Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Man

Members
  • Počet příspěvků

    192
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Man

    Interactive brokers

    Ale pokud to chápu tak IB nabízí demo jen těm co u nich mají účet na což potřebuju 10000 dolarů. Kteří kvalitní brokeři nabízejí možnost demo účtu s reálnými daty za poplatek bez nutnosti otevírat ostrý účet ? Můžete mi to někdo říct nějak konkrétně? díky
  2. Man

    Interactive brokers

    Nemám teď volných 10000 dolarů. Budu je mít zhruba za půl roku. Chtěl jsem zatím zkusit obchodovat komodity na demu ale s reálnými daty abych si zvyknul na platformu a otestoval nějaké strategie. Je nějaká jiná možnost než účet na IB ? Data klidně budu platit.
  3. Man

    Interactive brokers

    Zdravím, chtěl bych se vás zeptat jestli je možné otevřít si demo účet u IB (paper trading) bez toho abych na účet poslal těch 10000 dolarů. Myslím to tak, že bych si založil účet u IB kam bych zatím neposílal celou částku a platil si jen data a obchodoval na demu.
  4. Man

    MetaTrader 4 II.

    DarkMan , japapatramtara : Tak jsem zkusil obě metody a spustil jsem je na stejným grafu. Metoda zjišťování nového baru pomocí Volume funguje asi z 90% dobře ,ale občas se proměnná nevynuluje, jako kdyby nový bar přeskočil hodnotu Volume==1. Metoda pomocí Time zatím funguje na 100%. Jsou vydět rozdíly ve vykreslování indikátoru mezi těmito dvěma metodami. Nakonec jsem se teda přiklonil k metodě pomocí Time, zdá se to přesnější. díky moc všem za rady Man
  5. Man

    MetaTrader 4 II.

    japapatramtara: Tak jsem to zjištění nového baru pomocí Volume přechválil. Blbne mi to úplně stejně jako ty předchozí řešení. Chci aby mi to na začátku každé nové svíce nastavilo proměnnou "a" na nulu a řeším to touhle podmínkou: if (Volume[pos] == 1) a = 0; většinou to funguje ale dost často se stane že to přeskočí na novej bar, hodnota "a" se nevynuluje a pokračuje v počítání s hodnotou z předešlého baru. Jak je to možný? Co s tím? Už jsem z toho zoufalej. Nemáte někdo řešení nebo vysvětlení? díky
  6. Man

    MetaTrader 4 II.

    japapatramtara: To zjištění nového baru pomocí Volume byl dobrej tip. Zdá se že to funguje líp než ten můj původní pokus. Díky.
  7. Man

    MetaTrader 4 II.

    DarkMan, Sinuhet: Díky za rady. Už mi to funguje a správně se to vybarvuje. Klíčový tam bylo zadat těm ostatním bufferům EMPTY_VALUE . Mám teď ale další problém. Do proměnné si ukládám určité hodnoty během tvoření svíce a vždycky když se začne tvořit nová svíce chci aby se tato proměnná nastavila znovu na hodnotu 0 . Řešil jsem to touhle podmínkou : if (dHigh == dLow) a = 0; kde dHigh je aktuálni High dLow je aktuální Low a je proměnná ale zas mi to nějak blbne. Někdy se to vynuluje, ale někdy ne a pokračuje to na hodnotě kterou nasbírala na minulé svíci, jako kdyby v rychlejším trhu nestačil zaregistrovat že první tick každé nové svíce je High rovno Low. nevíte čím to je?
  8. Man

    MetaTrader 4 II.

    DarkMan : To s těma bufferama jsem zkoušel, ale funguje to blbě. Když je svíce chvíli klesající vykresluje se mi úsečka červeně, když se pak otočí a ten samej bar se stane rostoucí svíčkou, začne se mi přes tu červenou úsečku vykreslovat žlutá, ale ta červená tam zůstane. Takže ve finále stejně nevím jestli to je červený nebo žlutý, jsou tam obě. Potřeboval bych aby se třeba při uzavření té svíce obarvila úsečka indikátoru na žluto. Prostě když je Close dané svíce nad Open aby se příslušná úsečka indikátoru obarvila na žluto.
  9. Man

    MetaTrader 4 II.

