Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Problémy s linked účtem u IB


garyfisher

Doporučené příspěvky

Mám aktuálně problém, který mě pěkně straší, protože to může hodně ovlivnit můj automat a jeho případné výpadky.

Provozuju už svůj automat na akciové páry déle než půl roku, pokud počítám i paper trading. Za celou dobu jsem nezaznamenal žádný problém s IB API, připojením k IB Gateway nebo vykonáním příkazů. Nedávno jsem si ale založil druhý účet u IB (tzv. linked account), na kterém chci obchodovat pozičně ETFka. Ty účty jsou opravdu propojené, v TWS vidím oba dva a můžu mezi nima přepínat, pokud se tam přihlásím pod uživatelem, který má práva na oba.

Problém je, že už se mi dvakrát stalo, že když se udělal obchod na druhém účtu s ETF, tak se mi nějakým způsobem rozhodilo připojení automatu k účtu prvnímu. A to ještě tak, že data proudí dál, ale při prvním příkazu nebo jiné operaci to spadne. Takže se to tváří v pořádku, ale když je potřeba uzavřít nebo otevřít pár, dojde k chybě (200 - No security definition has been found for the request).

Netušíte někdo, čím by to mohlo být? Já trochu podezírám ten linked account a sdílenou subscription dat. Ale když zapnu dvě TWS na dvou různých počítačích, všechno je v pohodě a data dostávám. IB podpora mi jenom doporučila zapnout detailní logování a pak jim to poslat.

Kolik vlastně uživatelů můžu mít připojeno na jedna data, když mám dva účty?

Díky,
Gary

PS: omlouvám se za duplicitní příspěvek, ale dávám ho i sem, a nejen do VIP vlákna. Třeba zná někdo odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hele, a nepoužíváš stejné ClientID na dva různé requesty? To by mohlo vadit. Jinak já mám v podstatě stejnou konfiguraci a nezaznamenal jsem žádný problém. Pouze u mě je jiné to, že účet č.1 (původní) používám na ruční věci a účet č.2 na AOS (což je přesně naopak než to máš Ty), ale v tom by přece neměl být problém...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chápu. To by ale mělo bejt v pohodě, nevím, proč jim to zlobí... Podle mě na jedna data může být napojen libovolný počet API clientů za předpokladu, že mají různá ClientIDčka.

Ten automat je vlastní výroby, nebo používáš nějaké hotové řešení jako např. Multicharts? Já mám nějaké AOS vlastní výroby a osvědčilo se mi se k gatewayi přilogovávat v nějakých intervalech, nejsem připnutý non-stop. Pochopitelně, že toto nejde vždy a že záleží na strategii. mě stačí pro rozhodovací proces 5min data a klidně 5 min zpožděná, tzn. mě to takto běží cca někilik měsíců a nemám problém. Jo, a každá gateway mi běží na jiném PC...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám automat vlastní výroby v Javě. Ke Gateway jsem připojený i několik týdnů bez přestávky. Už to takhle dělám několik měsíců bez jakýchkoli problémů. Zdá se mi, že ono se to stejně každý den někdy kolem půlnoci NY času připojuje znovu. Asi dělají na serveru nějakou uzávěrku a já pak dostanu close data z předchozího dne.

Připojovat znovu se nechci, protože mi automat obchoduje během celého dne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...