Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IB demo


idaberga

Doporučené příspěvky

Vyzkousela jsem zadavani predem pripravenych prikazu na IB demo tak, jak je popisuje clanek "prace s IB II". Zadala jsem pocet kontraktu, automaticky typ prikazu, automaticke zadaní prikazu opacneho (buy/sell), stop loss a automaticky posun SL pri posunu trhu. Po zadani a prijeti prikazu (buy market order) jsem prekpokladala, ze se automaticky objevi dalsi prikazy spojene podle tohoto zadani, tedy sell market a stop loss. Pokud nejsou videt, tak je to dost problematicke jich vyuzivat, nebo je neumi jen to demo, nebo jsem udelala nekde dalsi chybu. Dekuji za zpravu. Idaberga

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 101
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 týdny později...

Zdravím,
můžete mi někdo prosím říci, jak rychle se v hlavních obchodních hodinách na trhu ES, pomocí platformy IB, realizují pokyny MKT ? Abych to vysvětlil. Dost často skalpuju i pro 25 USD a rychlost při pobíhání ceny nahoru - dolů, je rozdíl 12,5 USD. Pro mě dost podstatné. Někdy zadávám pokyn LIMIT, ale to je v té rychlosti dost problém a hlavně často nedojde k plnění. Používám platformu BEST. Nejdřív příkaz "běží" na burzu a to trvá někdy i 3-4 sekundy, potom dojde k plnění okamžitě, ale to už je pozdě.
Na IB demo, se zdá, že příkaz MKT je exekuován i během jedné sekundy od přenosu příkazu. Funguje to i v reálu stejně ?
Je mi jasné, že jsou chvíle, kdy je nahromaděno mraky příkazů najednou a vše se zpomaluje, ale jde mi o běžnou situaci.

Díky

Bohdan


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohdane,

realizace MKT v IB je skutečně vteřinová - exekuován jste většinou prakticky okamžitě. Pokuze bych však v případě takovýchto skalpů doporučil raději používat LMT příkat. S MKT vám níkdo nezaručí, že chytnete tu a tam bodík slip a to se domnívám že není pro Vaši strategii přípustné. Toto nemá v konečném důsledku ani moc společného s rychlostí platformy, spíše s rychlostí trhu.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc díky za rychlou reakci Tomáši,

vyzkouším LMT v IB. Pokud bude realizace výrazně úspěšnější než u BESTu, tak je to dobré řešení. Ale v BESTu se stává, že to LMT příkaz (cenu) trefí třeba 5x a stejně nedojde k realizaci i v případě, že na stanovené ceně trh chvilku čeká. Pravděpodobnost, že se tam trh vrátí znovu se stále snižuje. Když chci obchod otevřít a nepovede se to pomocí příkazu LMT, tak se nic neděje. Prostě počkám na jiný. Ale když chci zavřít, je to už problém. Myslím, že záruka realizace za určitou cenu, není ani u jednoho úplně jistá.
Pokud je trh moc rychlý, snažím se této strategii vyhnout. Ale někdy jaksi trošku ožije, když už jsem v pozici a musím to rychle řešit.

Bohdan



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohdane,

řeším teď podobný problém - v určitém případě též skalpuji trhy, i když pro trochu více bodů než vy. Market příkaz, na který jsem zvyklý mi dělá trochu neplechu. Bavil jsem se tedy s několika obchodníky v zahraničí co též skalpují trhy a prakticky všichni mně radili neuvažovat o žádném jiném řešení než používat limity. Prý jsou v případech LMT příkazů exekuování tak v 80% případů a prý je to pořád mnohem menší cena než ta, kterou platili za slipy s MKT příkazem. Osobně též vážně přemýšlím začít testovat obchodování s LMT příkazy.

Zatím zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

OK. já se musím zaměřit pouze na IB. V každé platformě to funguje zřejmě trochu jinak a hlavně poplatky musí být co nejnižší.
Není to moje jediná strategie. DOUBLE TOP/BOTTOM je stěžejní. Ale když to zrovna není na takovou formaci, krátím si skalpováním čas a díky tomu taky zůstávám pořád v tom správném kontaktu s trhem. Kupodivu to za den přináší i dost slušné zisky. Jen to musím otestovat na delší době obchodování. Risk a zisk jsou dost v rovnováze a to není ideální. Na druhou stranu pravděpodobnost úspěchu na tak malých pohybech jde k 70%. Ale potřebuje to ještě čas a trochu to vypilovat. Každý dolar hraje roli.
Pokud budete mít nějaký poznatek k LMT příkazům, dost bych ocenil, kdybyste se podělil. Udělám samozřejmě totéž. Určitě tady tento problém řeší víc lidí. Pravděpodobně bude záležet na stavu trhu (rychlosti, volume, trendu, atd.) Určitě bude vhodnější v určitých případech použít stejně MKT. Ale někdy je to fofr a není moc času to řešit. No vyzkoušíme a uvidíme.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den ,


Až do dnes jsem testoval na TNT 4 a teď jsem si nahrál IB platformu . Provedl jsem základní nastavení podle finančníka , ale nenašel jsem záložku s jediným grafem kde bych sledoval nějaké formace podle kterých bych se orientoval při nákupu nebo prodeji . Asi vypadám jako trouba , ale platformu mám teprve pár hodin . U TNT 4 je to všechno více zjednodušené , tak proto se ptám jak je to u IB .

Díky REN
;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo,

IB není platforma pro zobrazování grafů. Je to platforma pro exekuci obchodů. Skrze IB nakupujete a prodáváte jednotlivé kontrakty. TNT je tzv. "charting software", nebo-li program pro zobrazování grafů. IB je "on-line platforma", nebo-li program pro nákup a prodej komoditních kontraktů on-line cestou.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat asi na triviální věc - stáhl jsem si IB demo a chci si do něj přidat nějaký kontrakt. Napíši teda nějakou zkratku do pole underlying. Kde ale vezmu tu zkratku? Zkoušel jsem si například najít seznam futures (E)CBOT, ale vetšina kontraktů mi nešla přidat - nezná je to. Takže otázka zní - jak vlastně zjistím, co přesně přes tuto platformu můžu obchodovat? Kde najdu srávně zkratky? Proč napřiklad "C" není kukuřice ale nějaká Citigroup? Omlouvám se, ale jsem úplný začátečník.

Děkuji a zdravím
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za rychoou odpověď. Z tého stránky jsem právě vycházel. POkud například kliknu hned na první CBOT a vyberu si třeba YG - MINI SIZED NY GOLD FUTURES, zadám zkratku YG do IB trader workstation, z nabídky zvolím Futures a třeba All a napíše, že YG není přístupná či povolená. Na stránce se seznamem je poznámka "Only Electronically traded products are available". Takž je možná problém v tom.

Můžete mi poradit nějaký kontrakt, který by byl vhodný do úplného začátku? Čili asi hlavně takový, na který je malý margin. Původně jsem myslel, že bude vhodná Corn nebo mini-Corn, teď však mám pocit, že tímto způsobem ji nemůžu obchodovat.

Děkuji
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...