Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Tak jak na to ?


Spajk

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 424
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To Bob
Máš pravdu, že fundamentálních zpráv jsou mraky. Nejčastěji se soustředím na různé analýzy k očekávaným ekonomickým událostem a jejch předpovědi, na růst nebo pokles úrokové míry, vývoj burzovních indexů (dost dobrý indikátor). Bohatě se dá vystačit s těmi fundamenty, co najdeš na netu. Skutečně dobří analytici a ekonomové vědí (na různých finančních www), že nějakými bláboly by si jen pokazili reputaci a když zkumuluješ vyjádření tří, čtyř, pěti analytiků - většinou to vychází. K tomu přidám třeba datové předpovědi na Yahoo, analýzy z Bloomberg, Reuters atd. Existují vždy dvě možnosti, buď to půjde nahoru nebo dolů. Nehledám v tom žádné taje a nic placeného nemám.. :). Zadej si třeba do Google: Fundament Analysis FX a vypíchni si třeba jen komentáře k aktuálnímu vývoji. Dost dobré analýzy mají např. i brokeři z různých FX společností.
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pietro
V kolik to má být (Greenspen) ? Strategie, těžko říct, myslím, že evropské centrální banky se budou snažit snižovat úrokové sazby a včera to už odstartovali Švédi a jejich snížení o 0,5% a taky o tom spekulují Britové. Asi budou tlaky na celou eurozónu a úroky půjdou dolů. Slabý růst ekonomiky je halt třeba podpořit jinak..Číňani taky pořád spekuluji o devalvaci juanu a to je zase dost vázáno na dolar a jen. Myslím že euro ještě nemá svou éru poklesů zcela za sebou. Uvidíme.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pietro
Právě v tom VT mám nastavené alerty podle vlastních parametrů a když se něco děje, vydá mi to zvuky a ukáže třeba jako teď USD/JPY Long (koupit), tak se na to kouknu, porovnám s dalším parametrem a buď do toho jdu nebo ne. To je právě výhoda VT, že si tam můžeš nastavit i naprogramovat spoustu věcí sám dle sebe..a zkrátka si s tím vyhrát.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím Side,
taky se skromně snažím něco naučit na fx, ale zatím jsem v mínuse. Pochopil jsem, že je nejlepší trpělivě vyčkat na trend, a pak se svézt. Když není jasný trend, nikdy se neví, kdy a kam to půjde.Skáče to sem a tam a více se tratí než získá. Pokud jsem správně pochopil, pak obchoduješ většinou podle makro dat. Já jsem to párkrát zkoušel, ale většinou jsem se spálil.Možná proto, že se jednalo o pověstné "pejrolsy", kdy ceny napřed vyskočí v jednu stranu klidně i o 70 pips, a pak se řítí opačným směrem třeba i 150p. Jak k tomuto přistupuješ ?

Nebo jinak - data jsou příznívá např pro euro a stejně trh se otočí a posiluje dolar. K tomu bych řekl - trend je trend.

Z posledních příspěvků jsem pochopil, že kromě makro dat vstupuješ i na základě nějakého systému. Taky se připojuji k Pietrovi. VT jsem kdysi zkoušel, je ok. Takže rád si nechám poradit ;)


B.Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To B.Petr
O5 začnu od konce. To není systém v pravém slova smyslu, někde jsem už tady popisoval způsob jednoho Irčana a la v jednoduchosti je síla. Používá jednoduchý systém ve VT na trendové ceny. (někdo to tady je, zkus si to najít). Podle dat se dá skvěle obchodovat s pomocí entrů a SL. Záleží o jak významná data se jedná. Dnes jsem měl entry v 16,00 na Home sales v USA, ale trh na to prakticky nereagoval. Tak jsem jen zrušil připravené entry a vše je OK. Mezitím mi to hlásilo trendy long na USD/JPY a short na USD/CAD. První jsem hned entroval a vydělal 45 bodů/lot, druhý jsem bohužel ignoroval. Výhoda u VT je, že si tam můžeš nastavit cokoliv podle sebe. Chce to jen zkoušet, zkoušet a zkoušet. To že něco vyskočí při klíčové zprávě o 70 bodů a pak to spadne o 100 bodu je způsobeno rozdílnými zájmy těch kterých hráčů. Příjde klíčová zpráva, která vyžene např. USD k Euru o 50 bodů nahoru, pak tam někdo z velkých invest. group "hodí" 10-50 miliard proti a jede to dolů - to je zkrátka Forex. Ideální je před zprávou zadat enter (umístění podle předpokladu směru, hladin S/R atd.), dát si k němu SL tak 25 bodů pod a Limit 40-50 nad enter. A zadat kontraentry...co kdyby. Maximálně příjdeš o průraz SL, ale nakonec se trh ustálí a jde v trendu na kterém už jsi díky kontraentru. Stačí ?.. :)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

díky Side,
k ohlášeným datům - SL vždy je jasné, ale u kontraentrů je nebezpečí, že nikdy nevíš o kolik pipsů cena ještě půjde v tom směru, a pak se otočí. Může to dopadnout tak, že jeden enter ti zavře stoplos, okamžitě znovu vztoupiš na revers, ale cena např.půjde jen 10-20 pipsů, pak se rychle otočí, že nestihneš vystoupit a pokračuje v původně předpokládaném směru.Takže jsi dvojnásobně v mínusu.

Trendové ceny - to je nějaký indikátor,že?
"hlásilo mi to trendy long ..." tzn.že používáš ten idikátor?

jinak díky za vše, čím nás obohacuješ
;)

zdraví
BPetr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...