Jump to content
Co nového? Mé kurzy

mo2t

Members
  • Počet příspěvků

    129
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    sals3r0: dotaz zněl zda se dají BTC na MtGox shortovat. Moje odpověď byla že ano a jak. Na moneymanagement shortování se tazatal neptal, ale určitě je fajn žes ho na to upozornil. Obávám se že věřitel nebude sledovat jeho pozce a margin call nebude následovat. Předcházet by mělo zajištění půjčky vůči tomu, kdo si bitcoiny půjčí. Ad MtGox - souhlas. Ačkoli... třeba už nějaká burza co půjčuje bitcoiny se zajištěním formou marginu možná bude?
  2. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Akademik: dají stejně jako jaký koli jiný produkt. Od kohokoli si půjč bitcoiny, převeď si je k Mt.Goxu, prodej. Až usoudíš že je správná doba, kup, vrátíš. Rozdíl je Tvůj zisk/ztráta. Cvičný nákup na 580, abych věděl že platforma funguje. Funguje. Rekapitulace 2013: z cca 10 šel bitcoin na cca 25 násobek, z něj na 20 % (10 - 250 - 50). Z 50 na skoro 1250 = cca 25 násobek, z něj ale jen již na korekci o poznání menší, cca 2x, jen o necelých 40 % (50 - 1242 - 455), což ukazuje zmenšenou volatilitu... předzvěst další exponenciály? Pokud by se schéma opakovalo, tak je další meta 25 x 455 = 11375 :D
  3. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Tak odkud kam bude korekce? Kdy zacne? Silenstvi na tulipanech trvalo tri roky. Ceny stouply i 10 000x. Bude bitcoin za rok zase 100 x drazsi?
  4. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Mezi 80 a 100 je pásmo supoortu, vypadá to že se v něm po 21 dnech začíná tvořit první zelená svíce na třídenním grafu.
  5. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Myslím že se naučit základy a pak to zkusit sám, klidně v malém, je 100x lepší než skákat na takovéto marketingové nesmysly...
  6. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Phate: komoditám že to nehrozí? Vždyť před pár dny bylo 80. výročí znárodnění zlata v USA (1933) = zmizení. A měnám to hrozí taky, viz. Kypr (část zmizí, se zbytkem je omezeno nakládání). Řešení je podle možné např. takto: 1/ investovat částku o kterou mohu přijít, udělat zisk např. 100 %, původní částku odložit zpět a obchodovat pouze s vydělanými penězi... tj. risk je omezen jen na úvodních pár dnů / týdnů kdy realizuju úvodní zisk. Např. za posledních 9 dní udělal + 200 % (z cca 50 na současných cca 150). Pokud zvládnete zobchodovat dobré průměrné nákupní ceny, 100 % je reálných a pak už nejedete "za své". 2/ při současném stavu znalostí bych měl účet u dvou burz, viz. útoky na MtGox a na to navázaná dočasná nedostupnost. 3/ zmizení Bitcoinu by bylo podmíněno zmizením kompletní infrastruktury, která čítá pár desítek tisíc počítačů u tisíců až desítek tisíc "minerů". To se těžko stane ze dne na den. Naopak komunita neustále roste.
  7. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Není radno dotýkat se hvězd ... Vývoj hledání slova bitcoin na google za poslednich 90 dni.
  8. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    nanuqcz: 1/ ano, uvažuješ správně, to je princip obchodování. Realizace je pak ale kapku těžší :) Nicméně trend is your friend, a tady to trenduje většinou pěkně 2/ reálně použitelné ne. Dva doklady požadují jako každý jiný broker, který chce dostát zákonným povinnostem ohledně praní špinavých peněž. Důrazně a znovu upozorňuji - bitcoin je _velice_ volatilní. Tzn. že dělá i desítky procent za den nahoru, ale i dolů. Do každého obchodu vstupuj jen když víš co budeš dělat, když cena začně padat - a že spadne třeba o 80 % jsi mohl vidět nedávno. Vyjímám z mých předchozích postů v tomto threadu za poslední dva měsíce: 4.3.: Stale pomalu opatrne prikupuju, ale cim dal vetsi obnos setrim na vetsi korekci... 24.3. : Když se podívám na dlouhodobějsí graf, čekám nějakou zásadnější korekci, ale protože do bitcoinů pořád naskakují další a další zájemci, může přijít třeba až u 200 a udělá pohyb o 60 % pod 80. Takže až to budete mít rozmyšlený MM, má cenu nakupovat. A nedělat chyby. Udělal jsem jednu, do nákupu na cca 230 jsem investoval víc než jsem měl předem připraveno, z chamtivosti a částečně lenosti, abych nemusel přesně promýšlet a upravovat další vstupy při poklesu do pásma na 100 - 230. Vymstilo se mi to, protože právě ten den padla burza o 80 %. Pak jsem to pracně napravoval přikupováním v pásmu 50 - 100, abych dosáhnul ceny co jsem potřeboval. Ponaučení: nikdy neporušovat plán.
