Jump to content
Co nového? Mé kurzy

spec799

Members
  • Počet příspěvků

    317
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. spec799

    Burzovní obchodování

    Ahoj, nechci tu zbytečně flamovat, ale kdysi, zhruba roku 2011 jsem byl velký nadšenec burzovního obchodování, přečetl si řadu knih, absolvoval kurz a usilovně studoval, paperoval, obchodoval. Mojí velkou výhodou bylo, nebo je to, že se mnou ztráta peněz nic extra velkého nedělá, resp. jsem si to už předem nastavil tak, že jsem si na obchodování poslal 5k USD s tím, že obchodovat budu za zhruba půl roku, tak se stalo. No 2x se nedařilo, dlouho jsem byl BE až nakonec 000 nic. Zkoušel jsem to pak znova a dostihl mě stejný osud. Tak jsem to zkusil jinak a optat se xxxxx lidí co se "údajně" burznovním obchodováním živý a nestačil jsem se divit. Nikdo z nich nebyl, případně jezdil 20 let starým autem, měl hypotéku a poloprázdnou ledničku. Nic ve zlém, byl jsem zapálený tak jako nováčci zde, ale po diskuzi i s panem Alkaatchem, jednim z nejlepších pokerových hráčů zde v Čechách, který má dost kontaktů Vám garantuji, že si na burze vyděláte kulové, spíš ztratíte spoustu drahoceného času, firmy s miliardami a lidmi co nemají nic jiného na práci Vás oškubou jak havrany, mají na to výpočty o kterých Vám se může pouze zdát. Opět se omlouvám za tento topic, každý ať si z toho veme cokoliv, nechtěl jsem nikoho odrazovat, ale spíš lidi co jsou předem odsouzeni k nezdaru varovat. Díky
  2. spec799

    internet (notebook)

    Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na Vaše doporučení ohledně internetu v noťasu. Především bych z důvodu častého cestování potřeboval mít kvalitní připojení kdekoli a kdykoliv bez nějakých výpadků apod. Za 4 měsíce jedu na půl roku do Anglie tak bych rád kdyby i tam vše šlo jak má, Díky (tu)
  3. tom - věř, že forumová činnost zabere tak patnáctinu celkového času věnovanému tradingu a ten orbit to je krása no. Tím pojmem nadprůmerně jsem měl na mysli malinko něco jiného - prakticky každá koruna navíc je nadprůměrná :). (tu)
  4. spec799

    vzkaz autorum

    Omlouvám se, že odpovídám za finančníky, ale u nich je obecně znám názor, že samotní krizi vůbec nepociťují. A dle mě je krize uměle vytvořená aby bylo co zdražovat. Je jednoduché zdražit ropu, a říct prostě, že je krize...jaká dokonalá výmluva. Trhy krizi neznají, kdyby ano tak proč fungují metody co před 30-ti lety. ;)
  5. Dobrý den, nemáte někdo nějaké typy, rady pro to jak vydělat v současné době nějaké peníze ? Na internetu koluje spousta různých nesmyslů a problém je u mě ten, že pracuji na směny, proto nějaká pravidelná brigáda typu barman / číšník / výpomoc v kuchyni moc nejde zakomponovat. Jazyky přímo 2x neovládám takže fakt nwm. Co se týče mé práce tak přesčasy placené nejsou. Nejde mi o nic extra, stačilo by 2-3 tisíce měsíčně k platu, abych si žil nadprůměrně. Díky za rady, ikdyž obecné věci co by se dalo, nedalo vím. Spíš mi šlo o nějakou "domácí" práci, příp. něco co se dá dělat kdekoliv a dalo by se to sloučit právě s tou směností. (tu)
  6. Předposlední věta mluví za vše. Není důležité co si myslí druhý, ale co sedí člověku samému. Oba typy jsou ve směs úplně to samé jen jiná perspektiva... (tu)
  7. Sublo upřímně tomu moc nevěřím. Nebylo by tak těžké údělat aos s EMOU třeba 204 a hodit tam náhodné vstupy a tradá všichni jsme milionáři...zádrhel je ve slipu + komisích, ktéré z jinak ziskového systému udělaj nula nula nic. Já jsem např testoval vstupy finwinu viz. obrázek...není použit žádný filtr. Je to za 6 měsíců. Úspěšnost 41% 1163 obchodů. Profit 7775...s komisemi + slipem 1378...max. 10 ztrát po sobě a 6 zisků po sobě. Jedná se o trh YM a SL50, PT100
  8. SL si zvolíš dle tvého systému, pro každý systém je lepší jiný SL, ale v záčátku tě toto nemusí příliš zatěžovat, zkus si tu na webu najít jakýkoliv systém, třeba hledej double top, double bottom a zkoušej jaký SL by tě nejčastěji ochránil. Na jedné formaci tě podrží SL třeba i pouhých 5 USD a na dalších 30-ti formacích už by si potřeboval víc jak 40 USD, je to různé. 1kontrakt se dá chápat jako 1obchod - a ty těch obchodů můžeš otevřít třeba 100 najednou, ale tam by si v tvém případě potřeboval 8000SL s účtem 400 000, toto tě nemusí moc zatěžovat, jelikož se stejně budeš učit s jednim kontraktem. Stáhni si v prvé řadě NinjaTrader viz. www.financnik.cz/komodity/recenze-sw/ninjatrader-1.html a podívej se do historie na grafy, tam si na své otázky odpovíš sám. (tu)
  9. Fenomen - ee když začínáš se SL 80 tak už ho nezmenšuješ z důvodu, že se ti jevil jako hodnota minimální, ale zároveň "nejoptimálnější". Tím, že ho zmenšíš významně zasáhneš do MM, navíc takové SL by si ani nemohl mít, jelikož 1 tick, tedy nejmenší pohyb nejde po desetinách dolaru, leda mikro účty, ale tam by to SL bylo zase extrémní. Když máš například SL 80 s účtem 4000 a účet ti vystoupá na 8000 tak né že by si dal SL 160, ale navýšíš kontrakt na 2, tedy stále máš na kontrakt 80 a zachováváš si riskovaný kapitál. (tu)
  10. spec799

    Začínám ...

