Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Převod peněz z ČR k IB


ripper

Doporučené příspěvky

Citibank New York, u ktere ma USD ucet IB, ma nulove poplatky, takze stejne jedine poplatky, ktere zaplatis, jsou poplatky ceske bance. Osobne jsem platbu posilal typem OUR, abych mohl porovnat poplatky ceske a americke banky, proto mam na vlastnich penezich vyzkouseno, ze poplatky americke banky jsou opravdu nulove.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
toto se uz nekde resilo (ovsem nevim jestli to nebylo ve VIP diskuzi), ale banka (konkretne CS) chtela za prevod 1% z prevadene castky takze z 5000$ jsem zaplatil 50$*22,7 nebo kolik byl ten kurz dolaru + 200 Kč za prikaz do zahranici.
Celkove me ta "sranda" stala cca 1500 Kc.

Problem je ale hlavne v tom ze na fundovani uctu u IB (ale spis si myslim ze obecne u kterehokoliv brokera) nelze jen tak z ulice poslat penize, ale ze to musi jit primo z Vaseho domaciho uctu a posleze (pri vyberu) zase na TENTO ucet , aby se zabranilo "prani spinavych penez".

Michal (Asae)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sebik:
Posilal jsem to primo z pobocky Cesky Sporky, elektronicky se mi to posilat nechtelo protoze jsem proste chtel u toho asistenci abych neco nezvoral - to bylo za ty 200Kc to je OK. Jinak za ten prevod to bylo opravdu zhruba tech 1200,-

Jinak ted ve vedlejsim vlakne resime vyber z IB -> Cech.To je teprve zajimavy.Bohuzel se me to zatim netyka protoze jsem v lehkem minusu a zatim neni co vybirat, nicmene je dobry o tech "problemech" vedet a nedelat unahleny vybery ktery stoji zbytecne "moc penez"

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

výňatek z ceníku KB

2.2.3. Úhrady do zahraničí
2.2.3.3. úhrada do zahraničí v Kč a v CM a úhrada do tuzemska (mimo KB) v CM - 0,9 % min. 250 Kč, max. 1 500 Kč
2.2.3.4.1. - platba zadaná na papírovém nosiči - 300 Kč
2.2.3.4.6. - poplatek pro krytí veškerých nákladů na realizaci úhrady klientem (platba „OUR“) - 800 Kč

Tzn. při převodu částky $5000 platím $45 + 800Kč + 300Kč v případě, že nemám Mojibanku. Dohromady cca 2100Kč. Tohle překousnout je pro začínajícího tradera myslím docela dobrá zkouška klidu a rozvahy.

2.2.2. Úhrady ze zahraničí
2.2.2.3. úhrada ze zahraničí v Kč a v cizí měně a úhrada z tuzemska v cizí měně připisovaná na účet klienta KB-výlohy „OUR“ - zdarma
2.2.2.4. standardní úhrada ze zahraničí v Kč a v cizí měně a úhrada z tuzemska v cizí měně připisovaná na účet klienta KB - 0,9 % min. 225 Kč, max. 1 095 Kč

Také jsem se ptal na pobočce jestli jsou to veškeré náklady, jak je to se směnárenskými operacemi v případě, že můj účet je v korunách, nikdo mi však nebyl schopen podat přesné informace. Prostě je třeba to udělat a pak zhluboka dýchat při otevírání obálky s výpisem z účtu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak ted se priznam ze jsem z toho lehce zmaten:
ve vlaknu kde se resi prevod penez z IB(USA) -> banky v CZ
www.financnik.cz/forum/read.php?10,47165

mi geko napsal ze takhle jednoduche to s tim prevodem neni a harmonie mi pise ze (pokud chapu spravne) mohu spolecnost financial pouzit jako intermediary banku, je to tak ?

DIK za info

Michal (Asae)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to prosté milý Asae, skutečně jste si vyložil příspěvek Harmonie nesprávně. Nikde se tam nepíše o tom, že by bylo možno využít společnost Financilal jako intermediate banku.

Je to takhle:
- v několika diskusích se tu vyskytují příspěvky různých uživatelů - jen v tomto vlákně např. Harmonie nebo Kukus, kde píší, že pro platební styk se zahraničím využívají služeb různých společností, které umožňují převod peněz za velmi nízké poplatky. Nemám moc času, detailní průzkum si udělejte sám, ale mám dojem, že společným jmenovatelem všech těchto příspěvků je, že autoři používají služeb těchto společností k platbám ve svých firmách (= ne svému brokerovi), nebo že zatím jen peníze poslali na svůj účet. Tzn. možná to funguje, ale jen jedním směrem. Mám tušení, že je tu někde několik příspěvků, ve kterých je jasně napsáno, že stejnou cestu - tj přes prostředníka typu Financilal k vašemu účtu nelze použít - IB vám takto peníze nepošle.

Prostě jde o to, že společnosti typu financial a reol nejsou žádné baky nebo bankovní instituce. Pouze mají licenci čnb opravňující je vykonávat devizové finanční operace, především převody peněz.

Pokud provedete převod pomocí své banky, např KB, peníze poputují na váš účet u IB - a pokud s tradingem uspějete i zpět :) - přes nějakou intermediate banku, kterou si vybere KB nebo IB. Nevím, jestli je nějaká možnost do tohoto procesu zasáhnout a příslušnou intermediate banku si vybírat, jsem však přesvědčen, že pokoušet se o to je pošetilé - tedy pokud nejste zrovna bankovní expert, nebo nemáte velmi dobrou znalost dané problematiky.

Doufám, že je to o něco jasnější :))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...