Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TWS-JAVA prosím o radu


tomnes

Doporučené příspěvky

Dobrý den, rád bych poprosil o radu. Udělal jsem teď novou instalaci windows a nejde mně spustit TWS. Při kliknutí na ikonku se otevře prohlžeč obrázků a zobrazí se ikona TWS. Myslím, že je zřejmě třeba zadat nějaké speciální spuštění skrze JAVA - nevíte jak na to? Mám VISTA 64bit. Díky za radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to tomnes
Já měl obdobný problém letos v létě. Koupil jsem nové PC a OS jsem dal Vista 64 Ultimate. PC jsem si nechal sestavit ve specializované prodejně+instalaci soft.. Když mě to přišlo domů, tak jsem v pohodě nainstaloval Jawu+TWS. Vše běželo ok. Po nějaké době však došlo k zádrhelu v PC a bylo potřeba přeinstalova Visty + znovu naformátovat HD. Po novém formátování HD + instalaci Visty + instalaci Jawy + TWS mě nešlo TWS spustit. Stále mě to hlásilo, že soft.nelze spustit, spíše že jawa.exe nelze najít. Visty se snažily neustále hledat řešení. Nevěděl jsem co stím. Tak jsem to snad třikrát přeinstaloval znovu a stále stejný problém. Nakonec jsem natvrdo tak dlouho zkoušel spustit TWS, až se mě to najednou zázrakem rozjelo, a od té doby to naštěstí jede ok. Mám podezření, že problém bude někde ve Vistách - možná řízení uživatelských účtů, zabezpečení. Ale popravdě přesně nevím proč se tak dělo. Snad se najde někdo kdo přesně vysvětlí kde je problém.
Samotného by mě to zajímalo, protože něco podobného se mě stalo minulý týden, kdy jsem stáhnul novou verzi J.A.Testeru - 3. Taktéž neběžela, až mě na stránkách j.a.testeru poradily vypnou řízení uživatelských účtů, a pak se to rozjelo. Zkuste to takto, možná Vám to pomůže.
Ať žije Vista :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den, dotaz Tomáše je již staršího data, nicméně jsem řešil stejný problém u Visty 64 bit a nyní i u Windows 7 64 bit a řešení by se mohlo někomu hodit.
Zdá se, že TWS platforma hledá runtime knihovnu Javy standartně v adresáři Windows a pod 64 bit edicemi Windows se knihovna neotevře, i když na dané cestě existuje.

Řešení je jednoduché. Ve vlastnostech ikony zástupce TWS (pravé tlačítko myši - menu vlastnosti) přepište cestu ke knihovně Javy "javaw.exe" tak, aby ukazovala na její jinou kopii, kterou používají 64 bit Windows. Přepište pouze PRVNÍ část odkazu, zbytek musí být zachován. Tedy řetězec C:\Windows\System32\javaw.exe přepište na C:\Windows\SysWOW64\javaw.exe

Výsledný nový řetězec v zástupci bude poté vypadat podobně (dle verze Javy, instalační složky apod.):

C:\Windows\SysWOW64\javaw.exe -cp jts.jar;pluginsupport.jar;hsqldb.jar;jcommon-1.0.12.jar;jfreechart-1.0.9.jar;jhall.jar;other.jar;riskfeed.jar;rss.jar -Dsun.java2d.noddraw=true -Xmx512M jclient/LoginFrame C:\Jts

Druhá technická připomínka k instalaci TWS je doporučení neměnit instalační složku, která je implicitně c:\jts . Při její změně se mi u TWS spustilo pouze úvodní okno a aplikace nenaběhla.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
×
×
  • Vytvořit...