Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

HW Security Key


fi

Doporučené příspěvky

fi,
Je to brutalna otrava imho.
Mam ich hned niekolko kusov /viac uctov, viac Security devices/.

Budes to potrebovat stale a vsade. Pri logovani do TWS, pri logovani do acc. managementu a uz aj ked si v acc.man, nalogovany aj tak to budes potrebovat :D :) Donedavna to nebolo treba do TWS ale len do account managementu. Od nedavna aj na TWS. :(

Je to fakt velmi neprijemny vysledok zrejme pishingu a blbcov co mu naleteli. Preto IB zacalo s touto security politikou aj k beznym uctom. Ja som to doteraz pouzival niekolko rokov ale iba k jednemu velkemu, ktory bol nafundovany velkou sumou a pri nom mi to prislo ok. K ostatnym mensim do $1M to nebolo treba. Teraz to musim mat ku vsetkym uctom aj ked tam je len $100k.

VELMI VAZNE UVAZUJEM NAD OPUSTENIM TOHTO BROKERA. Viem robia to pre nasu bezpecnost, ale mne to pride dost radikalne a kontraproduktivne riesenie ...
Ini brokeri ma takymito "hrackami" nezatazuju.
Pri tejto teme ma tiez napada Tradestation, ktori tiez zacali IPecky sledovat. Nalogujes sa z inej IP ako obvykle a uz aj tam musis volat. Nie je to sice najpohodlnejsie, ale stale lepsie ako nosit pri sebe "zbytocnu hracku".
Ja dost cestujem po EU a mne to teda zivot neulahcilo. :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jz Napsal:
-------------------------------------------------------
> Me teda prijde lepsi mit kartickus kodama, nez pri
> zmene IPcka volat brokerovi...
> Taky si ty kody muzes prepsat do notebooku, takze
> pak uz ani nemusis nosit tu karticku. Ale zase to
> snizuje bezpecnost.


Jz:
v prvom rade treba poznat ako sa pouziva. Neni to karticka, ktoru ofotis, ani bezna grid karta ktorej polohy staci zapisat. Je to elektronicka grid, kde po zadani challenge number vygeneruje kod a ten zadvas pri logine. Ked si ju zabudnes doma alebo v office si v keli. Stratis to si v keli tiez, mas len zbytocne starosti. :)
Podla mna to ma zmysel pre ucty nad urcitu sumu, ale IB z toho spravilo pausal.
Zda smi ze par znamych mi vravelo ze oni maju od IB asi len taku beznu Grid ktoru ofotis a mas stale so sebou. Neviem isto ale asi to tak je pre malinke ucty. Ta elektornicka je vsak skutocna otrava to mi ver ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já rád používám čipovou kartu.
Tu vrazím do PC a stačí pak zadat jen PIN.
A bezpečnost je velmi vysoká.
Škoda, že IB zvolil jiný systém.

Pokud jsem to dobře pochopil, ta klíčenka je vlastně seznam několika čísel které se pořád opakují?
A pro zalogování stačí kterékoli z nich? Bez vazeb na souslednost?
To by tedy bylo dost slabé.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Poraďte někdo nového brokera.
---
Je to otrava. A jelikož jsme malá skupinka lidí, rozeseta většinou někde po světě a máme jeden účet a společné obchodování, je tato nesmyslná hračka pro nás nemyslitelná.
Je to shit, Myslím, že bychom měli mít možnost volby, si vybrat sami stupeň zabezpečení a jištění a ne aby nám byl někým vnucován a to nemluvě jen o tomto případu.
Katastrofa. Snažíme se využívat „systém“ naplno, ale on nás za to také pěkně pak válcuje. No jo, je to "Metrix".

Díky za všechny dobré rady okolo nových brokerů.
Mládek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mladek,

neberte to jako urážku, ale "Metrix" je dle mého názoru mít společný účet na obchodování :) . Rady na jiné brokery je tu (na Finančníku) spousta, ale obávám se, že i ostatní brokeři budou do budoucna více zajišťovat bezpečnost svých klientů (což je zcela logický krok).

Stejně jako nechápu ostatní, co odsuzují jakékoliv lepší zvýšení bezpečnosti účtu. Přece pokud mi pomůže bezpečnější účet ochránit i jen jeden USD, je to rozhodně krok k lepšímu.

IB toto rozhodnutí asi nedělá jen tak ze "srandy". Trading alespoň u mne není o riskování kapitálu, ale o ochraně kapitálu :) .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

To Honzin:
Co se týče společného účtu, máme ho z důvodu, že děláme společné obchody tj. za haldu peněz rozdělenou na podíly děláme jednotné obchody dle jednotného obchodního systému a o správu účtu a obchodů se střídáme. Ale jak si předávat kousek shitu z jednoho konce světa na druhý?

To Fi:
Správně bylo podotknuto, že zvolené řešení, tj, vázání bezpečnosti na další kus hardware mě jednoduše blbost a děsně mě to sere, jelikož hlavně to zabezpečení jde dělat i jinak.

To Jaaan:
Dobrá rada nad zlato. Zkusím se po tom popídit a pak zveřejním result.

Díky za rady.
Mládek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Tak už mě to taky postihlo!
IB mi píše abych si zvýšil zabezpečení - tak to bude asi zde zmiňovaná klíčenka. Můžete mi, prosím, někdo poradit co všechno je potřeba udělat (od klikání v "Secure Transaction Program", po obdržení toho "zařízení" a následnou aktivaci)? Přec jen bych si nerad něco udělal s účtem (např. vymazání / poslání všech peněz pro soc. slabé američany atd...).
Předem děkuji. Tatanka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...