Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IB ZVYŠUJE POŽADAVEK NA MINIMÁLNÍ ÚČET


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 76
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tak to jsem tedy prisel pet minut pred dvanactou :). Jestli to dobre chapu, ten poplatek se tyka jenom prvotni inicializace, neznamena to, ze pri stavu uctu pod 5000 nejde obchodovat. To by tam tech 5000 bylo docela zbytecnych :). IMHO je dulezity margin (plni roli financni rezervy) a ta je pod 2000. Muj zaver - melo by jit obchodovat i s mensim uctem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Marku,

doted byl prvotni limit pro fundovani $2.000 USD a i kdyz clovek obchodoval trhy s marginem mnohem nizsim, musel mit zustatek na uctu minimalne $2.000 USD, jinak mel smulu. Tudiz predpokladam, ze pro nove obchodniky bude to same platit i o $5.000 USD. Otazka je, jak to bude pro stare... Ale pevne doufam, ze to bude tak, jak pise Tomas, tj. ze se na nas vztahuji stara pravidla.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

tak tahle situace, která nastala, je pro mne tvrdá "stopka" minimálně na jeden rok. Ale nechci tady fňukat, taková je bohužel situace!
Chci se jenom zeptat, zda někdo neví, jestli jsou i jiné broukerské domy, které jsou v nabídce služeb podobní, jako IB.
Děkuji za odpověď

S pozdravem Mitaros

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro ty, kteří chtějí "jen" data na papertrading nebo backtesting to může být, zdvořile řečeno, mrzuté....
Pro ty, kteří chtějí obchodovat live, je 5K vcelku minimální čátka, alespoň s ohledem na marginy a zůstatek účtu pro možnost "dýchání" otevřených pozic....
Toť pouze můj skromný názor, chápu, že 2 a 5 K je rozdíl a ne pro každého (včetně mně) nikoliv zanedbatelný pakatel :)

A, byť to samozřejmě není doporučováno, divili byste se, jak se dokáží s tímto problémem (s malým účtem)úspěšně vypořádat naši bývalí "bratia" Slováci:
Svého času jsem komunikoval s "priatelom", který velmi úspěšně jede s dalšími 9 (zpočátku 4) kolegy na jednom účtu a společném vybavení. A když jsem teď řekl "A", tak dodám i "B" - jejich pomyslný vlak jede úžasným tempem, účet roste .... . Úspory na technice a naopak síla sdružených prostředků logicky vyústily v multikontrakty - a dál si to domyslíte sami.... další mezi sebe neberou, neb to už nemají zapotřebí... Přiznávám, snažil jsem se taky k nim propasírovat :) :) Pro mne osobně dodnes nejen námět k zamyšlení, ale i velmi silná vize do budoucna :) Ale znovu opakuji, není to řešení pro každého a určitě není standardní!

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...