Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IB API


Alec

Doporučené příspěvky

Řeším problém s Accountem v TWS u IB a propojení přes API do SC. Mám následující problém. Připojil jsem simulovaný účet TWS na propojenou SC a provedl obchod v Sieře. Zatímco v SC se mi objevilo, že jsem vydělal 170USD očekával jsem, že tato suma se mi přičte v Accountu TWS k stávající sumě. Bohužel nevím jak rychle se to děje. Zatímco při obchodování přímo v TWS to bylo prakticky ihned po uzavření pozice. Můžete mi někdo poradit?
Jestli to nepatří do tohoto vlákna prosím o přemístění administrátorem.
Předem díky za pomoc.
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 4 months later...

Zdravim, snazim se napojit excel na TWS a moc se nedari. Activex i DDE mam zapnute. Api nainstalovane. Pri otevreni excelu "TwsActiveX" ktery je soucasti baliku Api se excel sice uspesne pripoji, ale data se streamuji jen chvilkama. Nekdy se zastavi uplne. Pri pouziti "TwsDde" excel zamrzne. Test Java client funguje dobre, jen nejsem programator abych to dotahl do podoby kterou bych mel v excelu. Cyberexpert ma podobne problemy se zastavovanim dat, tedy taky nepouzitelne. Jedine co me dobre funguje je IBXL od Analyzerxl.com. Bohuzel jeho cena je podle me neumerna poskytovane sluzbe. Nemuze nekdo prosim poradit kde muze byt chyba, pripadne jine reseni?
Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

Zdravim, mam nainstalovanou javu, TWS i API, ale když otevřu TWS abych jej propojil s API, tak v Configure > API mi nejde kliknout na settings ("API access is disabled"). Když jsem se zkoušel připojit přes demo účet, tak vše bylo v pořádku. Jediné co mi napadá, že mám API nainstalovanou ve špatné složce nebo nemám něco nastaveno v TWS. Mohl byste mi prosim vás někdo poradit? Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Odpověděl sis rychle sám :-)

Problém je v tom, že u IBčka pojem "stable version" nic neznamená :/. Přímo na stránkách s downloadem (www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=674&ns=T) mají u běžné verze 9395 přímo uvedeno, že "NOTE FOR API USERS: This build of the TWS does not support API connections. Please use TWS build numbers 940 and above.", což je skutečně vtipné když je pro využívání API nutné použít poslední betaverzi.

Každopádně pokud to s API myslíš pro nějakou automatizaci vážně, doporučuju použít spíš IB Gateway. Ta se na rozdíl od TWS neaktualizuje každý týden, a vydrží běžet trvale a spolehlivě. Jediný zádrhel je v tom, že se nemůžeš v GW a TWS přihlásit pod stejným loginem a je potřeba si k účtu zřídit sekundární login.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

Ahoj, v současné chvíli řeším jak správně sestavit architekturu pro automatické obchodování přes IB a měl jsem v plánu mít na windows serveru nainstalovány aplikace, které mi 1x denně vygenerují obchodní příkazy a následně svoji aplikaci, která přes některé IB API zadá příkazy přímo na můj účet (ať už paper / real).

Měl jsem v plánu využít Client Portal Web API, viz: https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=35791

což by mělo být jednoduché REST API. Problém je, že je k tomu nutné mít nainstalovanou CP WebAPI gateway, do které je potřeba se ručně přihlásit jménem a heslem a ověřit přihlášení přes mobil a je potřeba to udělat minimálně 1x denně - tedy nutnost každý den na serveru restartovat CP gateway a ručně se přihlásit, takže to zabije skoro všechny výhody automatizace.

Je k dispozici nějaký způsob, jak zadávat příkazy do IB skutečně dlouhodobě automatizovaně ? Co používáte vy ?

Díky

Petr

 

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...