Jump to content
Co nového? Mé kurzy

Hanzi

Members
  • Počet příspěvků

    236
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. Hanzi

    Sierra nastaveni grafu

    jestli si to dobře pamatuji, tak je to tohle.
  2. Tak já se dneska konečně přiznám, čučím do toho druhý den a jsem z toho "volajaký zmetený" :) Obsah článku je bezva. Inspirace jakým směrem se dá přemýšlet, jak s trhy pracovat, analyzovat, atd. Také je to něco jiného, než tolik zde "valené" OF a to je osvěžující. Ale těm grafům vůči popisům nad/pod vůbec nerozumím. Co je osa X a Y u jednotlivých grafů? Jednotlivým popsaným výsledkům analýz rozumím, ale nějak je nedokážu napasovat na ty grafy. Zkusil byste mě někdo, prosím, nakopnout stylem: 1.graf X= .... Y=.... H. (Tupec Grafový) :)
  3. Hanzi

    Sierra Chart - nastaveni II

    Dobrá ;)
  4. Hanzi

    Sierra Chart - nastaveni II

    chart >
  5. Hanzi

    Sierra Chart - nastaveni II

    Zdravím všechny, nevíte jak se nastavují hodnoty viz.screen. Pokud to tedy vůbec jde? Já jsem na to nepřišel :S
  6. Hanzi

    Spolupráce IB - SIERRA Chart

    michal84: IB poskytuje pouze tzv. snapshot data. Dalo by se to přirovnat k miniaturním balíčkům, v kterých jsou data odesílána. V běžných grafech je to téměř nepostřehnutelné. Problém nastává, pokud je obchodní systém založen na OF. Tam jsou pak rozdíly markantní. Takže pokud je tvůj systém založen pouze na svíčkových, nebo jim podobných alternativních grafech (jako byl např. WinFin), dají se bez problémů v běžných timeframech používat (i v 2 minutových). Pokud je tvůj obchodní systém založen na OF (jako např.Fims) potřebuješ kvalitní ticková data, protože tady jsou snapshot data nepoužitelná. H.
  7. paulus: moc tvému příspěvku nerozumím. Předpokládám, že vycházíš z nějaké "psycho" praktiky, kterou jsi někde nastudoval a naučil se ji aplikovat. Můžeš mě nějak nasměrovat? Předem děkuji za případnou odpověď. H.
  8. A sakra ;) , přesně si vzpomínám na tenhle problém, ale nevzpomínám si v čem byl zakopanej pes. Takže hledat, hledat, a hledat :)..... á je to tady: www.financnik.cz/forum/read.php?21,245240,page=12 Musíš mít současně puštěnou nejen SCH, ale i TWS (pokud máš IB), jinak to nejede. H.
  9. Ahoj Tome, co máš konkrétně na mysli? Už je to dlouho, nevím co přesně potřebuješ (kdyžtak vlož citaci staršího příspěvku). H.
  10. Hanzi

    Začínám ...

    Ahoj Jardas, píšeš, že jsi student VŠ. Trading je ekvivalent tvého studia. Jak můžeš vědět, jestli už teď nepromrháváš měsíce a roky studiem, aby jsi nakonec za pár let zjistil, že tvoje studium bylo k ničemu a že se vlastně na trhu práce neuplatníš? A nebo jinak, jak může začínající sportovec vědět, zda jeho úmorný tréning, dřina a sebeodříkání, ho za pár let dovede k zisku olympijského zlata a slávě? Tvá otázka je úplně irelevantní. Neúspěšní ti napíšou, že to nejde, a mají ze svého pohledu pravdu. Úspěšní ti napíší, že to jde a mají také pravdu. Takže pokud nezačneš, tak se jednoznačné odpovědi nedobereš. Je to jen a jen na tobě. Přeji Ti, ať se rozhodneš správně ;)
  11. Je to v sekci volně přístupných článků, takže chápu, že nelze být konkrétnější, ale přesto bezva (tu). Úplně z "jiného soudku". Zhodnocení 20-40% je přece super. Musíme si uvědomit, že toto obchodování slouží, dle mého, jako velmi vhodný způsob pro správu nějakého již většího kapitálu, nebo jako širší diverzifikace většího portfólia. Např. chlapci z Cooberu, a teď cituji: "...samí špičkoví lidé, kteří přednášejí matematické modely na českých i zahraničních universitách... (Forbes 10/2015) mají za cíl 20-30%. Určitě uvítám další informace na toto téma! Honza
  12. Musím se také přidat s pochvalou. :) O psychologii, tady už dlouho nic nebylo. Možná by stálo zato (jako tip na další články) rozpitvat jednotlivé kategorie a naznačit v nich jak z nich ven, nebo jak v nich dále se sebou pracovat. H.
  13. Zdravím všechny a prosím o radu. Chci si nastavit 2 kontrakty s tím, aby měly společný SL, tak jak to má Petr na videu. Nejde mi však nastavit příkaz STOP ALL, ale vždy se mi přiřazuje ke každému PT samostatný SL v příslušné OCO vazbě. Nemůžu přijít na to, co s tím?
×
×
  • Vytvořit...