    Dobrý den,dokázal by mi někdo poradit jak ve vlastním indikátoru změnit barvu vykreslení? Naprogramoval jsem si vlastní indikátor. Vykresluje se jako histogram (úsečky) a chtěl bych aby se po splnění určitých podmínek daná úsečka vykreslila v jiné barvě. Běžně mám všechny úsečky červené a chtěl bych aby když je třeba poslední bar rostoucí svíčka aby se příslušná úsečka indikátoru vykreslila žlutě. Nějak nemůžu přijít jak na to. Díky za každý tip.
  10. To MERKUR1: To by bylo hezký kdyby to bylo takhle jednoduchý. V reálném trhu to ale bohužel tak nefunguje. Nechci abyste si to vykládal špatně, nechci zpochybňovat vaše názory,ale: Všechny tyto sladké , na internetu omílané teorie jsem v průběhu 5-ti let důkladně testoval. A závěr je tento: Náhoda jako taková paradoxně podléhá přísnému zákonu. A to zákonu pravděpodobnosti. Zkrátka když házíte korunou , ať děláte co děláte, při dostatečném množství pokusů je výsledek 50:50. Když hodíte korunou 10 000x , poměr panna:orel bude 50:50 (odchylka maximálně v řádu desetin procent). Nikdy se vám nepodaří poměr třeba 60:40 a na to si klidně vsadím střechu nad hlavou. Trhy se chovají velice podobně. Proto se na univerzitách (včetně Harvardu) učí o teorii náhodných trhů. A proč nefunguje to o čem jste mluvil? Je to proto že vy počítáte s tím že všechny short obchody skončí ztrátou a naopak všechny long skončí v zisku. Ale tak by to nebylo. Při RRR 1:6 se kterým počítáte by skutečně asi téměř všechny shorty skončili ztrátou, trh pravděpodobně dřív zasáhne SL než 6x vzdálenější PT když vstupujeme proti trendu. Jenomže né všechny longy by skončili ziskem. A v tomto je. Pokud nastavíte SL na třeba 50 ticků a PT na 300 ticků od vstupu velice často se stane že trh na korekci zasáhne SL dřív než potom dosáhne PT. A i když jdeme s trendem snížíte si pravděpodobnost úspěchu přímo úměrně s tím jak jste vychýlil RRR. Troufám si tvrdit že podle zákonu výše zmiňované pravděpodobnosti bude váš poměr ziskovových/ztrátových obchodů v longu jen o málo lepší než 1:6 . O málo lepší bude jen proto že obchodujete ve směru trendu, ale budou to v řádu desetiny. A to vám pro ziskové obchodování nestačí.... Nemusíte mi věřit, můžete se opíjet dál sladkými řečmi o všemocném MM, ale tohle je prostě fakt. Všechny tyto články , knížky a teorie jsem také hltal a vypadalo to růžově, když to ale ani po letech nefungovalo, začal jsem si je prostě ověřovat vlastními testy a statistiky a rychle jsem vystřízlivěl.
  11. To MERKUR1: Za náhodný vstup považuji vstup v náhodném časovém období a náhodném směru (tedy i short). Vstupovat jen long do akcie po dobu kdy 20 let roste není náhodný vstup. To je vstup ve směru trvajícího trendu a na tom pak je samozřejmě úspěšnost zaručena. A jsme u toho. Prakticky ve všech teoriích jak obchodovat tito rádci tvrdí že jen tak mimochodem určíte směr trendu a pak složitě řešíte jak do něj vstoupit. Je to ale přesně opačně. Pokud se vám totiž podaří určit směr trendu který bude trvat, tak je úplně jedno kdy a jak do něj vstoupíte. To může být opravdu náhodný. To že jste v trendu a ten trend trvá i po vašem vstupu znamená že vyděláte.. Problém totiž je určit ten trend. Kdybyste věděl že že nějaká komodita poroste nepřetržitě 2 roky tak můžete vstupovat náhodně a bez SL , třeba vždycky když kolem proletí vlašťovka a za dva roky jste v balíku. Kdo dokáže určit směr trendu a dobu jeho trvání, nemusí už absolutně řešit nic jinýho. Nikoho takovýho ale neznám.
  12. Vydělávat v trzích náhodnými vstupy je nesmysl a o tom jsem naprosto přesvědčen. Sebelepší MM nedokáže zajistit úspěšnost při náhodných vstupech. To že si to někdo někde přečte a pak to jako fakt předává dál je zcestný a nebezpečný. Provedl jsem nesčetně statistických testů zaměřených na náhodné vstupy a výsledek je naprosto jasný. Nejlepší výsledek čeho jsem dosáhl je nula, ovšem bez započítání poplatků. Čili se započítáním poplatků budete vždy v mínusu. Obchoduji 5 let a některé stále opakované blafy mi už prostě vadí.
  13. Man

    Breakout systémy

    To Millis : Jak to tady tak pročítám, tak se zdá že si celkem slušně rozumíš s programováním EA v Metatraderu. Mám nějaký slušně profitový strategie, už otestovaný dva roky zpátky a prověřený i půlročním live obchodováním. Obchoduju live 4 roky a tohle jsou jasně nejlepší systémy co jsem obchodoval.Potřeboval bych je naprogramovat do EA a otestovat robustnost v různých obdobích a s různým nastavením. Myslíš , že bysme se mohli domluvit na nějaký spolupráci? Uvítal bych osobní schůzku. Když tak mi napiš na mail: s.cs zavináč post.cz
  14. Man

    Breakout systémy

    To Wolf: Nemáš prosím tě nějakou úpravu "Hans123" , která umí zadávat objednávku jen na jednu stranu? Hledám něco na způsob: kup v hodinu X , zavři v hodinu Y. Nejblíž tomu je "Hans123", ale zadává to objednávky a sL na obě strany svíce a to nechci.
  15. Man

    Spolehlivost FX brokeru

    Ahoj, nemáte někdo založený účet u MIG ? Já ho zrovna zakládám a nějak nerozumím tomu co po mně chtějí. už jsem v poslední fázi kdy mám vyplnit a podepsat tři dokumenty co mi poslali mailem ( Remittance advice, Funds transfer advice form, confirmation Letter) a nevím si s tím rady. Má s tím někdo zkušenost? děkuji předem.
×
×
  • Vytvořit...