Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Book Trader


pita30

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,
bohužel si mi nepovedlo rozchodit Tsim+. Při spuštění TWS se mi Tsim + vypne.
Proto se snažím zprovoznit Book Trader. Ale jsem ve slepé uličce.
V e-booku je je rozepsáno nastavení, ale při otevření Book Traderu se sekci Configured Shortcuts objeví stejné okénko, ale chybí ve sloupku Mouse nastavení Book Trader : Left Click on Book Trader Bid Size, Left Click on Book Trader Ask Size. A následně v Configure Hotkey není Attached Orders ( Auto Stop, Auto Limit, or Bracket) pro zadání automatického stop lossu.
Můžete mi pomoci?
Předem děkuji za jakoukoli pomoc.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Petře,

nevím, jestli tomu dobře rozumím, ale pokusím se vysvětlit.

1. Příkazy v Configured Shortcuts se musí nejprve vytvořit. Dá se to tak, že v sekci "possible configuration" ( je v tom samém okně jako "Configured Shortcuts" - jen nahoře) je podsekce "Create orders". Dejte vytvořit třeba buy příkaz a zadejte požadované parametry.

2. Je možné, že tuto možnost máte vypnutou. Tady stačí jít do hlavního okna TWS a následně jít do "Configure" - "Feature Selector". Tady vyhledáte záložku "Order management" - "Complex Order Types" a zaškrnete "Attached orders". Attached orders nabídka je ještě rozklikávací a tak si můžete zaktivovat jen některé typy příkazů.

Snad jsem tomu dobře porozuměl a pomohl Vám.
Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den, chtěl bych přispět také svojí troškou do mlýna. Pro zadávání obchodních příkazů (když jsem začínal) jsem začal zkoušet Braket Trader, pak TSim+, protože to téměř všichni doporučovali, ale zjistil jsem, že mi to nesedí: nejen primitívní design, ale hlavně to, že je to extra program, který se musí instalovat, pak příslušné API, které musí být správné verse, zkrátka plno problémů. Tak jsem začal zkoušet BookTrader, který je součástí TWS, a tedy všechny problémy už řeší TWS, navíc příjemné uživatelské rozhraní, takže stačí se trochu naučit nastavení (ale to u každého programu) a dá se to přizpůsobit libovolným požadavkům. V BookTraderu (BT) se dají nadefinovat jednak Tlačítka-Buttons (např. Buy, Sell - implicitně tam jsou jen Close, Account a Reverse, takže podle nich se dají tyto doplnit a to kliknutím pravého tlačítka myši do oddílu tlačítek a pak vstup do: Configure Buttons) a pak HotKeys (horké klávesy, které zadají pokyn, jenž může být i složitější - tzn. nejen např.: BuyMarket nebo SellStop, ale i současně i zadání SL, Trailing SL, a PT. Pak pro zadání požadovaného pokynu stačí kliknout pravým nebo levým tlačítkem myši do nadefinovaného pole (cena na BidSize nebo na AskSize ve sloupci hloubky trhu, nebo na cenu v poli Market - nahoře). Není třeba se bát, že si spleteme Buy a Sell, protože při posunu ukazatele myši do příslušného sloupce Bid/Ask se u něj objeví text "Buy" resp. "Sell". Když v menu BT klikneme na Configure, pak se dostaneme do sekce TWS pro úpravu BT, a tam už na Buttons nebo HotKeys. Něco už tam implicitně nadefinované je, takže po označení nějaké zkratky (ShortCuts) a stisknutí Configure se dá zjistit jak je to udělané. Pak pro nové Tlačítko nebo Zkratku je třeba stisknout Create a pak nadefinovat. Pole Ask a Bid jsou ta v QuotePanalu (nahoře v BT - ty se použijí pro Market pokyny), pole BidSize AskSize jsou sloupce v hloubce trhu - ty se použijí pro limit pokyny nebo Sell/Buy Stopy. Přikládám pár obrázků, aby to bylo jasnější. Na obrázku BT07 je nastavení příkazu pro BuyLimit na ceně, do které bylo kliknuto v poli hloubky trhu, se současným vytvořením SL o 100$ níže a PT o 200$ výše (offset se zadává v bodech, ne v $).

6083

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jurko - ještě dotaz
- taknějak jsem to nastavil jako ty, ale nejsou mě jasný dvě věci, který považuji za docela důležitý:
1. předpokládal bych , že toto nastavení platí pouze pro trh ve kterým to nastavuju - (jako u bracket traderovi) -jinak by to bylo docela blbý - se změnou trhu měnit i kritéria PT a SL - třeba, ale mě to nastavení bohuže funguje vždy - i při změně trhu mám zadaný PT i SL ve stejné - původní vzdálenosti. Lze toto nastavení vztáhnout jen na určitý trh?
2. Zkusil jsem zadat příkaz a připadá mě, že zároveň jsou aktivní všechny příkazy zároveň a neaktivují se(PT a SL) až po vstupu do pozice. Je to tak?

Dík PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pikey:
pro založení papertradingového účtu je třeba se na stránkách IB přihlásit na svůj account a jít na volbu
Trading Access / Paper Trading
kde si zprovozníte papírový účet. Myslím, že si můžete zadat separátní jméno a heslo.

Po ukončení procesu se pak s TWS přihlásíte na jméno a heslo papertradingového účtu a můžete testovat co libo, všechny transakce a nastavení se dějí jen na tomto fiktivním účtu.

martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Zdravím,
mám taký dotaz. Keď v Book Traderi manualne posúvam SL alebo PT a náhodou sa niekedy v budúcnosti pomýlim v zadaní - budem vyplnený zo stratou?

Príklad:
kúpim 1 kontrakt TF za 800
SL 798
PT LMT 804

Chcem manuálne posunúť PT a omylom zadám LMT 790. (tým zadám, že chcem predať za 790 - protistrana samozrejme súhlasí)

Budem vyplnený zo stratou 1000 $ ?
Dá sa nejako Book Trader nastaviť aby sa to nestalo?

Ďakujem za odpoveď.
Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...