    Prusy25 - určitě si zakup jejich ebooky (především MM, Psychologii) je to směšných 250Kč za jednu ebooku na to jaké v nich jsou obsaženy informace. Knihy si prozatím nekupuj pokud si úplně na začátku jak říkáš...do těch se pusť tak za měsíc-dva. Co se týče kurzů tak s těma bych taky ještě chvíli počkal být tebou, kór když jsou teď už někdy v srpnu což je poměrně brzo od tvých začátků.
  11. spec799

    Začínám ...

    Jiří trochu předbíhám live pojedu tak za rok, ale to se týká pouze toho když se tradingem živíš ne? Pokud to máš jako part-time tak se to nedaní, nebo jo? Díky. (tu)
  12. spec799

    EXCEL - rady a tipy

    tak jedna chybka objevena...je třeba tabulky: ztráty v řadě a zisky v řadě(AK7 a AL7) přetáhnout dál...níže ve vzorcích(tam kde nejsou data) je chyba, kdy jsem něco zkoušel (tu)
  13. spec799

    EXCEL - rady a tipy

    Jak jsem slíbil tak sem dávám svůj obchodní deník. Není vyloženě profi, ale mě osobně zabral asi tak 30 hodin typuju. Je tam ještě několik much, které časem vyladím, doufám, že mě kdyžtak i upozorníte na chyby...výpočty by měli jinak být správné. Deník je navržen především pro finwiňáky, případně si to budete muset malinko upravit, ale nevím jestli se v tom vyznáte:). [bold]1. list (Obchodní deník)[/bold] - před zapisováním obchodů do deníku je třeba v horním menu napsat TRH (NQ,YM,TF,ES, nebo FDAX), podle čehož se vypočítá komise + hodnota ticku, dále počáteční kapitál - deník obsahuje povinné položky -> datum, směr, vstup, jednotlivé výstupy, P / L dle výstupů, Bankroll dle výstupů - dále obsahuje položky -> den (název dne, dle datumu(který se napíše klasicky 1.3.2011 např.)), č. obchodu, trh se přednastaví sám po napsání datumu - pak je tu položka SL, která je nepovinná, RT, Q se nastaví samo, čas je třeba zadávat bez dvojtečky např 17:48(1748) - pak jsou tu nepovinné MAE, MFE, které ale doporučuju vypisovat (pak jsou v deníku listy MAE/MFE, kde se vypočítávají doporučené hodnoty) - v prvním listu je pak ještě vypočítán automaticky win / loss, drawdown, ztráty v řadě, zisky v řadě [bold]2 a 3 list[/bold] jsou MFE, MAE hodnoty, kde je i souhrnná tabulka, která obsahuje počet obchodů, které se vejdou do SL / profitu...výsledné RRR a celkový zisk [bold]4. list[/bold] obsahuje výpočty pro celkový počet long / short dle jednotlivých patternů, dále úspěšnost na tu či onu stranu a výdělek patternu [bold]5. list[/bold] je určen pro výpočty vstupů dle času (15:30-18:00), obchody / dny, úspěšnost jednotlivých dnů [bold]6. list[/bold] Equity Curve, se kterou je třeba si trochu pohrát (především vybrání dat, kdy v ukázce mám pouze 22 obchodů) - v equity je i lineární (ideální) čára [bold]7. list[/bold] obsahuje jednotlivé formy position sizingu od banálních typu UPFA, dále fixed fractional model, ffm v podání LW a jako čtvrtý fixed ratio model [bold]8. list[/bold] je pak celkový přehled, kde mám vypsané zvlášť trendové patterny finwinu, protitrendové, celkový počet obch. na pattern, počet obch. long / short, celková úspěšnost, úspěšnost na tu či onu stranu, zisk v $, celkový počet obchodů, win / loss - počáteční stav účtu, hrubý profit, komise, profit včetně RT, profit (RT+slip1tick(tady mám ale nastaveno 5, takže případně upravte)), kolik % profitu činí komise, nejnižší stav, nejvyšší stav, max drawdown, průměr na obchod, ztrát po sobě, zisků po sobě, kolik procent účtu je drawdown. - win day (max zisk), loss day (max ztráta) - nakonec jednotlivé dny a ještě pár koláčů Nevím jak se vám bude deník zamlouvat, určitě to chce zvyknout si na něj, spousta věcí se v něm dala udělat určitě jednodušeji...nevím jak moc použitelný je pro nefinwiňáky - je možné, že po smazání dat se rozhází grafy...v odkazu je BT s asi 22 obchody na ukázku Ať slouží svému účelu (tu) www.edisk.cz/stahni/67523/prochy_denik.xls_8.52MB.html
×
×
  • Vytvořit...