jasná. U některých komodit (třeba ropa, cena elektřiny) je myslím jasné, že cena půjde v horizontu let "jen nahoru" - fundamentálně. Z tohoto pohledu když bych investoval s předpokládaným držením řádově roky a s vědomím, že ustojím přechodné výkyvy v ceně, nemohu prodělat ?
  9. heslo to drive nechtelo tak jsem to snad uploadnul sem: rapidshare.com/files/53075063/jim_simons.pdf.html
  10. Dobry den, jsem novacek, nemohu zakladat thread tudiz davam dotaz do tohoto vlakna, snad nevadi. Chtel jsem se Vas zeptat, zda a preipadne jakou mate konkretni predstavu na jakem konkretnim principu je zalozeno obchodovani tohoto pana: www.chesler.us./Resources/Articles/jim_simons.pdf en.wikipedia.org/wiki/James_Harris_Simons en.wikipedia.org/wiki/Renaissance_Technologies en.wikipedia.org/wiki/Chern-Simons_theory Anglicky trochu umim, spis mne zajimaji tedy Vase napady jak konkretne jeho system obchoduje. Z textu jsem pochopil, ze tento pan by jinak dostal Nobelovu cenu, ovsem za matiku se nedava, jeho prace se zabyvaji mj. snad nejak geometrii a hledanim nejmensi plochy, misty ma nabeh az do kvantovych pocitacu, asi pujde i o vicerozmerove modely (patterny ?, indikatory ?) nez 2d.
×
×
  • Vytvořit...