Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IB demo


idaberga

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 101
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobrý den,

s dovolením bych měl na Vás zase jeden dotaz, asi jsem fakt za blbce, ale nechápu jednu věc: stáhl jsem si Demo platformu od IB, chtěl jsem posledovat trh e-mini sp500 (ESM07)...najel jsem si na untitled > napsal tam zkratku ES, odentroval, následně klikl na Futures a JUN 2007, trh se nahrál, ale překvapilo mě, že data, která se ukazovala, byla hodně odlišná od těch, které ve stejný čas jely na Best Direct Navigator Platinum a taky na www.futuresource.com. Že by IB demo platforma naschvál ukazovala jiná data ?..a také mě překvapilo, že trh ESM07 se obchoduje na GLOBEXU, jsem myslel, že všechny mini index trhy se obchodují na ECBOT. Budu rád, když mi dotaz zodpovíte a předem se omlouvám, že se ptám na takovouto koninu :) Hodně úspěchu všem přeji.
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji Vám za bleskurychlou odpověď Petře, v demo verzi funguje jenom obchodování na globexu předpokládám správně, že ve full verzi bude možné obchodování i na ECBOT-u.

PS: Možná by nebylo od věci založit vlákno diskuze ohledně nepochopení okolí ohledně tradingu a jak se s tím vyrovnat, aspoň mě má každý za blázna, nikdo to nechápe a každý mi říká, že jsem blázen takhle riskovat peníze, na vysvětlování už nemám sil :)
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

dobry den,
mam nainstalovano demo TWS a i kdyz se pise, ze zde jsou spatna data, prece jen me zarazilo, ze napriklad u ER2 je rozdil mezi bid a ask 0.4 bodu, coz je 40$, pokud se nepletu. Je to takto i v normalu nebo je to jen dalsi nepresnost v demu? Pocitam s tim, ze v normalu bude bid a ask rozdil jednoho ticku...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Petrxx,

nevím jak jste přišel na to, že vám tu nikdo neporadí, klikněte si prosím na odkaz níže, kde je dokonce na VÁŠ dotaz, zcela dostatečná odpověď.

www.financnik.cz/forum/read.php?10,24642,page=8

Pokud nechápete, proč občas příkaz limit není při dotyku ceny realizován, čtěte více pozorněji.
Také se přímo k vám budu opakovat - používejte vyhledávání, pročtěte si wiki.

K těm teoretikům se vyjadřím jen takto - všechno co potřebujete k vydělávání velmi slušných peněz, najdete zcela ZDARMA zde na tomto serveru. ZDARMA vám tu také mnoho lidí odpoví na váš dotaz. Proč to dělají, když mají jen "teoretické" peníze ?
Informace od různých finančních analytiků (které jsou většinou teoretické) jsou většinou zpoplatněny.
Zkuste se více zamyslet nad tím co jste napsal.... popřípadě, pokud se vám Finačník jeví jako nesmysl, nenavštěvujte ho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pripojim se k Honzinovi.

Obcas se zde objevuji "tazatele", kteri aniz by se pokusili svuj problem si sami vyresit, polozi dotaz do diskuze a netrpelive ocekavaji, ze nekdo okamzite zasedne ke klavesnici a odpovi jim. Takto to nefunguje nikde, tim mene v dravem prostredi, jakym urcite je trading.

petrxx
Limitni prikaz a dotyk na cenu zde jiz byl tolikrat, ze bych si pral mit vitezny obchod za kazdou podobnou otazku.
Odpoved na vas dotaz je NE.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Honzin

velice se omlouvám, samozřejmě jsem vděčný za každou radu a díky bohu, že financnik.cz existuje!
myslel jsem si, že když tady je tolik odborníků, tak bude mít někdo podobnou praktickou zkušenost jak začínal a poradí mi.

Zkrátka: [bold] v TSim+ , v režimu "simulate" se mi realizují obchody jako po másle i s příkazy limit. Kyž se přepnu v TSim+ do "live" často je limit a dokonce i Stop limit ignorován, i když cena limit příkaz překročí o dva body. [/bold]

Nevím, zda je to kvůli tomu, že používám Demo z internetu a zda se situace změní, když budu obchodovat s reálnými daty.
Děkuji všem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petrxx,

nepoužívám TSim+, ale podíval jsem se na jejich web, přesněji nápověda k programu:

www.tradingsimulation.com/tsimplus/usage.html

Tam jsem po chvíli našel toto -

Limit Order Fill Mode: In simulation mode, you can choose how TSim+ fills Limit orders. Optimistic mode (which is the default setting) will fill orders when the price reaches your Limit price. Pessimistic mode requires that the price trades at least one tick past your Limit price. If testing a new trading system, Pessimistic mode is recommended - err on the side of caution! In both cases, the Last price triggers the fill, not the Bid or Ask price.

Z toho vyplívá, že si nastavte TSim+ do módu pessimistic a příkazy limit vám už nepoběží jako po másle, ale více se jejich plnění přiblíží ke skutečnosti.

Píšu to tady všem, než se dotazujete, hledejte.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petrxx,

je to tak. Když jsem začínal backtestovat, měl jsem zajímavé výsledky, ale vůbec jsem nepočítal se skluzem v plnění apod. Dnes pokud mám na papíře funkční (ziskovou) strategii, tak z její ziskovosti okamžitě odečítám 30 - 50%. Je to mnohem lepší, než očekávat výsledky dle papertradingu.
Naopak je potom mnohem větší radost, když se dokážete více příblížit k výsledkům dle papertradingu.
V tradingu platí moc dobře - počítej vždy s tím nejhorším.

Už jsme ale mimo téma této diskuze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...