  9. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Ty DDOS utoky na burzy to srazeji kolem 20 - 30 %, tentokrat to bylo fakt vic :) Kdo mel pripraven kapital, mohl postupne dokupovat na jednotlivych SR. Optimalni je pocitat vazeny prumer nakupni ceny a dokupovat podle toho, jaky ho pozadujete.
  10. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    diky :) V Sierre to jede bez problemu pres napojeni na API: bitcointalk.org/?topic=6019
  11. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Fundament který žene BTC nahoru - 1/ zájem - viz. graf google trends 2/ a z něj plynoucí poptávka: Last year, Mt.Gox saw an average of 9,000 to 10,000 new accounts created every month. This number doubled in January, tripled in February, and sextupled in March. In this month alone (March), over 57,000 new accounts were created!
  12. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    Price retracement v praxi. Zde na 240 min. grafu. U toho posledniho jsem mel prikazy az na 106 (az v pasmu mezi 50 a 61 %, na zaklade Petrovych zon), ale neslo to tam, tak market na 115 to pojistil. Zatim se podarilo vychytat vsechny. Jeste totez na 60 min. grafu a na dennim grafu (ten nyni uz neni pouzitelny, je to po skocich vice a vice rychle linearni trend = parabolicky ;) ).
  13. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    JJ presne tak, tohle je skola MM. Dopredu mit pripraveno co budu delat kdyz to klesne o 20, 40, 60, 80, 90 % ... Viz. grafy z r. 2011: pokles na mene nez 10 % z maxima... tj. dnesni alternativa roku 2011 je 14 USD/ BTC :) Takze fakt opatrne. Studujte MM, doporucuju: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/money-management-linda-raschke.html www.financnik.cz/komodity/recenze-knih/burza-srozumitelne-money-management-a-risk-managem.html www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/money-management2.html www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/money-management-v-praxi-1.html www.financnik.cz/komodity/financnik/msa-position-sizing.html
  14. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    K nejstarším spekulačním bublinám patří "tulipánová horečka", která vypukla v Holandsku v rozmezí let 1634 až 1637. Jak podivně dnes zní, že ve stínu této jarní květiny vyrostla jedna z nejznámějších finančních krizí historie . . . Jestliže zpočátku stála jedna cibule jeden gulden, tak zanedlouho musel kupující zaplatit za tutéž cibuli již 1.000 guldenů i více. Každý v Holandsku se chtěl svézt na tulipánovém býčím trhu. . . . Během několika málo týdnů se těmito opčními obchody mohl vstupní kapitál znásobit desetkrát, nebo i padesátkrát. V letech 1636/37 dosáhla "tulipánová horečka" svého vrcholu... Ještě předtím, než cibule vykvetla, často vícekrát změnila svého majitele. Šlechta, měšťané, sedláci i děvečky - každý obchodoval s cibulemi tulipánů. Občas také lidé prodali svůj dům, dvorec nebo statek, jen aby měli dostatek hotovosti na další výnosné "tulipánové investice". Zatímco v roce 1624 stála jedna cibule vzácného druhu "Semper Augustus" 1.200 holandských guldenů, tak o rok později již 3.000 guldenů. Roku 1636 dal kupec za cibuli stejného druhu 4.600 guldenů, nový povoz a navíc dvě šedé klisny i s postrojem. Jedna cibule velmi vzácného druhu "Místokrál" změnila svého majitele za 24 vozů s obilím, 8 žírných vepřů, 4 krávy, 4 sudy piva, 1.000 liber másla a několik beček sýra. V roce 1637 nakonec vyměnil jistý muž svůj pivovar v Utrechtu v hodnotě 30.000 guldenů, za tři kusy vzácných cibulí...! (Pro srovnání: tehdy stál měšťanský dům v Amsterodamu asi 10.000 guldenů) Tehdy dosáhlo davové šílenství bodu zvratu. Poprvé převýšila nabídka poptávku a lavina se uvolnila. Tulipánová bublina praskla a ceny se zřítily v prodejní panice do prachu městských ulic. Celý text na www.penize.cz/15739-tulipanova-horecka-1630-37 Resume: trvalo to tři roky, ceny stouply 1000 - 10 000 x
  15. mo2t

    Trading bitcoinů (BTC)

    V neděli se opět dostává ke svým maximům...
×
×
  • Vytvořit...